Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
czy wystrzelony latacz z doom drivera moze zawrocic kiedy wyleci po za stol
podpis był nieregulaminowy
- Aron_Banalny
- Masakrator
nie ruszają sie, nie czarują, wypłacają ataki i stoją w miejscu. to że zdały nie ma niestety znaczenia
Z tego co wiem, to nie może niestety wrócić bo pocisk który wyleci za stół uznawany jest automatycznie za pudło. Ale na 100% pewny nie jestemrauliq pisze:czy wystrzelony latacz z doom drivera moze zawrocic kiedy wyleci po za stol
pytanie odnośnie Bad Moon Baner.
Baner daje bonusy: Stubborn, Soft Cover i Dan. Test.
pytanie: czy bonusy soft cover i Dan. test działają też na inn typy jednostek niż night goblin ? z opisu wynika ze stubborn jest dodatkiem do night goblinow a reszta działa już na wszystkie typy.
pytanie 2: czy woundy z Dan.test liczone są do combat result ?
Baner daje bonusy: Stubborn, Soft Cover i Dan. Test.
pytanie: czy bonusy soft cover i Dan. test działają też na inn typy jednostek niż night goblin ? z opisu wynika ze stubborn jest dodatkiem do night goblinow a reszta działa już na wszystkie typy.
pytanie 2: czy woundy z Dan.test liczone są do combat result ?
w opisie jest, że "the bearer and any unit he joins count as besing in SC" więc na każdą jednostkę a tylko NG daje stubborna.ugh pisze: pytanie: czy bonusy soft cover i Dan. test działają też na inn typy jednostek niż night goblin ? z opisu wynika ze stubborn jest dodatkiem do night goblinow a reszta działa już na wszystkie typy.
Zasadniczo są one zadawane już w walce - po szarży przeciwnika, więc powinny być liczone do CR, tak jak Stomp, aczkolwiek nie dam sobie ręki uciąćugh pisze: pytanie 2: czy woundy z Dan.test liczone są do combat result ?
A moje pytanie jak już jesteśmy w bad moon bannerze to czy jednostka która szarżowała w nasz oddział zdaje DT w każdej naszej turze/w naszej i oppsa/tylko w turze szarży ?
pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
Muszą deklarować, chyba że wyjdzie im test Ld i się powstrzymają. Las nie ma żadnego wpływu na ruch. Jednak jeśli szarżuje kawaleria w/ przez las musi przeprowadzać test dangerous terrain.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Czołem. Właśnie przejrzałem polski podręcznik, i mam parę pytań:
1 czy szamanie goblińscy muszą zjeść grzyba po rzuceniu kostkami, czy jest tam błąd i powinno być "mogą"
2 czy mamy tak mało przedmiotów magicznych, czy jest gdzieś jakaś dodatkowa lista na stronach warchammerowskich?
1 czy szamanie goblińscy muszą zjeść grzyba po rzuceniu kostkami, czy jest tam błąd i powinno być "mogą"
2 czy mamy tak mało przedmiotów magicznych, czy jest gdzieś jakaś dodatkowa lista na stronach warchammerowskich?
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy