Luźne rozmowy o DMP

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Luźne rozmowy o DMP

Post autor: Szmajson »

Kalesoner pisze:Mam jedno pytanie od Bazyliszkowych klubów do chłopaków z Gorzowa. Chcielibyśmy przed głosowaniem lepiej zorientować się w sytuacji. Czy Gorzów może w jakis sposób ulepszyć swoją ofertę? Chodzi o koszt wejściówki, koszt żarcia, jakość noclegów (np materace) itd.? Czy zostajecie przy tym co było?
Cena wejściówek, jedzenia, noclegów wszystko zależy od tego czy DMP będzie w GW.
W next roku będzie ETC i napewno uda nam się wywalczyć korzystniejsze warunki ($).

Jeżeli chodzi o jedzenie. Ponowiony zostanie atak na właścicielkę sklepu w szkole.
Zastanawiamy się nad jakimś większym cateringiem tak jaki był na 2 ETC... może nie mega girll.. tylko normalne jedzenie.
Grill pewnie też będzie bo później napiszą było słabo bo nie było grilla :) No i oczywiście dla tych którzy chcą coś innego można zamówić jedzenie do szkoły... chinczyki/turasy itd. Co kto chce.

Jeżeli chodzi o "jakość noclegów", materace są, będzie więcej pożyczonych z innej szkoły.. jest wielka aula, szatnie, salki też są ale trzeba dobrze żyć ze Stenia :P itd. itd. Wyższy standard oferują hotele. Przy turniejach ~200 osób ciężko uzyskać coś lepszego.

Jeżeli ktoś chcę więcej informacji, postaramy się zrobić też reklamę :)

Ja mam pytanko do Krzyska: Rozumiem ze DMP odbyło by się w hali która jeszcze nie istnieje/buduję się??

Skoro już się trzymamy zasad LL to głosowanie startuję 18 listopada.
Nie czepiam się ale też mi się wydaje że Jankiel napisał "zgłoszenia do 15".. może d się przekreciło :P ale zasady to zasady
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Sądzę, że miesiąc wystarczy i po 15 września założę głosowanie
Tyle napisałem, będąc przekonany, że tylko Gorzów wytartuje. Potem dostałem info, że Wrocław też ma ochotę, a później wyszło na to, że my też mamy warunki i chęci.

Zgodnie z regulaminem mamy wybrać najpóźniej 3 miesiące od ostatniego DMP. Może być wcześniej. Na razie nie ma sensu głosować, bo Wy pewnie ulepszycie ofertę, my może też, jeszcze są pytania do kandydatów etc. Ucinanie dykusji i zakładanie głosowania uniemożliwiłoby Wam jakąkolwiek reakcję na naszą propozycję, co byłoby trochę nie fair.

Rozumiem ze DMP odbyło by się w hali która jeszcze nie istnieje/buduję się??
Tak. Też nad tym zastanawialiśmy, ale hala jest dofinansowana z UE, deadline upływa w marcu, a jak nie będzie skończona w tym terminie to trzeba będzie zwracać kasę - kilkaset tysięcy w dupę. Czyli nie ma szans, żeby nie była zrobiona. Wierz mi, że jest to pewne - wcale nam nie zależy na tym, by się skompromitować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Jankiel pisze: Czyli nie ma szans, żeby nie była zrobiona. Wierz mi, że jest to pewne - wcale nam nie zależy na tym, by się skompromitować.
:) Pamiętaj że mieszkamy w Polsce.. autostrady też miały być zrobione... a ile kasy przepadlo
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

Jak to nie ma jeszcze sali? A chcecie organizować Mastera na powyżej 200 osób. Czyli mamy głosować w Ciemno a jak się nie uda wybudować to co ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Gdyby autostrady budowano tak jak robimy mastery to byśmy musieli zmienić nazwę kraju na Niemcy
(ach ta ukryta opcja - w sumie to A4 już w Gliwicach zbudowali...) :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Szmajson pisze:
Jankiel pisze: Czyli nie ma szans, żeby nie była zrobiona. Wierz mi, że jest to pewne - wcale nam nie zależy na tym, by się skompromitować.
:) Pamiętaj że mieszkamy w Polsce.. autostrady też miały być zrobione... a ile kasy przepadlo
Autostrady są państwowe, tu na szczęście mamy prywatną firmę. :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Szmajson pisze:Cena wejściówek, jedzenia, noclegów wszystko zależy od tego czy DMP będzie w GW.
To jest oczywiste, ale jeśli będzie w Gorzowie, to czy cena wejściówki będzie niższa?
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

A czy opuszczenie ceny o powiedzmy 10 zł coś zmienia ? Nie oszukujmy się cena w przypadku takiego turnieju nie gra pierwszorzędnej roli...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

niby tak ale jak to jest że Master Blaster w 2010 roku mógł kosztować 35 zł a DMP 3 miesiące później już 50?

z czego wynika ta cena?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Necromanter pisze:A czy opuszczenie ceny o powiedzmy 10 zł coś zmienia ? Nie oszukujmy się cena w przypadku takiego turnieju nie gra pierwszorzędnej roli...
Pojedziesz na turniej za 60zł? W zeszłym roku było 40, teraz 50...

