Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Ingen175 »

Wiesz, obejrzałem sobie jeszcze listę PO i PiS. I powiem ci ,że lista PiS jest mega chamska : nr. 2 to Mariusz Kamiński, nr. 3 to Gosiewska Małgorzata, nr.4 to Karski Karol, ...
Same wspaniałe persony.
To ja wolę oddać głos na kogoś anonimowego niż na "sprawdzone nazwisko" z tej listy :lol2:

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Może otwierają mu drzwi do kariery?
Przygotowuja nowego kandydata na prezydenta stolicy :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Ingen175
Kradziej

Dobrze ,że na studia się przeprowadzam. Uffff

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Ingen175 pisze:Wiesz, obejrzałem sobie jeszcze listę PO i PiS. I powiem ci ,że lista PiS jest mega chamska : nr. 2 to Mariusz Kamiński, nr. 3 to Gosiewska Małgorzata, nr.4 to Karski Karol, ...
Same wspaniałe persony.
To ja wolę oddać głos na kogoś anonimowego niż na "sprawdzone nazwisko" z tej listy :lol2:
Argumenty. Kaminski to kwestia wiarygodnosci Tuska, ale patrzac trzezwo na Mira i Zbycha - kwestia jest jasna, Do tego bezapelacyjnie mial sukcesy i nie patrzyl na przynaleznosc partyjna - vide afera gruntowa, COS Wawa, afera Lipca, gdzie oberwali "swoi". Porownaj to z dorszem Pitery i wtedy krytykuj. Albo z "sukcesami" Wojtunika. Sprawny urzednik i taka osobowosc - jak na polskie warunki to i tak mega zaleta.
Gosiewska byla juz poslanka i nie przypominam sobie zadnych afer czy chocby negatywnych opinii. Co do zachowania po smolensku - z reka na sercu powiedz, ze dzialabys inaczej w obliczu takich jazd tak strony rosyjskiej, jak i polskiej. Ja nie wiem, ale nie potepiam. Natomiast doswiadczenie polityczne ma, zarowno na szczeblu parlamentarnym, jak i regionalnym.
W czym lepsze sa naturszczyki nie majace zielonego pojecia o funkcjonowaniu sejmu i polityki w ogole? Jesli RPP dostanie sie do sejmu, to bede bardzo zaskoczony jesli odkryja palarnie w piwnicach szybciej niz po pol roku, zamiast palic w klatce dla malp, przykladowo. O sprawnym i skutecznym dzialaniu jako polityk nie wspomne, na oko 3/4 poslow w ciagu calej kadencji sie tego nie nauczy.
Karskiego nie ma co komentowac, zal i zenada, fakt.

Dizzklajmer - od kiedy mam czynne prawo wyborcze nie glosowalem nigdy na kandydatow PiS i nie zamierzam, ale na bogow - odrobine kultury i obiektywizmu zamiast wyjezdzania z "mega chamstwem".

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Vallarr - najskuteczniejszy w tępieniu korupcji był Polak niejaki Feliks Edmundowicz Dzierżyński - a ten to już wogóle dla swoich partyjnych towarzyszy miał ciężką łapę :? - jakoś tak Pisiorom w kwestii walki z korupcją nie dowierzam - Necel, Kaczmarek, Lipiec, Lepper - najpierw ich Jaro wywyższa by potem skasować - jak dla mnie typowe rozgrywki polityczne (bo o polowaniu na SLD/PO nie wspomnę)- swoją drogą z dobrze poinformowanych źródeł wiem jak wyglądała rekrutacja do CBA - BMW - BiernyMiernyWierny pełną gębą (znaczy się z gębą pełną frazesów) to też nie poprawia mojej oceny Kamińskiego

