Powstawanie armii Ostermark
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Powstawanie armii Ostermark
Posiadam imperium i gram od jakichś 3 lat ale ciężko mi się było zabrać za malowanie Teraz znalazłem czas i skończyłem puki co 10 łuczników. podstawek jeszcze nie ma, ale zrobię jak będę miał więcej modeli pomalowanych. Oczu nie maluję bo zawsze miałem z tym problemy a na stole z odległości metra i tak będą "ginąć" wśród ilości figur. Następne robię działo, obsługa już w połowie pomalowana.
Nie wygląda źle, tylko na kilku powierzchniach (spodnie, elementy metalowe) wygląda, jakbyś nałożył tylko jeden kolor, wina zdjęcia, czy do poprawy?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Wina zdjęcia, cały czas kombinuję z robieniem zdjęć figurom i coś mi nie wychodzi. Czy najlepsze jest dzienne światło przy robieniu zdjęć? Te zdjęcia które tu zamieściłem są robione przy lampkach świecących punktowo na figury.
Każda powierzchnia jest malowana minimum 2 kolorami. Spodnie to Liche Purple, rozjaśnione Warlock Purple i zwaszowane Badab Black (w większości we wgłębieniach) Nie rozjaśniałem po waszu bo chcę taki ciemny efekt purpurowego. Hełmy to Boltgun Metal, wasz Badab Black, rozjaśnienie Chainmail i rozjaśnienie Mythrill Silver. Nawet groty strzał są trzema kolorami pojechane, fakt że może ostatnie rozjaśnienie jest za mocne.
Każda powierzchnia jest malowana minimum 2 kolorami. Spodnie to Liche Purple, rozjaśnione Warlock Purple i zwaszowane Badab Black (w większości we wgłębieniach) Nie rozjaśniałem po waszu bo chcę taki ciemny efekt purpurowego. Hełmy to Boltgun Metal, wasz Badab Black, rozjaśnienie Chainmail i rozjaśnienie Mythrill Silver. Nawet groty strzał są trzema kolorami pojechane, fakt że może ostatnie rozjaśnienie jest za mocne.
Dobre porządne malowanie - taki solidny TT -> w zupełności starczy na stół. Jak będą podstawki zrobione to będą już wogóle dobrze wyglądali.
Tak czy siak brakuje mi krawędziowania po tym washu. Zwłaszcza na paskach.
pzdr!
Tak czy siak brakuje mi krawędziowania po tym washu. Zwłaszcza na paskach.
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Wrzucam jeszcze kapitana z "finecasta". Pomalowałem go w międzyczasie jak malowałem łuczników ale dopiero dziś zdjęcia zrobiłem. Fajnie się malowało "finecasta" bo detale są wyraźne i "wystają", łatwo się nanosi poszczególne warstwy na szczegóły. Jedyny minus to to że drobne i cienkie elementy są bardzo delikatne. Mi złamały się sztylety na hełmie "trzymające" pióra. Przykleiłem je na green stuffie który uformowałem w węzeł szarfy, trzymają się ale i tak jeden jest bez rękojeści. Wiem że młotek wygięty ale to zauważyłem po przyklejeniu ręki do reszty
Wygląda bardzo ok na stół, aż szkoda, że nie wystawia się w imperium pieszych kapitanów, bo figurki są naprawdę dobre.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Skończony dzisiaj mag shadow, zrobiony na konkurs na maga imperium w lokalnym sklepie. Kombinowany z zestawów nekromanty wampirów (większość ), magów imperium i flagelantów.
Po części wyciąłem i spiłowałem lewą rękę nekromanty z czaszką, w sumie poszło bez problemów. W to miejsce wstawiłem rękę z zestawu magów (tą która może być nad kryształową kulą w oryginale). Wycięcie prawej ręki trzymającej butelkę też nie przysporzyło większych problemów, później opiłowałem resztki. górę laski obciąłem, i wstawiłem z zestawu magów imperialnych. Z green stuffu skończyłem łączenie laski i sznurek którym jest przywiązany zwój i mieszek. Ogólnie fajnie się bawiłem przy tej figurce.
Po części wyciąłem i spiłowałem lewą rękę nekromanty z czaszką, w sumie poszło bez problemów. W to miejsce wstawiłem rękę z zestawu magów (tą która może być nad kryształową kulą w oryginale). Wycięcie prawej ręki trzymającej butelkę też nie przysporzyło większych problemów, później opiłowałem resztki. górę laski obciąłem, i wstawiłem z zestawu magów imperialnych. Z green stuffu skończyłem łączenie laski i sznurek którym jest przywiązany zwój i mieszek. Ogólnie fajnie się bawiłem przy tej figurce.
Muszę przyznać, że bardzo fajny. Ciekawie zrobiony, będzie się wyróżniał na stole. Malowanie także ładne, choć złoto mogłoby być lepsze.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
kupię od ciebie tę figurkę
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajnie pomalowane figsy, szczególnie kapitan i mag Łucznicy mi niezbyt przypadli do gustu, głównie ze względu na brak wyciągania kolorów - przy takich figsach jest ono dość ważne, bo łatwo o burość... Magowi bym na włosach i brodzie dodał jeszcze jedno rozjaśnienie, bo masz ten sam kolor, co duch z kuli - pomysł na figsa bardzo ok.
Aż miło popatrzeć na tego maga. Podoba mi się ta szara szata - jest przyzwoicie wycieniowana. Ciekawe jest łączenie części z różnych zestawów. Pamiętam, że gdzieś widziałem połączenie ciała ogra bulla z głową orka. Konwert ukazywał grubego orka. W tym przypadku ukazuje maga z innym sprzętem. Generalnie udana praca. BRAWA
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Zrobiłem w końcu generała do armii, puki co surowa wersja. Użyłem zestawu gienia (koń, tułów, ręka z pistoletem skonwertowana) i części z greatów (głowa dowódcy), magów imperium (miecz przyklejony na "pinie" do ręki z odciętą macą z zestawu generała), pistolierów (pistolety i sakwa, lewa ręka wyciągnięta do przodu). Co myślicie?
Mi się bardzo podoba jako model Kawał dobrej roboty
Zastanawia mnie jeszcze WYSIWYG - dajesz mu rzeczywiście brace of pistols ?
Zastanawia mnie jeszcze WYSIWYG - dajesz mu rzeczywiście brace of pistols ?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jedne z najlepiej malowanych koni jakie widzialem
Dawaj jezdzcow
Dawaj jezdzcow