coroczne nagrody ligowe
Moderator: swieta_barbara
coroczne nagrody ligowe
witam.
moze wzorem 40tki zorganizowalibysmy rodzaj plebiscytu na zakonczenie sezonu.
przedstawiciele LL glosowaliby np na:
-najsympatyczniejszego gracza,
-najwiekszy postep srodowiska,
-najlepszego sedziego,
-najlepszego mastera,
-najlepszego lokala
itp.
jako nagrody moznaby zasponsoraowac pamiatkowe statuetki etc.
co Wy na to?
moze wzorem 40tki zorganizowalibysmy rodzaj plebiscytu na zakonczenie sezonu.
przedstawiciele LL glosowaliby np na:
-najsympatyczniejszego gracza,
-najwiekszy postep srodowiska,
-najlepszego sedziego,
-najlepszego mastera,
-najlepszego lokala
itp.
jako nagrody moznaby zasponsoraowac pamiatkowe statuetki etc.
co Wy na to?
Dobry pomysł, podobnie głosują w 40k? Jeśli inaczej to wyłonienie
-najciekawszy format
-największy wał
może być problemem.Buszman pisze:-najsympatyczniejszego gracza
co przez to rozumiemy? więcej graczy na masterach? więcej lokali/masterów w porównaniu z ubiegłym sezonem?Buszman pisze:-najwiekszy postep srodowiska
a może ośrodek, co zrobił najwięcej lokali?Buszman pisze:-najlepszego lokala
Rzucam luźno:Buszman pisze:itp.
-najciekawszy format
-największy wał

wlasnie nie czysta matematyka, tylko glosowanie.
(-najwiekszy wklad w rozwoj srodowiska.)
(-najwiekszy wklad w rozwoj srodowiska.)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, o 16:07 przez Buszman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Oni do tego podchodzą czysto subiektywnie. A głosować może tam każdy gracz z tego co się orientuję, więc myślę że jeśli już to na takich samych zasadach powinno się to odbywać w WFB.
Najlepsza akcja masterowa i zielony ma puchar w kieszeni:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Tam nazywają się te nagrody młotkami, i fakt przy wyborze najprężniejszego środowiska czasem są jaja. Fajną nagrodą jest najlepsza twórczość funowska (nominowany był nawet regulamin turnieju DMP o którego mieli "sprzeczkę"). Pomysł fajny, bo glosowanie na BP założyć to żaden problem, kupienie nagród (tam są to najtańsze młotki z tabliczką) też super kosztowne nie jest.
Busz tez o tym myslalem jakis czas temu, bo podoba mi sie to bardzo w w40k.
Mozemy wymyslec wlasne kategorie
Kasa za podatki za mastery powinna w miare starczyc, bo podobno Dalmar w zeszlym roku duzo narobil tych odlewow.
Mozemy wymyslec wlasne kategorie