apropo's służby zdrowia w Stanach - jest ona 2 x droższa niż w Europoie/Kanadzie przy znacznie gorszych wynikach np. śmiertelnośc noworodków czy długość życia - Korwiniści co jest ??? niestety odpowiedź jest stosunkowo prosta - główną winowajczynią jest zwyczajna ludzka chciwość... dokładnie ten sam problem co w socjaliźmie :P - jak dziś pamiętam jak podczas mojej kariery w korporacji - amerykański menadżer wyjaśniał brak możliwości podwyżek dla załogi, pogorszenie planów premiowych itd. tłumaczył to że wg. badań pieniądze motywują tylko do pewnego momentu - dopóki pozwalają zaspokoić mniej lub bardziej palące potrzeby od pewnego pułapu już nie motywują - przyznam że bardzo kusiło mnie zapytać menadżera co na to prezes :lol2: :lol2: :lol2: zdrowy rozsądek podpowiada że ta teoria może być prawdziwa - szkoda tylko że prezesi/krezusi nie bardzo kwapią się by ją stosować w praktyce - nie uważam że lepiej dla gospodarki jest by nawet genialny prezes za swój bonus kupował sobie tapicerkę z jajec białego wieloryba do swojego 18-go bentleja - tę kasę z większym pożytkiem dla PKB spożytkuje klasa średnia/niższa - nie ma problemu gdy bogaty swoje nadwyżki finansowe inwestuje np. w budowę fabryki - gorzej jak je kumuluje w dobrach luksusowych/spekuluje nimi - z punktu widzenia gospodarki gorszy scenariusz - reasumując zbyt duże rozpiętości dochodowe są szkodliwe - mniejsza efektywność gospodarcza + większe ryzyko rewolucji/buntu biedaków

