kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
A taka sytuacja. Orzeł stoi 21 cali od skinków. Pali szarże. Czy skinki strzelają?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
wg. zasad sojusz jest jedna armia. A nie 2 oddzielnymi (jeden rzut na wiatry itp.) wiec mozna.Andrzej pisze:Dokładnie. Wskrzeszasz tylko swoją armię.
Choc tylko w jedna strone (tk sa undead ale vc nie sa nekeharan undead)
@andrzej tak
A zapis że strzelają na najkrótszy zasięg broni w oddziale? (Wiem że taki jest, ale nie mam RB pod ręką) I myk z krasnoludzkim czempionem z pistoletem i imperialnym niestety bohaterem (bo czempion strzelców tak nie może) też z pistoletem: Deklaracja szarży, deklaracja S&S i strzał w momencie gdy szarżujący podchodzi na 12 cal, dzięki czemu oddział strzelców nie ma -1 za daleki zasięg.
Więc (IMO) jak spali szarżę nie dochodząc do maksymalnego zasięgu najkrótszej broni nie zostanie ostrzelany.
Więc (IMO) jak spali szarżę nie dochodząc do maksymalnego zasięgu najkrótszej broni nie zostanie ostrzelany.
Primo, champion strzelców imperialnych może pistolety.
Secundo, str 17 z RB. Jak byk jest opisane, że robisz S&S na maksymalnym zasięgu broni o najkrótszym zasięgu w oddziale w sytuacji gdy szarżujący zaczyna poza zasięgiem broni. I w wypadku spalenia szarży przyjmuje się, że dobiegli w ten zasięg i potem cofnęli.
Secundo, str 17 z RB. Jak byk jest opisane, że robisz S&S na maksymalnym zasięgu broni o najkrótszym zasięgu w oddziale w sytuacji gdy szarżujący zaczyna poza zasięgiem broni. I w wypadku spalenia szarży przyjmuje się, że dobiegli w ten zasięg i potem cofnęli.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
O ile żaden FAQ tego jakoś nie zmienia, no to idąc za RB - chyba tak. A przynajmniej w wypadkach, gdy szarża zaczyna poza zasięgiem. Nie wczytywałem się w zwykłym wypadku, czy też taki zapisek jest.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Ktoś mi wytłumaczy jak teraz jest z breath weapon - kiedyś czytaj 7 ed. można było zionąć ile się chce a teraz wyczytałem coś takiego bez wzmianki czy chodzi o close combat czy wszystko - " A model with Breath Weapon can use it to make a special attack once per game." ????
jak teraz pivotuje czołg? czy wydaje punkty pary za każde 90 stopni pivotu? czy ma darmowy pivot jak w chariocie?
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
jest darmowy pod warunkiem że zużyjesz chociaż 1 pary na ruch (nie możesz się priwotować tylko dla strzału musisz użyć pary żeby się odpalić ) Przynajmniej tak to zrozumiałem czytając FAQu
pytanie dotyczące bad moon baner i czaru little waaagh Night Shroud
zapis jest taki: "...Any enemy model that charges into base contact with the shaman or the unit he is with while the spell is in effect must take a Danggerous Terrian test..." podbny jest zapis przy bannerze.
pytanie: czy Dan. Test wrogi model musi zdawać tylko kiedy szarżuje czy może w każdej następnej turze bedac w base contact. ?
zapis jest taki: "...Any enemy model that charges into base contact with the shaman or the unit he is with while the spell is in effect must take a Danggerous Terrian test..." podbny jest zapis przy bannerze.
pytanie: czy Dan. Test wrogi model musi zdawać tylko kiedy szarżuje czy może w każdej następnej turze bedac w base contact. ?
Jaki jest dokładny opis tego przedmiotu? Bo chyba zionięcie z jajka nie jest magiczne i to z tej przyczyny, że model po prostu uzyskuje zasadę zionięcia, podobnie jest z potion of strength, model otrzymuje bonus do siły i to wszystko.
ktoś pomoże ?ugh pisze:pytanie dotyczące bad moon baner i czaru little waaagh Night Shroud