Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Mogło by być tak jak w bitwie o brodę, że zamiast tarczy mogliśmy zabrać do boju tron, za bodajże 65 pkt.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja bym wolał, żeby do gry znowu włączyli się ironbreakerzy - szkoda, żeby taki świetny oddział też stał na półce...
stare kowadlo jeszcze daje rade ale stary tron jest przeokrutnie brzydki.blona pisze:U mnie stoi na półeczce jeszcze stary tron i stare kowadełko na kółkach Również mam nadzieję jeszcze to cacko wykorzystać w walce ale w sumie choroba wie co będzie z tą 8ed.
i jak chcialbym zagrac na tronie, tak bardziej wolalbym zagrac (tak jak smiejagreg pisze) na klocku IB'kow.
a jeszcze bardziej na tronie znajdujacym sie w klocku IB'kow
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ja widze tron jako cos takiego: koszt 200 pkt A4 WW5 S4, + 3 wondy dla modelu lorda,ward 4+ i do armora gdzies z 3 do przodu - dodatkowo jakis bonus dla calego oddzialu w ktorym walczy lord typu unbreakable, choc to moze juz przegina ...
Co do IB tak sie sam zastanawiam co moglo by ich ugrywalnic, moze:
2A - w koncu walczac w tunelach doskonale wladaja bronia,
KB - to srednio do mnie przemawia no ale czemu nie,
armor na +1 - IB nosza PELNA zbroje plytowa z gromilu,
T5 - no to chyba przegiecie, no niby to jedni z najtwardszych wojownikow i to wsrod krasnolodow a jak wiemy to znaczy duzo
dwurak - dodac im go do opcji i mozna zaczac miec z nich frajde
przeniesc ich do core - nie trzeba tlumaczyc
w sumie opcji jest duzo, jesli pozostana w specialach to niestety beda musialy dostac dobrego boosta aby ludzie zaczeli zastanawiac sie nad odlozeniem hamakow
Co do IB tak sie sam zastanawiam co moglo by ich ugrywalnic, moze:
KB - to srednio do mnie przemawia no ale czemu nie,
armor na +1 - IB nosza PELNA zbroje plytowa z gromilu,
T5 - no to chyba przegiecie, no niby to jedni z najtwardszych wojownikow i to wsrod krasnolodow a jak wiemy to znaczy duzo
dwurak - dodac im go do opcji i mozna zaczac miec z nich frajde
przeniesc ich do core - nie trzeba tlumaczyc
w sumie opcji jest duzo, jesli pozostana w specialach to niestety beda musialy dostac dobrego boosta aby ludzie zaczeli zastanawiac sie nad odlozeniem hamakow
Co do tego się zgadzam ale może zostać przy stabie i dodać hateArtur pisze:Ja widze tron jako cos takiego: koszt 200 pkt A4 WW5 S4, + 3 wondy dla modelu lorda,ward 4+ i do armora gdzies z 3 do przodu - dodatkowo jakis bonus dla calego oddzialu w ktorym walczy lord typu unbreakable, choc to moze juz przegina ...
Dwa ataki by im napewno pomogły i teraz gracze krasnoludów mieli by spory dylematArtur pisze:Co do IB tak sie sam zastanawiam co moglo by ich ugrywalnic, moze:
KB - taka zabawka na herosów i tyle w tym temacie.Artur pisze:KB - to srednio do mnie przemawia no ale czemu nie,
Chodzi ci chyba że mają +1 czyli na 3+ a nie na 1+Artur pisze:armor na +1 - IB nosza PELNA zbroje plytowa z gromilu,
Tak przegięcieArtur pisze:T5 - no to chyba przegiecie, no niby to jedni z najtwardszych wojownikow i to wsrod krasnolodow a jak wiemy to znaczy duzo
Czy ja wiem, dwurak im odejmuje styl i tą niepowtarzalność. I oprócz tego to by były maszyny do zabijania z save 3+ 2 ataki siła 6 2+ save na strzelanieArtur pisze:dwurak - dodac im go do opcji i mozna zaczac miec z nich frajde
Oj, to już jest totalne przegięcie.Artur pisze:przeniesc ich do core - nie trzeba tlumaczyc
Tron powinien być taki jak w bitwie o brodę i już czyli LT, 4 at z ws 5 i s4 i bodajże +3 w koszt 65 pkt, a co by dawał to juz zależny od zestawu run na Lordzie no i koniec, bo co za wiele to nie zdrowo.
