Silesian Un-Limited Tournament II, Master 17 - 18 IX, 2600
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Re: Silesian Un-Limited Tournament II, Master 17 - 18 IX, 26
Wiesz, ja mam te informacje od Denisa a z nim to różnie bywa czasem się sprawdzi a czasem nie
Tak jak w lotto? raz wygrasz a raz nie?
No bo wiecie do Denisa na fejsie napisał Szymon, który słyszał od Ździcha, że Qcowi się śniło, że Klocek jednak nie ścisnął Robsona, Laik przeszedł do SS, a jak się obudził to mu Eltharion napisał, że kogoś podobnego do Cosma na dworcu widział:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Gadałem ze zdzichem i tak cosmo jest w polsce jechał po niego wczoraj
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Tak sie zastanawiałem, co Ty robisz przy kompie o 6.30. A Ty przecież już do szkoły chodzisz
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Andrzej, tak jak Cię lubię (w końcu kto Cię stworzył dla świata battlowego ) tak jak mi jeszcze raz w tym temacie wbijesz równie "merytorycznego" posta, to załatwię Ci odpoczynek od forum.
Pan Szanowny wyczerpał limit spamu, przynajmniej w naszym temacie, dziękuję, dobranoc.
Dmtrij - wieść gminna niesie, że nie będzie w tym roku fachowego doradztwa przy obsłudze roll baru?.. Why, oh why?
Pan Szanowny wyczerpał limit spamu, przynajmniej w naszym temacie, dziękuję, dobranoc.
Dmtrij - wieść gminna niesie, że nie będzie w tym roku fachowego doradztwa przy obsłudze roll baru?.. Why, oh why?
Proszę o nadsyłanie zgłoszeń, żeby nam nie narobić roboty na ostatni moment.
Coś jak u mnie, tylko coś mi mówi, że ja raczej powonieniem być na tym masterze.Dmtrij pisze:zawalony robotą zostałem i niestety nie dam rady
Zapraszamy.Dmtrij pisze:wpadnę może na jakiś lokal w najbliższym czasie
"Profesorze, nie ta kartka."Shino pisze:wloch swoi bt z tego co mi mowil przegral 3 razy. Nie wiem czy to jest synonim dobrze mi poszlo.
A poza tym wwrona z shadowem nie ma tzeentchowej magii wiec nie wiem po prostu ktory swoj pocisk nia wtedy
rzuciles
Ja również przesłałem
Wisła Kraków.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Czy przedstawicie wcześniej jakie możliwe działania będą na turnieju czy będzie to niespodzianka dla wszystkich oprócz ogranizatorów?- 1,2 tereny mogą mieć specjalne działanie - wtedy będzie to szczegółowo opisane na mapie
Czy ten zapisek oznacza, że jeziora i rzeki działają tak samo, czyli w domyśle jak rzeki??-
rzeki/jeziora (rulebook River/Lake podstawowy)
Czy też oznacza to, że jeziora mają jakieś zasady rulebookowe, które jednak wyszczególnione nie są??
Czy też może działają tak jak kiedyś na DMDŚ czyli teren przez, który widać, ale nie można na niego wejść??
Jest to strasznie głupia zasada, a na format unlimited to już można bardzo fajne kwiatki z tym powykręcać.
Osobiście byłbym za rozwiązaniem euro - jeziora jak rzeczki - nie ma steadfasta, nie ma rank bonusa, nie można maszerować.
Rozwiązanie, które daje fajne możliwości taktyczne i nie przeszkadza za bardzo w normalnej grze
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
To ustalamy: czy od razu będzie znane działanie terenu, czy lepiej oznaczyć teren jako interaktywny, a o jego szczególnych właściwościach zdecyduje rzut zgodnie z rulebookiem. Na pewno jeszcze damy znać.Cauliflower pisze:Czy przedstawicie wcześniej jakie możliwe działania będą na turnieju czy będzie to niespodzianka dla wszystkich oprócz ogranizatorów?- 1,2 tereny mogą mieć specjalne działanie - wtedy będzie to szczegółowo opisane na mapie
Jeziora jak rzeczki, zgodnie z rulebookiem (info na marginesie, str. 120). Jak piszesz - nie można maszerować, nie ma steadfasta, nie ma rank bonusa.Osobiście byłbym za rozwiązaniem euro - jeziora jak rzeczki - nie ma steadfasta, nie ma rank bonusa, nie można maszerować.
Info o terenach, do regulaminu trafi jutro:
Bardzo proszę o nadsyłanie zgłoszeń. Umożliwi nam to sprawne przydzielenie pokojów, stąd teraz nasza gorąca prośba, żeby nie czekać na ostatni moment.
Kod: Zaznacz cały
Na każdym stole będzie jeden specjalny teren, którego zasady będą z góry określone (nie będzie rzutu na tabelki ze str. 142 mini-rule-booka). Postaramy się, aby nie był to teren faworyzujący tylko jedną armię.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, o 07:53 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.