Doch na 1500 Bez ETC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Doch na 1500 Bez ETC

Post autor: Lucyfer »

Daemon Prince of Khorne @ 375.0 Pts
Immortal Fury; Armour of Khorne

Herald of Tzeentch @ 140.0 Pts
General; Magic Level 2; Master of Sorcery; Lore of Life/Shadow

Herald of Nurgle @ 115.0 Pts

30 Bloodletters of Khorne @ 378.0 Pts
Standard; Musician

19 Plaguebearers of Nurgle @ 246.0 Pts

Standard; Musician

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126.0 Pts
Musician

2+1 Flamers of Tzeench @ 120.0 Pts
Pyrocaster

Models in Army: 65
Total Army Cost: 1500.0

Na lokal bez ETC. Chciałem wypróbować DP.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Nie mam pojęcia jakie na na tym lokalu ograniczenia, ale co nieco mogę się wypowiedzieć. Na te punkty wyjątkowo powinien się sprawdzić dp, ale i tak szału nie będzie. Jako lore polecam light, bo dla demonów jest imba. Rozumiem, że chcesz go wypróbować, ale mimo wszystko przeinwestowałbym punkty z dp w oddziały. Wywaliłbym plagusy i dał za to drugich bludków, wrzuciłbym furie i dopakował flamery. Brakuje tu dość mocno bsb, ale na niego też punkty się znajdą. Deamon prince niestety szału nie robi i tak czy tak będzie ginął. Jeśli już na siłę go chcesz, to nurglowca z trappings of nurgle.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Deamon prince niestety szału nie robi i tak czy tak będzie ginął. Jeśli już na siłę go chcesz, to nurglowca z trappings of nurgle.
Nie mieści się bo inaczej bym go wziął...
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

faktycznie DP na te pkt. nie jest dobry, za miętki, za dużo rzeczy go boli na wet głupia przypadkowa rana ze slavów, nie mówię jest bardzo poprawnie złożony, dodatkowo jeden z dwóch grywalnych ( już wspomniany nurglowy ) jak by było to 1600 to byś rzobił najlepszego tak nie ma wyboru, najgorsze jest to że jak go dedykujesz któremuś z bóstw to nie ma z tego powodu żadnego bonusu, taki 35 w błoto

co do reszty rozpiski:

jak chcesz wystawiać jakiś oddział z cora to musi być tam herald, te unity nie spisują się samodzielnie ( chyba że liczysz na busty z magii, na co ja nie liczę :P ), jak masz BL to herald mus i jest to dość niezły wybór, albo więcej pagówów jak masz już nurglowca, z banneren re-roll to W

po drugie więcej flamerów jak możesz to max % w rarach, bo masz niezły ostrzał a w CC się sprawdzają też rewelacyjnie, przynajmniej mi :twisted:

horrory bym wyjebał 8)

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Horrory imo mu sie przydadza bo gdzies musi tego herlaka teczy trzymac ;)
Wyrzucilbym w pierwszej kolejnosci tego dp a za zyskane pkt mozesz dopakowac flammery i inne potrzebne rzeczy.
Nie jestem przekonany czy plagusy sie spisza, pitka albo slonko i ich nie ma.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

osobiście gram na tęczaku i nie mam horrorów i jakoś jeszcze nie zginął w głupiej akcji, tym bardziej jak będzie miał 2x 5 flamerów takie akcje nie powinny się wydarzyć... wyrzucając horrory ma na prawie całą piątkę

i niech się zdecyduje czy plagusy czy BL i dobierze herlaka do nich

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Czemu wszyscy tak krytykują dp? Jak dojdzie do CC to jest świetną pomocą i na format poniżej 2k mało co go tak na prawdę boli (oprócz armat), a z lifem jest imba...
Obrazek

ODPOWIEDZ