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Żaba pisze:jak dziś pamiętam jak podczas mojej kariery w korporacji - amerykański menadżer wyjaśniał brak możliwości podwyżek dla załogi, pogorszenie planów premiowych itd. tłumaczył to że wg. badań pieniądze motywują tylko do pewnego momentu - dopóki pozwalają zaspokoić mniej lub bardziej palące potrzeby od pewnego pułapu już nie motywują
Gdyby to było takie proste... :roll: Skuteczność metod motywacyjnych zależy od mnóstwa warunków, niektóre osoby skutecznie motywują pieniądze (są to przeważnie pracownicy niższego szczebla) inni natomiast potrzebują dodatków do pensji czy możliwości samorealizacji. Prawda jest też taka, że efektywność pracy da się poprawiać tylko do pewnego momentu, gdy pracownicy osiągną swój pełen potencjał.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Żaba pisze:@ Vallarr - najskuteczniejszy w tępieniu korupcji był Polak niejaki Feliks Edmundowicz Dzierżyński - a ten to już wogóle dla swoich partyjnych towarzyszy miał ciężką łapę :? - jakoś tak Pisiorom w kwestii walki z korupcją nie dowierzam - Necel, Kaczmarek, Lipiec, Lepper - najpierw ich Jaro wywyższa by potem skasować - jak dla mnie typowe rozgrywki polityczne (bo o polowaniu na SLD/PO nie wspomnę)- swoją drogą z dobrze poinformowanych źródeł wiem jak wyglądała rekrutacja do CBA - BMW - BiernyMiernyWierny pełną gębą (znaczy się z gębą pełną frazesów) to też nie poprawia mojej oceny Kamińskiego
Piekny argument z Dzierzynskim - jak jest za dobry, to w domysle maniak i morderca? :lol2: A chwile pozniej sam krytykujesz BMW, zdecyduj sie jaki bylby idealny. Taki troche dobry, ale nie za dobry, minimalnie lepsza miernota i stop? :lol2:
Polowanie na SLD/PO - sorx, ale wszystkie znane mi akcje CBA za Kaminskiego przeciw przeciwnikom politycznym sa bardzo dobrze udokumentowane i wlasciwie nie ma zadnych watpliwosci, ze naruszono prawo i CBA musialo dzialac. Vide Sawicka, Zbychu i Miro, Wądołowski. Kaminski musial dzialac - gdyby tego nie zrobil, to oznaczaloby, ze do CBA sie nie nadaje. CBA zareagowalo - typowe rozgrywki polityczne :roll: Chyba, ze zaraz mi udowodnisz, ze Zbychu i Miro sa niewinni, bo zarzutow nie ma :lol2: Odrobina obiektywizmu plx plox.
Nie za bardzo czaje jaki motyw mialby Kaczynski przy kasowaniu Lipca i Leppera - z oczywistych powodow ten drugi przypadek byl swego czasu szeroko komentowany i dyskutowany, wnioski sa dwa - Kaczor jest debilem i liczyl na samodzielne rzadzenie lub w swietle afery nie mial wyboru - mimo, iz tracil wladze. Wiem, ze opcja nr 1 jest uwielbiana, ale choc nie lubie Kaczora to musze przyznac, ze debilem nie jest. Rozgrywka polityczna w ktorej tracisz wladze... a Kaminski nie upchnal pod dywan, zareagowal apolitycznie i tak, jak powinien. Dzierzynski ani chybi :mrgreen:
To, co mowisz o rekrutacji, troche mnie zdziwilo, bo rowniez wiem z dobrze poinformowanych zrodel- przy tworzeniu sie CBA znajoma osoba przechodzila proces rekrutacji. Miala bardzo pozytywne wrazenia i dlatego sadze, ze to kwestia osobistych odczuc.
Porownaj kadencje Kaminskiego i Wojtunika. Obiektywnie. Wole jednak tego pierwszego, mimo wszystko.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Co do rekrutacji do CBA to moge przytoczyc opinie ciotki wieloletniej oficer policji: "nabrali gowniarzy bez doswiadczenia i stad wiekszosc wpadek" ;)
Co do Gosiewskiej: wobec jakich jazd? Jazdy to ta pani miala imo. Jakos rodziny ofiar z innych opcji politycznych nie mialy takich problemow i watpliwosci jak chocby Gosiewska czy Wassermanowna. Szmajdzinskiej czy Dereszowi nie zalezalo na bliskich czy jak?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ Vallarr - akurat rozgrzeszanie Kłamczyńskiego za akcję z Lepperem jest nieco fałszywe - była to ewidentna zagrywka na kontunuowanie rządów - skasowanie przywódcy opozycji i przejęcie pod własne skrzydła jej szabel. Zagrał va banque i przegrał życie - ale czego się mógł spodziewać po związku z taką formacją cytuję:

W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝.

W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:
"Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".

Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w
państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
nierealne."

:evil:

To że w polskiej polityce, w każdej partii znajdują się skur... jest oczywiste. To że korupcję trzeba zwalczać ogniem i mieczem też - ale z CBA było jak w klasyku - "socjalizm tak wypaczenia nie" nie wiem gdzie widzisz skuteczność CBA za czasów Kamińskiego- medialną a i owszem - a zakończoną wyrokami skazującymi ? nie bardzo #-o Dobra tajna służba to taka o której sukcesach się nie mówi na konferencji prasowej - o tym decydują intensywnie wykorzystywane szubienice i szafoty :wink: nie medialny szum.

a tak BTW to Gosiewska żadną Gosiewską nie jest :mrgreen: toć to druga "żona" a jak doskonale wiemy święty węzeł małżeństwa nie może być rozwiązany przez człowieka no chyba że z kurii rzymskiej :lol2:

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

@Akadera
Kwestia protokolow sekcji i oczywiste bledy w nich, vide Wasserman. Wez jeszcze z laski swojej pod uwage, ze nie powiedzialem, ze pochwalam, a po prostu nie potepiam, bo nie jestem w stanie zagwarantowac, ze sam nie mialbym takich jazd w takiej sytuacji. Poza tym "jazda" to zarzut ad personam, nie merytoryczny.

