Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
traktujesz to jako jeden model -.- nawet smoka tak traktujesz. Musisz zabic cały model aby dostać punkty ( to tak na marginesie)
strzelajac w orła masz 3W, ward sie włącza zaraz po tym gdy zostajesz na 1 ranie - słabością są multiple. Nie można obierać orła jako cel, gdyz niejako tworzą całośc z jeźdzcem.
Pozdrawiam
strzelajac w orła masz 3W, ward sie włącza zaraz po tym gdy zostajesz na 1 ranie - słabością są multiple. Nie można obierać orła jako cel, gdyz niejako tworzą całośc z jeźdzcem.
Pozdrawiam
xYz
Takie pytanie z czym woody mają najłatwiej patrzą pod etc?
jeslid o neigo strzelasz tak, ale przy liczeniu punktów na końcu gry zostaja Ci sam smok, badz jezdziec Twój przeciwnik nie dostaje zadncyh punktów - nie ściągnął całego modelu, podobnie rzecz się ma ze skinkiem na silniku etc. Co najwyzej jesli stracisz jeżdźca który był generałem oddajesz 100pts.Abaddon pisze:A czy z Lordem na smoku to przypadkiem nie liczy się wszystkiego osobno dla jeźdźca i smoka ?
book jest od tego aby go czytac : ), badz wiecej grac na turniejach!
xYz
Co sadzicie o Eternal Guardach jak dla mnie maja genialne figurki (nie jest to moze obiektywna obserwacja ale we maja chyba najwiesze nasycenie ladnych figsow w wfb) bo mam okazje nabyc duza ilosc za 60% ceny sklepowej ale ich obecna uzytecznosc wydaje sie ograniczona.
ja bym na Twoim miejscu nabył, do turniejowej gry się nie nadają ale lada miesiac wyjdzie nowy book i może się okazac że nasze klocki eternali będe kończyły bitwy na krawędzi u przeciwnika...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
Czy nadal TS w celu zadania hitów, nie ma zasięgu i można castować w dowolny las na stole?
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
Czy jest możliwość złożenia smoka który wsysa w pierwszej rundzie CC
Wampirzego Lorda z korona głupków?
Moim zdaniem bardzo ciężko
Opierałem się na The Other Tricksters Shard
Albo Wampir warzywi nam Smoka, albo urywała głowę jeźdźcowi przy pomocy Red Fury
Wampirzego Lorda z korona głupków?
Moim zdaniem bardzo ciężko
Opierałem się na The Other Tricksters Shard
Albo Wampir warzywi nam Smoka, albo urywała głowę jeźdźcowi przy pomocy Red Fury
Nie jestem ekspertem od gry na smoku... Other Trickster shard jest obowiązkowy bo ściąga warda
więc zostaje 2+ AS, bo za pewne wampir siedzi na koniu, wypadałoby podbić siłę jeźdźca czyli SoM,
przyda się jeszcze na 5T. Widziałbym to jakoś tak:
Other Trickster shard 15 -ściąga warda
Sword of Might 20 - + 1 S
Hel Of Hunt 20 - + 1 WS + 1A w szarży
Stone Of Crystal Mere 30
W szarży 5 ataków z góry (5S, 8I, hitujesz na 3+), czyli góra uderza jako pierwsza, potem wampir ( Jeśli ma lance + red fury= jest krucho), Smok 5A, 6S + breath 2k6 2S -3AS.
Zależy jak ten wampir jest złożony jeśli Red Fury + Hate można spróbować, czegoś takiego ale kiepsko wtedy ze smokiem
Fimbulwinter( -1 do hitowania jeźdźca i smoka)
Other Trickster shard
SOM
Armor of fey ( ten nasz armor tylko na magic ataki w CC 4+ Warda) bo sam wampir pewnie będzie z Som biegać
Jeśli coś namieszałem to z góry przepraszam, nie gram na smoku
więc zostaje 2+ AS, bo za pewne wampir siedzi na koniu, wypadałoby podbić siłę jeźdźca czyli SoM,
przyda się jeszcze na 5T. Widziałbym to jakoś tak:
Other Trickster shard 15 -ściąga warda
Sword of Might 20 - + 1 S
Hel Of Hunt 20 - + 1 WS + 1A w szarży
Stone Of Crystal Mere 30
W szarży 5 ataków z góry (5S, 8I, hitujesz na 3+), czyli góra uderza jako pierwsza, potem wampir ( Jeśli ma lance + red fury= jest krucho), Smok 5A, 6S + breath 2k6 2S -3AS.
Zależy jak ten wampir jest złożony jeśli Red Fury + Hate można spróbować, czegoś takiego ale kiepsko wtedy ze smokiem
Fimbulwinter( -1 do hitowania jeźdźca i smoka)
Other Trickster shard
SOM
Armor of fey ( ten nasz armor tylko na magic ataki w CC 4+ Warda) bo sam wampir pewnie będzie z Som biegać
Jeśli coś namieszałem to z góry przepraszam, nie gram na smoku
wampir konny siedzi w blodkach z blood drinkerem , red fury i hatem. Do tego jest prawdopodobnie charm shield. Pakowanie w niego smoka kończy się tym że czempion blodkow rzuca czelendż i koniec imprezy. Nikt nie puszcza generała samopas a w każdym innym oddziale jest czempion który ten czelendż rzuci lataczowi naszemu.
No to zjadamy w czelendżu nabijamy do CC przy dobrych wiatrach 6Urban pisze:wampir konny siedzi w blodkach z blood drinkerem , red fury i hatem. Do tego jest prawdopodobnie charm shield. Pakowanie w niego smoka kończy się tym że czempion blodkow rzuca czelendż i koniec imprezy. Nikt nie puszcza generała samopas a w każdym innym oddziale jest czempion który ten czelendż rzuci lataczowi naszemu.
Wygrywamy Combat itd w końcu dojdziesz do tego Wampa
Co do czempionów to snajperka jeszcze, powinna pograć ze smokiem
Mam pytanie odnośnie przedmiotu Lamentation of Despairs - jeśli wybieram powiedzmy na stole maszynę to test zdaje na Ld obsługantów/obsługanta i jak nie zda idzie do piachu czy od razu oblewa i ginie ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
zdaje na ld "obsługantów", jezeli nie zda dostaje d3 ran
xYz
ww to nawet na 5-6 po oblaniu LD i po niezdispellowaniu tego jednorazowego przedmiotu...
ergo - można o nim było myśleć w 7 edycji(kiedy nie zabierał kostki/ek) teraz jest wybitnie słaby.
ergo - można o nim było myśleć w 7 edycji(kiedy nie zabierał kostki/ek) teraz jest wybitnie słaby.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.