Kasa za podatki za mastery powinna w miare starczyc, bo podobno Dalmar w zeszlym roku duzo narobil tych odlewow.
- swieta_barbara
- habydysz
A moze wlasnie zrobic cos w stylu Zlotych Malin polskiego WFB?
Etapy:
Wybor jury z LL, niechby i nawet ustalane glosowaniem LL.
Nastepnie zrobic dwa konkursy z nagrodami w postaci dyplomu + jakiegos drobiazgu:
- nazwa + postac nagrody
- kategorie
From the top of my 'ead:
- najslabsza akcja turniejowa (przykladowo za zeszly sezon byloby pare nominacji - pasiakodalmar, Zielony w hotelu, Solo dowozi Slask na DMP)
- najwiekszy troll na forum (moje nominacje za zeszly sezon: Grolshek, lohost, normalnie w ciemno wszedlbym w pasiaka, ale od kiedy sie ozrebil, to jakos go mniej)
- najgorzej pomalowana armia na masterze (naturalnym wyborem bylby tu crus)
- najgorzej zorganizowany master
- najwiekszy spadek formy (tu troche matematyki, a troche uznaniowo, czyli porownanie rankingu za sezon zeszly i obecny w odniesieniu do odpowiednich turniejow i wylonienie goscia, ktoremu najbardziej obnizyl sie poziom)
- nagroda publicznosci dla najbardziej nielubianego celebryty
Pomysl fajny, bardzo mi sie podoba. Chetnie machne dyplomy na nastepne DMP.
Etapy:
Wybor jury z LL, niechby i nawet ustalane glosowaniem LL.
Nastepnie zrobic dwa konkursy z nagrodami w postaci dyplomu + jakiegos drobiazgu:
- nazwa + postac nagrody
- kategorie
From the top of my 'ead:
- najslabsza akcja turniejowa (przykladowo za zeszly sezon byloby pare nominacji - pasiakodalmar, Zielony w hotelu, Solo dowozi Slask na DMP)
- najwiekszy troll na forum (moje nominacje za zeszly sezon: Grolshek, lohost, normalnie w ciemno wszedlbym w pasiaka, ale od kiedy sie ozrebil, to jakos go mniej)
- najgorzej pomalowana armia na masterze (naturalnym wyborem bylby tu crus)
- najgorzej zorganizowany master
- najwiekszy spadek formy (tu troche matematyki, a troche uznaniowo, czyli porownanie rankingu za sezon zeszly i obecny w odniesieniu do odpowiednich turniejow i wylonienie goscia, ktoremu najbardziej obnizyl sie poziom)
- nagroda publicznosci dla najbardziej nielubianego celebryty
Pomysl fajny, bardzo mi sie podoba. Chetnie machne dyplomy na nastepne DMP.
Barbara- moze to byc w dwie strony- czemu nie 
najwiekszy wal turniejowy tez spoko moze byc.
a koszta nie musza byc jakeis mega.

najwiekszy wal turniejowy tez spoko moze byc.
a koszta nie musza byc jakeis mega.
Choćby to były tylko takie symboliczne nagrody. Świetna sprawa, a na DMP po 3 bitwie robimy wielka gale i wręczamy angrody. czerwony dywan, blask fleszy. do każdej kategorii nominacje i w tajnym głosowaniu ustalamy kto wygrał, dreszczyk emocji...and the młotek (lub inna nazwa) goes to......
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- swieta_barbara
- habydysz
Ale Ty jestes Karli, pomysl jest super. Za dwa lata te kategorie beda bardziej popularne niz liga ;P I fajnie wlasnie, ze to bedzie uznaniowe, do tej pory wszystko u nas to wynik algorytmu i konszachtow, takie "zlote maliny" to bylaby kategoria na luzie, do smiechu i w ogole git.Karli pisze:Mi się pomysł nie podoba. Nie potrzebne to. Uznaniowe. Zwiększy pewnie składki masterowe. Jestem na nie.
IMO przy zalozeniu, ze robimy np. 5 kategorii, podatek masterowy bedzie bez zmian. 5 dyplomow + 5 statuetek jakichs jajcarskich to w sumie jakies szalone 100 zl. Tyle zostalo nawet z zeszlego podatku, mimo ze Darek zrobil kilka statuetek "na zapas".
Jaka proponujecie procedure? Jakie kategorie, czy pozytywne, czy wrecz odwrotnie,
glosowanie przez ll
jeden negatywny, ale z jajem. moze byc wal, albo najwiekszy troll
reszta na +, szczegolnei spodobala mi sie opcja z tworczoscia funowa
jeden negatywny, ale z jajem. moze byc wal, albo najwiekszy troll

reszta na +, szczegolnei spodobala mi sie opcja z tworczoscia funowa

@Domino
Najgorszy master nie musi być kategorią negatywną. Nie musi konkretnie chodzić o to, że np. tereny złe, duże obsuwy itd. Może to być np. akcja, że wysiadło światło i gracze 3. bitwę grali po ciemku. Coś co powoduje "kurwa" na miejscu, a śmiech po powrocie
Najgorszy master nie musi być kategorią negatywną. Nie musi konkretnie chodzić o to, że np. tereny złe, duże obsuwy itd. Może to być np. akcja, że wysiadło światło i gracze 3. bitwę grali po ciemku. Coś co powoduje "kurwa" na miejscu, a śmiech po powrocie

Tak. Dla potwierdzenia moich słów: zagłosowałbym na Łódź ze względu na zajebistą obsadę sędziowską. Kudłaty na każdym masterze wspomina co tam przeżył
Czy master był z tego powodu słaby? wątpię, ale na pewno zabawny miejscami