@Zaba
Nie znam zadnego zwolennika tezy, ze przejecie "szabel" samoobrony i lpru bylo realne. Znam te cytaty i sie generalnie zgadzam, ale zauwaz - skoro nawet laicy sa przekonani, ze to bylo nierealne, to premier sadzilby inaczej? Nawet atmosfera kuluarow tamtych czasow byla ciezka - "tracimy wladze". Kaczynski ma mase wad, ale imho az takim dyletantem nie jest, by zagrac va banque przy niemal zerowych szansach na zysk.

Widze skutecznosc CBA w ujawnianiu afer. Doskonale pamietam atmosfere tamtych czasow i blatowanie, naglosnienie medialne bylo imho dobrym ruchem, jesli pominac oczywiste wpadki jak konferencja Ziobry o Garlickim. To ukrecenie afery hazardowej uwazam za skandal.

Ostatni akapit to przegiecie - nie oceniam polityka przez jego "katolicyzm", a twierdzenie, ze druga zona to nie zona to troche ponizej poziomu jest, nie uwazasz?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Vallarr pisze: Ostatni akapit to przegiecie - nie oceniam polityka przez jego "katolicyzm", a twierdzenie, ze druga zona to nie zona to troche ponizej poziomu jest, nie uwazasz?
dla mnie wiara polityków i innych obywateli jest absolutnie obojętna - ale jeśli PIS kreuje się na obrońcę wartości narodowo-katolickich to chciałbym żeby trzymali się tych wartości w życiu ot nie trawię hipokryzji.
a w kwestii ważności "drugiego" ślubu odsyłam do Watykanu/Torunia z pewnością będą mieli tam coś ciekawego do powiedzenia w tej kwestii - mnie nie musisz przekonywać :wink:

co do sprawy Leppera - nie siedziałem wtedy w głowie Jarka, nie znam jego intencji - ale jesli rzeczywiście byłby taki "święty" to by do koalicji z Lepperem po prostu nie doszło i nie musiałby ratować śwojego honoru takim rozpaczliwym krokiem (jeśli oczywiście rzeczywiście wtedy obudziło się w Jarku sumienie). - ale szczerze w to wątpie - Kaczor to cyniczny, profesjonalny polityk który obieca wszystko byleby się dorwać do władzy (tak jak cała reszta ale ta reszta ma więcej klasy) - po jego tekstach o Gierku i Oleksym czy liście do "przyjaciół Rosjan" czekam jeszcze na pochwałę pedofili - bo kibole już terza są "kontynuatorami" tradycji Szarych Szeregów :evil: (tekst z niezależnej.pl)

pzdr,
Ż.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Widze skutecznosc CBA w ujawnianiu afer. Doskonale pamietam atmosfere tamtych czasow i blatowanie, naglosnienie medialne bylo imho dobrym ruchem, jesli pominac oczywiste wpadki jak konferencja Ziobry o Garlickim. To ukrecenie afery hazardowej uwazam za skandal.
mam zupelnie inne zdanie.
od ujawniania afer sa dziennikarze. CBA ma przeprowadzic sprawne zbieranie dowodow ktore w sadzie wykorzysta prokurator. a skoro wyrokow skazujacych ani widu ani slychu za to niesmak ziobrowskiego Doktora G. pozostal to dla mnie znak ze ta agencja nie spelniala swojej roli.
Nie znam zadnego zwolennika tezy, ze przejecie "szabel" samoobrony i lpru bylo realne. Znam te cytaty i sie generalnie zgadzam, ale zauwaz - skoro nawet laicy sa przekonani, ze to bylo nierealne, to premier sadzilby inaczej? Nawet atmosfera kuluarow tamtych czasow byla ciezka - "tracimy wladze". Kaczynski ma mase wad, ale imho az takim dyletantem nie jest, by zagrac va banque przy niemal zerowych szansach na zysk.
dlaczego?plan sie udal. PIS tracil wtedy poparcie/elektorat centrowy. jezeli pociagnolby wtedy rzady dluzej wyladowalby mniej wiecej w pozycji SLD ktore ciagle placi rachunek za czasy rzadow Millera. a tak? 4 lata pozniej i wiele osob patrzy mniej krytycznie na "bajkowe czasy IV RP", PIS ma twardy elektorat ktory zaglosuje niezaleznie od bzdet jakie Jaro moze chlapnac.
co najlepsze-osoby w miare normalne w tej frakcji zostaly wyrzucone lub wyrzucily sie same...i prym wiedzie konfabulant Macierewicz i Szeryf Ziobro

