Syberia + czołgi

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

nie, bo wtedy ktoś* mógłby się przywalić do tego, a tak to nic nie znaczy :wink:

* ktoś czytaj mod :D

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

chranie te twoje cel edukacyjne piszac to obraziles mnei bo ta zwrotka starego neimeickiego hymnu jest zakazana i jej spiewanei cytowanie i rozprzestrzenianie jest zabrnione. bez faszyzmu :roll:
i literowka czy nei twoje intencje byly jasne chciales przytoczyc to co kazdy zna i najchetniej wymazalby z kart histori swiata :roll:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

poczytaj najpierw zanim się obrazisz
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Skasowałem, żeby nikt nie poczuł się obrażony, a tak poza tym to swastyka też jest symbolem nazistowskim ( nie myląc z faszyzmem ) a jednak jakoś w podręcznikach się pojawia. Czy to też obraża twoje uczucia? Osobiście nie wymazałbym tego z kart historii bo to by oznaczało że miliony ludzi zginęło na darmo, nie pozostawiając żadnej nauki. Reszta dyskusji na PM

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

thral92 pisze:najchetniej wymazalby z kart histori swiata :roll:
oto czego mlodziezy uczy historia :/

-------------------------------------------

a tak swoja droga, to coz to jest ta Syberia?

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

kurka_z_podworka pisze:broń (charakterystycznie ścięty lasgun czy pukawka) i inne detale jak symbolika itd. nie ma znaczenia w mojej ocenie ich podobieństwa, chodzi o sam zamysł, oba projekty "właśnie wybiegły z okopów po ataku gazowym" i o to tu chodzi.
nie, tu chodzi o to że nie bardzo jest czym oddychać, a już napewno nie bez filtra

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Bardzo mi się szkice podobają, fajny klimat.
Kerim pisze:ale nasi mają mauzery (a przynajmniej mieli
mieć
:wink: )
Tera bedzie o karabinach. (moja sygnaturka ;)
To co mają szeregowi wygląda raczej trochę jak enfieldy, natomiast oficer (fantastyczny rysunek! :) ) trzyma rewolwer czarnoprochowy. Ale jakbyście dali radę wcisnąć gdzieś tam Mausera C96 ("komisarz", "broomhandle") to byłby cymes. To takie moje "militarystyczne ględzenie".
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Rysunki wypas, ale w skali będą idealnie pasować do WH40k ?????

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Patrycja Polkowska »

to fakt,, pomysł z warzona!!!!!!!!!!!!! już przestarzały, pomyśl kerimku o czymś innym bo to nie zachwyca (może tylko twoje szkice)

zrobiłbyś jakiś wampirów renegatów albo jakieś kobietki brezejkerki! z gołymi cycuszkami (tyle żeby za męskie niebyły:) bez zarostu :)

bo wiecie, teraz hormony robią cuda :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

a czy ktoś mówił że mają?
Są w ogulnie przyjętej skali bitewniaków, i czy ktoś w to uwierzy czy nie, nie porównywaliśmy je (robiac) z GW.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

A co do ceny jeszcze mam pytanie??? bo figsy z tego co widze to na szkicach wyglądają bosko a cena mniej więcej będzie jaka???? Kerim tak mniej więcej na oko to ile ??? bo jestem chętny na kupno :lol: , i jak będą sprzedawane to po ile szt. To znaczy czy w boxach po np. 10 kolesi czy po 5 ????

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

po 2 lub 302... :roll: troche cierpliwosci... choc ja tez juz chcialbym miec to w lapkach :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

najsamwpierw startowe pudło, czyli oficier i 2 oddziały po 5 z każdej strony (cuzamen 22 figsa). Takie było założenie. Ale jednocześnie będą w sklepie, ale pojedyńczo czy w boxach - nie wiem.
Cena - trydno powiedzieć, chciał bym, by zmieściły się w 8zł, ale brutalna prawda podatkowa może wyglądać gorzej, niestety, jeśli chodzi o pomnażanie, mamy obecnie najdroższy serwis, czy znajdzie się ktoś tańszy - to się okaże.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Ok kupuje :P a kiedy będą w sprzedaży???? i jaka firma weźmie z wami współudział GW??? czy to będzie że sami będziecie produkować blistry itp.??? czy to będzie tak że, będą sprzedawane na waszej prywatnej stronie??? sorry za tyle pytań :P ale jestem tak podniecony... że chce już je mieć :) :lol:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kerim pisze:niestety, jeśli chodzi o pomnażanie, mamy obecnie najdroższy serwis, czy znajdzie się ktoś tańszy - to się okaże.
Postaram się, Kerim. Damy radę :)
Na razie lepszy rydz niż nic, nieprawdaż? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Artek'sWorkshop pisze:jaka firma weźmie z wami współudział GW???
:shock: jakie GW?
Po za tym, oni od bodaj 10 lat mają taką politykę, że wszystko ma być w centrali ulokowane, zabrali licenzję Armorcastowi i mają Forgeworld pod bokiem, nawet nie używają rzeźbiarzy-freelancerów, w odróżnieniu od wszystkich innych robiących figurki. Najwyraźniej to się im sprawdza kasowo, bo w dziedzinie kasy rządzą.

A to tutaj jest kapitał 100%-owo polski :wink:
Będzie na stronie, to dam znać
Tomash pisze: Na razie lepszy rydz niż nic, nieprawdaż? ;)
Oczywiście, bez 2 zdań

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Ch.. bombki strzelił - choinki nie będzie

Te formy na metale oni róbią klasycznie - pod ciśnieniem i na gorąco.
Greena tam nie wsadzę, wracamy do punktu wyjścia - kto zrobi odlew żywiczny.

Mala vita (Jebata żyźń)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Od początku Ci o tym mówiłem :?
Stąd parcie na zorganizowanie odlewnika w żywicy. Marcin Z. mówił coś o tym weekendzie. Co z Twoim wspólnikiem?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

zastanawia się, czy nie podejść w wekend :D

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Nawet niemacie pojęcia, jak chcem żeby ten plan apropo tych figsów wypalił :) paluszki mnie świeżbią do ich malwoania ;) :lol:

ODPOWIEDZ