Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Panowie, czy Ogrzych Byków można używać nadal jako Dogs of War?
czy w ogóle jakies jednostki mają nadal tę zasadę? a jeśli tak,to jakie?
czy w ogóle jakies jednostki mają nadal tę zasadę? a jeśli tak,to jakie?
Games Workshop wycofał się z Dogs of War jako armii, a więc w nowych ograch naturalnie nie ma już do nich żadnych odnośników.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- marcus_cheater
- Oszukista
Dopiero wracam do batla po długiej przerwie i mam zamiar zacząć grać ogrami. Wszyscy piszą, że warto grać na szablozębnych premiarach (kotach dla niekumatych ). Może mnie ktoś oświecić co do ich zastosowania?:)
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
premier a szablozęby to 2 różne rzeczy
Kotki dobrze zastosowane zaginają system, a źle zastosowane mogą powodować ból głowy, jednak warto naprawdę ich używać. Odginanie szarż, zajęcie wrogich maszyn, blokowanie fastów, łapanie łuczników/kuszników to naprawdę wiele w porównaniu do ryzyka, spowodowanego przez test paniki od zniszczonego oddziału
Kotki dobrze zastosowane zaginają system, a źle zastosowane mogą powodować ból głowy, jednak warto naprawdę ich używać. Odginanie szarż, zajęcie wrogich maszyn, blokowanie fastów, łapanie łuczników/kuszników to naprawdę wiele w porównaniu do ryzyka, spowodowanego przez test paniki od zniszczonego oddziału
- marcus_cheater
- Oszukista
To szablozębni premierzy, tamten to premier grzmotu.
Jednym słowem koty są, opcją wartą przemyślenia.
Jednym słowem koty są, opcją wartą przemyślenia.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Wystarczy że zadeklarujesz hold ....
Ale mimo wszystko tak skuteczne jak w poprzedniej to nie jest. Teraz takim psem, czy orłem raczej nie ustawisz sobie klocka przeciwnika z odsłoniętą flanką/tyłem z powodu reforma po wygranej walce. Zatrzymać jakąś hordę na turę (może dwie) jeszcze jakoś da radę, ale nic poza tym.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja to robie tak, że wrzucam na oddział samobójce stubborna ( z czaru) i lece takimi klocuszkiem (np 3 ogry z AHW) koleś ich raczej na raz nie wykroi, a oni utrzymają przeciwnika na następne tury . A gdy ktoś szarżuje na mnie to daje hold i liczę że overrunuje
Czy Sabretuski mają Vanguarda z bazy, czy tylko z hunterem? Wydaje mi się że tylko z hunterem, ale chciałbym być pewny.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Sabertusk Pack may be joined by Hunter - he gains Swifstride, and the whole unit gains Vanguard. -> Army Builder
If a Hunter deploys as part of Sabertusk pack, then both he and the pack have the Vanguard special rule. -> Army book
Tak jakby nie ma huntera, nie ma vanguard.
If a Hunter deploys as part of Sabertusk pack, then both he and the pack have the Vanguard special rule. -> Army book
Tak jakby nie ma huntera, nie ma vanguard.
Dwa bataliony, armatę lub dwie, trzy psowate, bohatera lub dwóch i jakiś special (gorger, maneatersi, kawaleria) powinno styknąć.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Wczoraj zabierałem się za klejenie Maneatera Paymastera i po otwarciu blisterka w środku zabrakło miecza w necie wyczytałem że była jakaś trefna seria tego modelu... Myślicie , że jak wyślę fotkę blisterka z kodem to doślą brakujący element ? Co prawda można dokleić mieczyk choćby z wypraski bulli, ale to jednak towar niepełnowartościowy
Tobie brakło miecza ja dostałem golgery fail casta i 1 brakowało ręki oO reklamowałem i dostałem nowego z nadprogramową ręką oO wtf ?? A przed chwilą skleilem firebellego .... gdzie ręka jest razem z płomieniem i do modelu paduje albo ręka albo głowa .... mam 3 modele z fail casta i już tęsknię za metalem ....
Z tego co się orientuje i tego co mi mówili w krakowskim Vanaheimie to GW reklamacje uznaje wyłącznie od sklepów, czyli musisz iść do sklepu gdzie kupiłeś i oni to reklamują u GW.
Wisła Kraków.