Ingen175
Kradziej

Ziobro jest chwilowo marginalizowany [-X
Teraz to prym wiedzie właśnie Macierewicz, Kamiński i Lipiński (który swoje karty rozgrywa po cichu). Ten ostatni pan stara się ograniczyć rolę Ziobry.
Jeżeli PiS przegra wybory, to podejrzewam że Lipiński zostanie zmasakrowany przez Ziobrę (no i ludzie Lipińskiego czyli np. Hofman).

A o skuteczności służb nie decyduje ilość konferencji tylko ilość wyroków skazujących. Chyba ,że Vallar ty podobnie jak prezes, uważasz że Sądy w Polsce są elementem poprzedniego systemu, i trzeba je ponownie "sprawdzić" ? :lol2:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Vallarr pisze: Polowanie na SLD/PO - sorx, ale wszystkie znane mi akcje CBA za Kaminskiego przeciw przeciwnikom politycznym sa bardzo dobrze udokumentowane i wlasciwie nie ma zadnych watpliwosci, ze naruszono prawo i CBA musialo dzialac.
Dokładnie. Przez działać jednak mamy zazwyczaj na myśli: "zbierać twarde dowody i skierować do prokuratury" a nie: "urządzić konferencję prasową, wypuścić treść podsłuchów i mamy w dupie dobro procesu".
Vide Sawicka, Zbychu i Miro, Wądołowski. Kaminski musial dzialac - gdyby tego nie zrobil, to oznaczaloby, ze do CBA sie nie nadaje. CBA zareagowalo...
Zareagowało widać w sposób nieudolny i głównie medialny, bo jakoś nikt siedzieć nie poszedł. Bardzo mnie cieszy, że wspomniałeś o sprawie Lipca, bo pozwala porównać działania uczciwych służ specjalnych w dwóch sprawach:

- (Beata Sawicka) 1 października 2007 została zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA w związku z podejrzeniem przyjęcia korzyści majątkowej za próbę tzw. ustawienia przetargu publicznego, wspólnie z burmistrzem Helu Mirosławem Wądołowskim[1]. Posłanka została zatrzymana po odebraniu drugiej raty pieniędzy. 16 października 2007 na konferencji zorganizowanej przez szefa CBA przedstawiono część materiałów operacyjnych. Na zaprezentowanym materiale filmowym uwidoczniono, jak posłanka przyjęła torbę z ustaloną wcześniej, pierwszą ratą w wysokości 50 tys. zł.

-21 października 2007 O godzinie 6:00 rozpoczęło się głosowanie w wyborach parlamentarnych, które trwało do godz. 20:20.

- 25 października 2007 Tomasz Lipiec został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne na polecenie prokuratora apelacyjnego z Warszawy pod zarzutem m.in. przyjęcia korzyści majątkowej (100 tysięcy zł) oraz uzależnienia wykonania czynności służbowych od otrzymania korzyści majątkowej.
Nie za bardzo czaje jaki motyw mialby Kaczynski przy kasowaniu (...) Leppera

