Powstawanie armii Ostermark

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
krilan
"Nie jestem powergamerem"

Powstawanie armii Ostermark

Post autor: krilan »

Posiadam imperium i gram od jakichś 3 lat ale ciężko mi się było zabrać za malowanie :oops: Teraz znalazłem czas i skończyłem puki co 10 łuczników. podstawek jeszcze nie ma, ale zrobię jak będę miał więcej modeli pomalowanych. Oczu nie maluję bo zawsze miałem z tym problemy a na stole z odległości metra i tak będą "ginąć" wśród ilości figur. Następne robię działo, obsługa już w połowie pomalowana.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie wygląda źle, tylko na kilku powierzchniach (spodnie, elementy metalowe) wygląda, jakbyś nałożył tylko jeden kolor, wina zdjęcia, czy do poprawy? ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
krilan

Wina zdjęcia, cały czas kombinuję z robieniem zdjęć figurom i coś mi nie wychodzi. Czy najlepsze jest dzienne światło przy robieniu zdjęć? Te zdjęcia które tu zamieściłem są robione przy lampkach świecących punktowo na figury.
Każda powierzchnia jest malowana minimum 2 kolorami. Spodnie to Liche Purple, rozjaśnione Warlock Purple i zwaszowane Badab Black (w większości we wgłębieniach) Nie rozjaśniałem po waszu bo chcę taki ciemny efekt purpurowego. Hełmy to Boltgun Metal, wasz Badab Black, rozjaśnienie Chainmail i rozjaśnienie Mythrill Silver. Nawet groty strzał są trzema kolorami pojechane, fakt że może ostatnie rozjaśnienie jest za mocne.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Dobre porządne malowanie - taki solidny TT -> w zupełności starczy na stół. Jak będą podstawki zrobione to będą już wogóle dobrze wyglądali.

Tak czy siak brakuje mi krawędziowania po tym washu. Zwłaszcza na paskach.

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
krilan

Dzięki. Pokombinuję jeszcze z krawędziowaniem oprócz rozjaśnienia.

Awatar użytkownika
krilan

Wrzucam jeszcze kapitana z "finecasta". Pomalowałem go w międzyczasie jak malowałem łuczników ale dopiero dziś zdjęcia zrobiłem. Fajnie się malowało "finecasta" bo detale są wyraźne i "wystają", łatwo się nanosi poszczególne warstwy na szczegóły. Jedyny minus to to że drobne i cienkie elementy są bardzo delikatne. Mi złamały się sztylety na hełmie "trzymające" pióra. Przykleiłem je na green stuffie który uformowałem w węzeł szarfy, trzymają się ale i tak jeden jest bez rękojeści. Wiem że młotek wygięty ale to zauważyłem po przyklejeniu ręki do reszty #-o
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Wygląda bardzo ok na stół, aż szkoda, że nie wystawia się w imperium pieszych kapitanów, bo figurki są naprawdę dobre.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
krilan

Skończony dzisiaj mag shadow, zrobiony na konkurs na maga imperium w lokalnym sklepie. Kombinowany z zestawów nekromanty wampirów (większość :twisted: ), magów imperium i flagelantów.
Po części wyciąłem i spiłowałem lewą rękę nekromanty z czaszką, w sumie poszło bez problemów. W to miejsce wstawiłem rękę z zestawu magów (tą która może być nad kryształową kulą w oryginale). Wycięcie prawej ręki trzymającej butelkę też nie przysporzyło większych problemów, później opiłowałem resztki. górę laski obciąłem, i wstawiłem z zestawu magów imperialnych. Z green stuffu skończyłem łączenie laski i sznurek którym jest przywiązany zwój i mieszek. Ogólnie fajnie się bawiłem przy tej figurce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Muszę przyznać, że bardzo fajny. Ciekawie zrobiony, będzie się wyróżniał na stole. Malowanie także ładne, choć złoto mogłoby być lepsze.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo przyjemny mag cienia. Malowanie też na poziomie. Jednak najgorzej wypadło to złoto. Płaskie strasznie. Może by tak trochę zwashować i powyciągać?

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Dokładnie. Wszystko git poza złotem. Brawo za udany pomysł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

kupię od ciebie tę figurkę

Awatar użytkownika
krilan

Siasek pisze:kupię od ciebie tę figurkę
Miło, ale nie sprzedam bo jestem zbyt leniwy żeby zrobić nową ;)
Nad kolorem złotym jeszcze pokombinuję. Dzięki pa opinie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo fajnie pomalowane figsy, szczególnie kapitan i mag =D> Łucznicy mi niezbyt przypadli do gustu, głównie ze względu na brak wyciągania kolorów - przy takich figsach jest ono dość ważne, bo łatwo o burość... Magowi bym na włosach i brodzie dodał jeszcze jedno rozjaśnienie, bo masz ten sam kolor, co duch z kuli - pomysł na figsa bardzo ok.

BAAGRRAA

Post autor: BAAGRRAA »

Aż miło popatrzeć na tego maga. Podoba mi się ta szara szata - jest przyzwoicie wycieniowana. Ciekawe jest łączenie części z różnych zestawów. Pamiętam, że gdzieś widziałem połączenie ciała ogra bulla z głową orka. Konwert ukazywał grubego orka. W tym przypadku ukazuje maga z innym sprzętem. Generalnie udana praca. BRAWA =D>
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
krilan

Zrobiłem w końcu generała do armii, puki co surowa wersja. Użyłem zestawu gienia (koń, tułów, ręka z pistoletem skonwertowana) i części z greatów (głowa dowódcy), magów imperium (miecz przyklejony na "pinie" do ręki z odciętą macą z zestawu generała), pistolierów (pistolety i sakwa, lewa ręka wyciągnięta do przodu). Co myślicie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Mi się bardzo podoba jako model :) Kawał dobrej roboty ;)

Zastanawia mnie jeszcze WYSIWYG - dajesz mu rzeczywiście brace of pistols ?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
krilan

Nad WYSIWIGiem się jeszcze nie zastanawiałem, pistolet nie jest drogi dla gienia więc zdarzy się że mu wrzucę. Zostało jeszcze zrobienie figsa w piechocie, ale to nie będzie duży problem.

Awatar użytkownika
krilan

Skończone konie dla pistlierów:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teraz pracuję nad jeźdźcami.
Pozatym pierwszy gotowy kropierz dla konia rycerzy pantery, brakuje lakierowania. Za ciemny główny niebieski (w rzeczywistości jest jaśniejszy, może to zdjęcie):
Obrazek

Awatar użytkownika
Fifek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Fifek »

Jedne z najlepiej malowanych koni jakie widzialem :)
Dawaj jezdzcow :D
Gramy w W3 Frozen throne przez net ? ;) pisać .
E-mail : fifekon@wp.pl
Pozdrawiam F.

ODPOWIEDZ