Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: kubencjusz »

Xen cóż ja bym nic dodał nic ujął :)

Cheater:

- maneaters poison sniper to jest lepsza opcja
-szkoda punktów na gnoblary :)
- masz dziwnie złożonego bsb :P spróbuj jeszcze raz :D

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Gnoblary mogą wylecieć, tylko będę miał modele, więc szkoda żeby się na półce kurzyły, ale trudno, za nie mogę wstawić np. koty. Co do Bsb to kompletnie nie miałem pomysłu. Na gieńka dałem +1S, żeby wrajty ranić na 2+, a tutaj kompletnie nie wiedziałem co, stąd taki dziwny wybór...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

ja polecam heavy armour, talisman od preservation, enchanted schield co daje nam worda 4+ i save 3+ :) ewentualnie wywalasz enchanted shield i dajesz warrior bane i iron fist ale tu już kwestia gustu :)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Już Chyba ten warrior lepszy, bo jednak się boję trochę, że na jakieś srajty trafię.:p
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

po to masz maga ognia :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Tyran i butcher do większych ironów , bsb i fierbelly do mniejszych i próbujemy napierdalać.
ewentualnie myślę o wariancie że mniejszych ironów zamieniam na zwykłe ogry , zrzucam jednego irona z większych i pakuję w gnobblary w wersji 10 z traperami dwa oddziały, rozważam też rozbicie mournfangów na 2x2 bez bannerów z samym muzykiem i jakoś zwiększyć maneaterów do 6 z scout i stubborn.

Tyrant
Sword of strife (+2A)
giantbreaker
amulet of endurace
enchanted shield

Butcher 2lv
great weapon
dispell scroll

Fierbelly 2lv
crown of command
gold sigil sword

Bruiser BSB
Amulet of Endurace
ironcurse icon

8 Ironguts snt,mus
banner of discipline

6 Ironguts snd,mus
2x1 Sabertusk
Gorger
4 Maneaters scout, stubborn
ahw
4 Mournfang Cavalery snd, mus
dragonhide banner, ironfist, h armour

2x Ironblaster
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Sorrki nie nie mam AB w chacie rozpa 2600?? Jeśli tak to całkiem sporo udało się wrzucić.
Widzę że chcesz testować Tyranta, czekam na info jak idzie. Sam się nad tym zastanawiam...

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Ludzie ludziska, myślę właśnie o drugiej armii i na 95% będą to ogry ze względu na fajne wzorniki figurek które powychodziły wraz z 8ed. Pełno jest tu rozpisek na 2800pkt lub 2600pkt, a czy mógłby mi ktoś doradzić coś na 2000? Tak na początek :)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Ha - tak najprościej co?
Żeby być dzielnym i tłustym ogrem nie można tylko chcieć coś dostać, trzeba najpierw coś pokazać - w co chcesz iść, jakie figurki kupić...
Podstawa zawsze ta sama: prawie pewni Ironi, prawie zawsze 3 psy :D, BSB i jakiś magik ze scrolem... no i masz już prawie 1000punktów :D

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

@Bogins
Tyrant rządzi, tyrant radzi, tyrant zawsze spuszcza przeciwnikowi wpierdziel ... :lol2:

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Post autor: robaczywy »

marcus_cheater pisze:Gnoblary mogą wylecieć, tylko będę miał modele, więc szkoda żeby się na półce kurzyły, ale trudno, za nie mogę wstawić np. koty. Co do Bsb to kompletnie nie miałem pomysłu. Na gieńka dałem +1S, żeby wrajty ranić na 2+, a tutaj kompletnie nie wiedziałem co, stąd taki dziwny wybór...
No właśnie chciałbym się dowiedzieć co nieco co myślicie o gnoblarach? Wystawiać czy nie wystawiać? Ja na dzień dzisiejszy ich nie mam i raczej mieć nie będę bo trzeba ich od groma żeby zalać przeciwnika (Ogólnie nie podobaja mi się modele ani z wyglądu ani żeby je malować- masakra)
No man can't fight these creatures?!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Znaleźć zastosowanie naturalnie można - trzymanie potwora, lub na chwilkę jakiegoś mega kloca.
Ale malować np 150 gnoblarków... zrzygać się idzie - ja po 50 wymiękłem

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

ja wymalowałem 120, nigdy więcej.... ale przeszkadzajki za 25 pkt lub traperzaste przeszkadzajki za 50 pkt znajdą jakieś zastosowanie.

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

wiesz co traperzy niby nie przeszkadzają i są przydatni ale w tej cenia masz dwa koty
w ostatniej walce jeden kotek zabił 3 działa przeciwnika :twisted:
ta jednostka ma większy potencjał
Obrazek

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Post autor: robaczywy »

Sill pisze:wiesz co traperzy niby nie przeszkadzają i są przydatni ale w tej cenia masz dwa koty
w ostatniej walce jeden kotek zabił 3 działa przeciwnika :twisted:
ta jednostka ma większy potencjał
Czyli sabretusk pack przynajmniej jeden to obowiązek?
No man can't fight these creatures?!

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

oj tak kotki bardzo się opłacają ja mam dwa reginemty po jednym kotku :twisted: hehe
Obrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Stosunek cena do możliwości jest zbyt opłacalny by nie brać. 63 punkty za 3 to naprawdę jest nic w stosunku nawet do armii na 1200 punktów, a zawsze się znajdzie dla nich zastosowanie.
Począwszy od blokowania, kończąc na dobijaniu magów lub ataku na machiny. 3A z s4 na 4WS to przeważnie wystarczająco dużo aby udupić co należy.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

trapperów juz w trzech bitwach wypróbowałem, nic nie robią. Wolę już tańszą 10 gnobblarów albo 2 po 25pkt każda. To już przeszkadza i przytrzymuje na jedną turę.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Murmandamus pisze:trapperów juz w trzech bitwach wypróbowałem, nic nie robią. Wolę już tańszą 10 gnobblarów albo 2 po 25pkt każda. To już przeszkadza i przytrzymuje na jedną turę.
Rzeczywiście biorąc pod uwagę możliwość blokady smoka/pegaza - opcja całkiem interesująca. Gorzej z stedziem i jego magiem (zadają impakty w szarży...).
Naturalnie mówię o steadfaście :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

ja zaszarżowałem i zblokowałem steam tanka, idealni są by na jedną turę mieć spokój z tym żelastwem. W naszej nie atakuje. W swojej ich przemieli ale nic innego nie zrobi. Można jak się ma blisko więcej oddziałów tak karmić z tury na turę go. My w swojej szarża on w swojej zjada ,y w swojej kolejna szarża on w swojej zjada i życie staje się nieco prostsze. A i mamy szanse. A nuż rzucimy jakieś szóstki na ranę a on jedynki na sava.

ODPOWIEDZ