Taśmy Beger jak widział, to wie. Kaczyński chciał wyeliminować samego Leppera a następnie przejąć kontrolę nad jego burakami w sejmie i wydaje się to oczywista korzyść. Co do Lipca, to smród za nim szedł od pewnego czasu, od początku lipca (miesiąca) CBA dostało zeznania dwóch dyrektorów Centralnego Ośrodka Sportu, 9 lipca Lipiec :D podał się do dymisji wezwany przez Kaczora na dywanik, a potem minęły trzy miesiące do aresztowania.

quas
Niszczyciel Światów

Ingen175 pisze:Ziobro jest chwilowo marginalizowany [-X
Teraz to prym wiedzie właśnie Macierewicz, Kamiński i Lipiński (który swoje karty rozgrywa po cichu). Ten ostatni pan stara się ograniczyć rolę Ziobry.
Jeżeli PiS przegra wybory, to podejrzewam że Lipiński zostanie zmasakrowany przez Ziobrę (no i ludzie Lipińskiego czyli np. Hofman).
jezeli sam prezio wspomina ze jako premier widzialby w swoim gabinecie zarowno Ziobre jak i Antka to ja podziekuje. jednak jakies tam wplywy ma.
jezeli o mnie chodzi to po kolejnych przegranych wyborach (przez spisek...bo chyba po wyborach prezydenckich wiecej pomylek wyborczych nie bedzie :D) moga nawet wykonac grupowe seppuku

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Nie wiem jak można się dobrze wypowiadać o pracy CBA. Formacja ma nienajgorszy budżet, kilkuset funkcjonariuszy a o każdej o jakiej się dowiaduję (również służbowo) z ich udziałem to okazuje się klapą. No, była tylko jedna taka, mała, niepozorna, o jakiś łapówkach za zdane egzaminy na pilota. Natomiast z pamięci potrafiłbym przytoczyć szereg klap, po których podkulali ogon i zmykali do budy :evil: Ciotka Akadery ma rację: amatorszczyzna :roll:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No, Policja czy CBŚ czasami kogoś złapią. CBA ma skuteczność Pitery.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

quas pisze: mam zupelnie inne zdanie.
od ujawniania afer sa dziennikarze. CBA ma przeprowadzic sprawne zbieranie dowodow ktore w sadzie wykorzysta prokurator. a skoro wyrokow skazujacych ani widu ani slychu za to niesmak ziobrowskiego Doktora G. pozostal to dla mnie znak ze ta agencja nie spelniala swojej roli.
I podobne w tym tonie - sporo procesow sie toczy. Poza tym wyczuwam pewna schizofrenie - dziala cicho, to "ni widu ni slychu", dziala glosno, to "od ujawniania afer sa dziennikarze". Jak to w koncu jest?
dlaczego?plan sie udal. PIS tracil wtedy poparcie/elektorat centrowy. jezeli pociagnolby wtedy rzady dluzej wyladowalby mniej wiecej w pozycji SLD ktore ciagle placi rachunek za czasy rzadow Millera. a tak? 4 lata pozniej i wiele osob patrzy mniej krytycznie na "bajkowe czasy IV RP", PIS ma twardy elektorat ktory zaglosuje niezaleznie od bzdet jakie Jaro moze chlapnac.
co najlepsze-osoby w miare normalne w tej frakcji zostaly wyrzucone lub wyrzucily sie same...i prym wiedzie konfabulant Macierewicz i Szeryf Ziobro
Akurat to PiSowi nie grozi na przestrzeni najblizszych lat, owszem - spora czesc twardego elektoratu to ludzie starsi, ale mloda czesc rowniez jest twarda, w przeciwienstwie do SLD. Tbh - trwajac w koalicji z LPR i SB mieli okazje do realizowania swoich wizji, natomiast szans na przejecie w stanie otwartej walki -minimalne. Co tez udowodnila rzeczywistosc. Skoro taki laik jak ja, jedynie z pozycji trybika obserwujacy prace sejmu byl w stanie przewidziec efekt, to bym bardziej kaczor. Ale dalej "powazni ludzie" forsuja ta teze :roll:
Czasy IV RP nie byly bajkowe, ale sa obecnie tak demonizowane, ze to az smieszne. Ja zylem normalnie.
Ingen175 pisze: A o skuteczności służb nie decyduje ilość konferencji tylko ilość wyroków skazujących. Chyba ,że Vallar ty podobnie jak prezes, uważasz że Sądy w Polsce są elementem poprzedniego systemu, i trzeba je ponownie "sprawdzić" ? :lol2:
JW + http://www.youtube.com/watch?v=sQOmzZsoudQ od 1:30
Nie sprawdzic, wypieprzyc. Przy okazji odblokowaloby to korporacje. Same zalety. Mowie serio. Zanim zaczniecie rage i flame - przemyslcie to na spokojnie.

