Działa. Warunkiem działania shielda jest posiadanie go, a nie używanie.krystian1wielki pisze:Czy jeśli mam charmed shielda i dwuraka to ignoruję pierwszy hit w CC? Czy może shield nie działa bo nie jest używany?
8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
tak myślałem ale wolałem się upewnić
Trochę wątpliwości:
1. Czy mogę GUO być w zwarciu z wrogim bohaterem i potraktować go Shrivelling pox'em ? (5tka z LoN, snajperka testująca T i zadająca k6 Wounds, nie mam booka niestety przy sobie). Jak traktować taki spell ?
2. Mój bohater został wyłączony z wielostronnego combatu - czy przysługuje mu combat reform? Czy są jakiekolwiek zalety wyłączenia z combatu (nie mogę gonić, nie dodaje BSB do CR, bez sens zupełny
thx za pomoc, pozdrawiam
1. Czy mogę GUO być w zwarciu z wrogim bohaterem i potraktować go Shrivelling pox'em ? (5tka z LoN, snajperka testująca T i zadająca k6 Wounds, nie mam booka niestety przy sobie). Jak traktować taki spell ?
2. Mój bohater został wyłączony z wielostronnego combatu - czy przysługuje mu combat reform? Czy są jakiekolwiek zalety wyłączenia z combatu (nie mogę gonić, nie dodaje BSB do CR, bez sens zupełny

thx za pomoc, pozdrawiam
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
sorki ze post pod postem ale kilka pytań mi się nasuneło
1)czy jeśli bohater o niekompatybilnej podstawce z resztą oddziału np. ork w oddziale goblinów robi make waya to może w wyniku tego znaleźć się gdzie indziej niż na krawędzi oddziału w którym walczy??
2)czy samotny bohter we wyposażony w spirit sworda walczacy z unitem np flamerów może rozdzielać ataki pomiędzy zwykłe modele rank&file tak by mieć szansę zabić jak najwięcej z nich?
3) waywatcherzy strzeleją do 5 flamerów i zadali 6 kb. hity rozdziela się po równo i wtedy jeden z flamerów zdał warda( taki na którego był tylko jeden kb) ile flamerów ginie? czy może nie rozdziela się trafień?
1)czy jeśli bohater o niekompatybilnej podstawce z resztą oddziału np. ork w oddziale goblinów robi make waya to może w wyniku tego znaleźć się gdzie indziej niż na krawędzi oddziału w którym walczy??
2)czy samotny bohter we wyposażony w spirit sworda walczacy z unitem np flamerów może rozdzielać ataki pomiędzy zwykłe modele rank&file tak by mieć szansę zabić jak najwięcej z nich?
3) waywatcherzy strzeleją do 5 flamerów i zadali 6 kb. hity rozdziela się po równo i wtedy jeden z flamerów zdał warda( taki na którego był tylko jeden kb) ile flamerów ginie? czy może nie rozdziela się trafień?
1) nie
2) cholera wie
3) nie rozdziela sie, o ile nie ma tam czempiona
2) cholera wie
3) nie rozdziela sie, o ile nie ma tam czempiona
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
1) chcesz robic make waya modelem, ktory nie moze wejsc w srodek jednostki?
2) nie rozdziela gracz we. sa r&f wiec robi sie to automatycznie (znaczy kazdemu moze zadac 2 rany max)
3) kazdy oblany ward to zgon flamera (pelnego) bez rozdzielania
2) nie rozdziela gracz we. sa r&f wiec robi sie to automatycznie (znaczy kazdemu moze zadac 2 rany max)
3) kazdy oblany ward to zgon flamera (pelnego) bez rozdzielania
Anyone?DragoWwl pisze:Trochę wątpliwości:
thx za pomoc, pozdrawiam
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
1. Tego czaru nie można rzucać do CC, więc nie możesz.DragoWwl pisze:Trochę wątpliwości:
thx za pomoc, pozdrawiam
2. Bez reforma. Jesteś wolny od następnej tury, to jest niekiedy zaleta.
sfinks dostaje -d3 do siły.
pytanie: czy działa to na zionięcie i atak z ciacha?
pytanie: czy działa to na zionięcie i atak z ciacha?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293