Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Gremlin »

traktujesz to jako jeden model -.- nawet smoka tak traktujesz. Musisz zabic cały model aby dostać punkty ( to tak na marginesie)

strzelajac w orła masz 3W, ward sie włącza zaraz po tym gdy zostajesz na 1 ranie - słabością są multiple. Nie można obierać orła jako cel, gdyz niejako tworzą całośc z jeźdzcem.

Pozdrawiam
xYz

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

A czy z Lordem na smoku to przypadkiem nie liczy się wszystkiego osobno dla jeźdźca i smoka ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

Takie pytanie z czym woody mają najłatwiej patrzą pod etc?

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Abaddon pisze:A czy z Lordem na smoku to przypadkiem nie liczy się wszystkiego osobno dla jeźdźca i smoka ?
jeslid o neigo strzelasz tak, ale przy liczeniu punktów na końcu gry zostaja Ci sam smok, badz jezdziec Twój przeciwnik nie dostaje zadncyh punktów - nie ściągnął całego modelu, podobnie rzecz się ma ze skinkiem na silniku etc. Co najwyzej jesli stracisz jeżdźca który był generałem oddajesz 100pts.

book jest od tego aby go czytac : ), badz wiecej grac na turniejach!
xYz

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Co sadzicie o Eternal Guardach jak dla mnie maja genialne figurki (nie jest to moze obiektywna obserwacja ale we maja chyba najwiesze nasycenie ladnych figsow w wfb) bo mam okazje nabyc duza ilosc za 60% ceny sklepowej ale ich obecna uzytecznosc wydaje sie ograniczona.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

ja bym na Twoim miejscu nabył, do turniejowej gry się nie nadają ale lada miesiac wyjdzie nowy book i może się okazac że nasze klocki eternali będe kończyły bitwy na krawędzi u przeciwnika... 8)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

:) jestem bardzo zadowowolony, udalo mi sie nabyc za niecale 700zl 36 eternali, 5 wildow, 20 driad 20 gg, 9 wardancerow, 6 ww, lorda na koniu i na piechote

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

Czy nadal TS w celu zadania hitów, nie ma zasięgu i można castować w dowolny las na stole?

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Tak. Cokolwiek wejdzie do lasów na stole .... jest nasze :mrgreen:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

Czy jest możliwość złożenia smoka który wsysa w pierwszej rundzie CC
Wampirzego Lorda z korona głupków?

Moim zdaniem bardzo ciężko
Opierałem się na The Other Tricksters Shard
Albo Wampir warzywi nam Smoka, albo urywała głowę jeźdźcowi przy pomocy Red Fury

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Nie jestem ekspertem od gry na smoku... Other Trickster shard jest obowiązkowy bo ściąga warda
więc zostaje 2+ AS, bo za pewne wampir siedzi na koniu, wypadałoby podbić siłę jeźdźca czyli SoM,
przyda się jeszcze na 5T. Widziałbym to jakoś tak:

Other Trickster shard 15 -ściąga warda
Sword of Might 20 - + 1 S
Hel Of Hunt 20 - + 1 WS + 1A w szarży
Stone Of Crystal Mere 30

W szarży 5 ataków z góry (5S, 8I, hitujesz na 3+), czyli góra uderza jako pierwsza, potem wampir ( Jeśli ma lance + red fury= jest krucho), Smok 5A, 6S + breath 2k6 2S -3AS.
Zależy jak ten wampir jest złożony jeśli Red Fury + Hate można spróbować, czegoś takiego ale kiepsko wtedy ze smokiem

Fimbulwinter( -1 do hitowania jeźdźca i smoka)
Other Trickster shard
SOM
Armor of fey ( ten nasz armor tylko na magic ataki w CC 4+ Warda) bo sam wampir pewnie będzie z Som biegać

Jeśli coś namieszałem to z góry przepraszam, nie gram na smoku 8)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

wampir konny siedzi w blodkach z blood drinkerem , red fury i hatem. Do tego jest prawdopodobnie charm shield. Pakowanie w niego smoka kończy się tym że czempion blodkow rzuca czelendż i koniec imprezy. Nikt nie puszcza generała samopas a w każdym innym oddziale jest czempion który ten czelendż rzuci lataczowi naszemu.

Doman-
Wodzirej

Urban pisze:wampir konny siedzi w blodkach z blood drinkerem , red fury i hatem. Do tego jest prawdopodobnie charm shield. Pakowanie w niego smoka kończy się tym że czempion blodkow rzuca czelendż i koniec imprezy. Nikt nie puszcza generała samopas a w każdym innym oddziale jest czempion który ten czelendż rzuci lataczowi naszemu.
No to zjadamy w czelendżu nabijamy do CC przy dobrych wiatrach 6
Wygrywamy Combat itd w końcu dojdziesz do tego Wampa

Co do czempionów to snajperka jeszcze, powinna pograć ze smokiem

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

snajperka vs T4, sv2+ i albo drakenhoff albo 4+ od ranged ataków

Doman-
Wodzirej

ja spotkałem się tylko raz z lordem w bloodach
wydaje mi się że klepacza wystawia się w innych unitach

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

najfajniejsza w wampirach jest dla wood elfów wersja z wampirem na smoku spotkałemsię z czymś takim na zeszłorocznej arenie

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Mam pytanie odnośnie przedmiotu Lamentation of Despairs - jeśli wybieram powiedzmy na stole maszynę to test zdaje na Ld obsługantów/obsługanta i jak nie zda idzie do piachu czy od razu oblewa i ginie ???

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

zdaje na ld "obsługantów", jezeli nie zda dostaje d3 ran
xYz

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Czyli praktycznie przy wyrzuceniu 6 może zejść latarka, cannon czy inne badziewie ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

ww to nawet na 5-6 po oblaniu LD i po niezdispellowaniu tego jednorazowego przedmiotu...

ergo - można o nim było myśleć w 7 edycji(kiedy nie zabierał kostki/ek) teraz jest wybitnie słaby.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