@Barb
Lipiec/Sawicka
Ale nikt nie zaprzeczy, ze lapowka miala miejsce. Nie da sie zgarnac posla po cichu, w swietle afery zdecydowano sie na konferencje. Imho blad, punkt dla Ciebie. Dokumentow sprawy Lipca nie znam, nie wiedzialem o zeznaniach z lipca - sprawdze w wolnej chwili.

Natomiast co do afery tasmowej - kiedy ona, a kiedy gruntowa. Znow - nawet debil by sie zorientowal, ze skoro nie udalo sie za 1wszym razem, to za 2, w znacznie mniej korzystnych okolicznosciach - nie ma szans. Przy owczesnych sondazach, nawet przy przyjeciu hurraoptymistycznego marginesu bledu poparcia PiSu i dodaniu im elektoratow LPR i SB - PiS oddawal wladze. Granie all in przy pustej rece i widocznych kartach przeciwnika sie po prostu nie zdarza.

Wybywam na tydzien z hakiem, wroce to postaram sie odpisac.

Ingen175
Kradziej

Jakie korporacje ? Nie ma czegoś takiego jak sędziowskie korporacje.
Nabór sędziów ogłasza minister "w zależności od potrzeb". A obejmuję stanowiska po odejściu poprzednika.
Nawet gdyby usunąć obecnych sędziów to jaki ma to wpływ na kancelarie adwokackie, notarialne i radcowskie ?

quas
Niszczyciel Światów

I podobne w tym tonie - sporo procesow sie toczy. Poza tym wyczuwam pewna schizofrenie - dziala cicho, to "ni widu ni slychu", dziala glosno, to "od ujawniania afer sa dziennikarze". Jak to w koncu jest?
nie widzisz roznicy pomiedzy konferencjami prasowymi Kaminskiego a "szumem" ktory jest przy samym procesie ? szczegolnie ze ten pierwszy laczyl sie z ujawnieniem czesci materialow operacyjnych...ale to w PIS nigdy nie przeszkadzalo.
Akurat to PiSowi nie grozi na przestrzeni najblizszych lat, owszem - spora czesc twardego elektoratu to ludzie starsi, ale mloda czesc rowniez jest twarda, w przeciwienstwie do SLD. Tbh - trwajac w koalicji z LPR i SB mieli okazje do realizowania swoich wizji, natomiast szans na przejecie w stanie otwartej walki -minimalne. Co tez udowodnila rzeczywistosc. Skoro taki laik jak ja, jedynie z pozycji trybika obserwujacy prace sejmu byl w stanie przewidziec efekt, to bym bardziej kaczor. Ale dalej "powazni ludzie" forsuja ta teze
Czasy IV RP nie byly bajkowe, ale sa obecnie tak demonizowane, ze to az smieszne. Ja zylem normalnie.
pokaz mi jednego polityka ktory przed kamerami, przed wyborami stwierdzi ze przegraja wybory.
pamietam doskonale jakie te czasy byly...i wole zeby nie powrocily. szczegolnie ze pracowalem w zawodzie na cenzurze

ODPOWIEDZ