Cena nie gra pierwszorzędnej roli, ale nie należy jej wykluczać.
jakość to: catering, spanie, sala. cena to: catering, wejściówka
podziel jedno przez drugie i wiesz czy turniej było OK. :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

10 zł, to 50 zł od teamu, a to prawie dwa 0,5; LOS blokery :P
oczywiście żartuję
Faktem jest, że konkurencja wymusza zmiany i rozwój kandydatów, to jest najlepszy moment dla klubów spoza Śląska i Gorzowa na wywalczenie czegoś dla siebie, tańszych wejściówek, większej ilosći materacy, papieru w kiblach i hostess. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Laik pisze:niby tak ale jak to jest że Master Blaster w 2010 roku mógł kosztować 35 zł a DMP 3 miesiące później już 50?

z czego wynika ta cena?
MB - aula
DMP - hala + aula

Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

50 zl to tez 2l wodeczki cytrynoweczki akademickiej czyli material na impreze dla calego teamu. Studentom to robi roznice...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pewnie, że cena gra rolę. Jak DMP było w Warszawie to była ona jakaś kosmiczna (w porównaniu do masterów). Dlatego dobrze by było gdybyście w kandydaturach podawali orientacyjną cenę (która raczej nie zmieni się o więcej niż 5zł).

Przy podobnych warunkach to wolę DMP ze wstępem za 35pln niż 60 od łebka. Proste.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Lidder pisze:
Necromanter pisze:A czy opuszczenie ceny o powiedzmy 10 zł coś zmienia ? Nie oszukujmy się cena w przypadku takiego turnieju nie gra pierwszorzędnej roli...
Pojedziesz na turniej za 60zł? W zeszłym roku było 40, teraz 50...

Cena nie gra pierwszorzędnej roli, ale nie należy jej wykluczać.
jakość to: catering, spanie, sala. cena to: catering, wejściówka
podziel jedno przez drugie i wiesz czy turniej było OK. :)
Jeśli za taką cenę dostane perfekcyjnie zorganizowany turniej z dobrym noclegiem to czemu nie.
Karli pisze:Pewnie, że cena gra rolę. Jak DMP było w Warszawie to była ona jakaś kosmiczna (w porównaniu do masterów). Dlatego dobrze by było gdybyście w kandydaturach podawali orientacyjną cenę (która raczej nie zmieni się o więcej niż 5zł).

Przy podobnych warunkach to wolę DMP ze wstępem za 35pln niż 60 od łebka. Proste.
Dla mnie kryterium decydującym jest możliwość dojazdu na miejsce turnieju. Wolę zapłacić 30 zl więcej i jechać 3 godziny mniej- suma sumarum i tak wyjdę na plus.

pzdr

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

Dla mnie kryterium decydującym jest możliwość dojazdu na miejsce turnieju. Wolę zapłacić 30 zl więcej i jechać 3 godziny mniej- suma sumarum i tak wyjdę na plus

+1

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Gdyby kierować się tylko geografią to czas dojazdu w minutach wyglądałby tak:
(wg googla, proszę się nie obrażać jeśli kogoś pominąłem - porównanie robione na szybko, 8 miast z południa, 9 z pólnocy I 4 ze środka kraju)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Pytanie czy robimy tutaj plebiscyt - głosuje tam gdzie mam bliżej czy jednak patrzymy na warunki(finansowe,noclegowe)?

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

lohost pisze:hale w projekcie na ktorej budowe nikt z was nie ma wplywu
fail #-o

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Przecież nie mamy, kosmici ją budują, kosmita jest właścicielem, nic na tym świecie nie jest pewne i wszyscy kłamią... ](*,)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

wyobraź sobie że są takie miejsca w Polsce gdzie rzeczy buduje się na czas a zbudowanie kortu tenisowego i przykrycie go dachem to nie jest budowa elektrowni atomowej i nie przesunie się o pół roku, tym bardziej że szkielet już stoi.

udało się?

Zablokowany