kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ale za to jest to cholernie złośliwe
Witam!
Mam pytanie dotyczące bohatera na dziku w klocku piechoty. Oddział składający się z 5 lub mniej piechurów + bohater na dziku dostaje pojedynczy strzał z balisty, napisane jest w podręczniku że "controlling player decides who is hit" pytanie brzmi kto jest tym graczem - czy ten który strzelał czy ten który kontroluje oddział z bohaterem ?
I drugie pytanie - czy stomp działa podczas walki z maszynami ?
pozdro
Mam pytanie dotyczące bohatera na dziku w klocku piechoty. Oddział składający się z 5 lub mniej piechurów + bohater na dziku dostaje pojedynczy strzał z balisty, napisane jest w podręczniku że "controlling player decides who is hit" pytanie brzmi kto jest tym graczem - czy ten który strzelał czy ten który kontroluje oddział z bohaterem ?
I drugie pytanie - czy stomp działa podczas walki z maszynami ?
pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Choć mój angielski nie powala, to imo tutaj bez wątpienia chodzi o gracza, który kontoluje rafioną jednostkę.tomek-osw pisze:ontrolling player decides who is hit
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Ale walczy się z załogantami a nie z maszyną - przy strzelaniu bije się po tafie maszyny bo niby się za nią chowają, ale w walce wręcz bije się po załodze - czyli Infrantry więc stomp powinien działaćAsassello pisze:na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
"War Machine" i "Infrantry" są to typy oddziałów. W zasadach nie muszą oznaczać tego co znaczą potocznie.tomek-osw pisze:Ale walczy się z załogantami a nie z maszyną - przy strzelaniu bije się po tafie maszyny bo niby się za nią chowają, ale w walce wręcz bije się po załodze - czyli Infrantry więc stomp powinien działaćAsassello pisze:na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
Stomp nie działa na coś co jest typem "War Machine", a z tego co kojarzę to żadna machina wojenna nie ma zapisku, że podczas CC staje się "Infrantry".
pozdrawiam
A.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Hmm, jedyne co mi przychodzi do głowy, to że Twój przeciwnik mylnie rozumie działanie itemu dającego warda oddziałow.
i mag i pająk mają warda ?