No wlasnie nie, bo jesli jakies tam great swordy (o ile mnie pamiec nie myli) za pelna zbroje plytowa maja armora na 4+, a IB za zbroje z super gwiezdnego metalu zwanego gromil maja taka sama to to jest smutne#Krasnal pisze: Chodzi ci chyba że mają +1 czyli na 3+ a nie na 1+
Ktos zaraz pewnie powie no tak ale IB ma gromilowa zbroje, a GS maja Pelna plytowa - tylko ze patrzac na modele to IB wyglada bardzej na zakute w zbroje plytowa, w takim razie wychodzi na to iz miedzy pelna zbraja plytowa z metalu a pelna zbroja plytowa z super zajebist### gromilu nie ma roznicy ... jak dla mnie mega smutne.
W mojej opini gromil i to jak bardzo zakuci sa w niego IB powinien dawac armora na 2+ a z tarcza 1+ koniec koncow ta jednostka i tak ma tylko jeden atak z sila 4 i jest w specjalach - co czyni ja mega slaba, mozna by sie spytac tworcy booka co ona robi w specjalach, bowiem zwykly warrior z 2rakiem bedzie lepszy i tanszy a dodatkowo jest w corach
Dobra koncze juz stare dobre krasnoludzkie zrzedzenie, bo mnie to zaraz moderator zje
a te wszystkie kombinacje i wołania do bogów kończy temat obniżenie kosztu IB do 8pkt/model ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
jeszcze VC się przypałętały prawdopodobnie w międzyczasie z bookiemAbaddon pisze:no ja słyszałem że Dwarfy są w 3 następnych booków. Breta, WE i Dwafry, nie mam pojęcia w jakiej kolejności
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
E nie sądzę, VC są w miarę nowe w porównaniu to tych 3 więc nie sadze żeby wyszły przed nami.Smh pisze:jeszcze VC się przypałętały prawdopodobnie w międzyczasie z bookiemAbaddon pisze:no ja słyszałem że Dwarfy są w 3 następnych booków. Breta, WE i Dwafry, nie mam pojęcia w jakiej kolejności
Ja też, mam nadzieje ze nie zrobią jak w przypadku innych AB że zostawią nam 8 runek na krzyż#Krasnal# pisze:Ja kiedy tylko natykam się na dyskusje o nowym booku, to sobie myślę :
Oby nie pocięli naszych run
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
prawdopodobnie chodzi o te pare nowych jednostek z WD ale to nie nowy book byl.Abaddon pisze:E nie sądzę, VC są w miarę nowe w porównaniu to tych 3 więc nie sadze żeby wyszły przed nami.Smh pisze:jeszcze VC się przypałętały prawdopodobnie w międzyczasie z bookiemAbaddon pisze:no ja słyszałem że Dwarfy są w 3 następnych booków. Breta, WE i Dwafry, nie mam pojęcia w jakiej kolejności
w tym momencie musieli by udostepnic comon itemy z RB. bo z samymi 8 runkami nic sie nie zrobi.Ja też, mam nadzieje ze nie zrobią jak w przypadku innych AB że zostawią nam 8 runek na krzyż#Krasnal# pisze:Ja kiedy tylko natykam się na dyskusje o nowym booku, to sobie myślę :
Oby nie pocięli naszych run
oczywiscie tez mam nadzieje, ze nadal bedziemy mieli cala game run ktore bedzie mozna wrzucac na przedmioty
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
tak wiem, że VC są nowsze, tak wiem, że w WD było kilka nowych jednostek do VC, jednak ploty są coraz głośniejsze, że pierwsza armia w nowym roku to właśnie VC, to spisu trzech oczekujących na nowe booki (WE, BRET, DF) dopiszcie Imperium, też ma starą książkę
logika logiką, marketing marketingiem, VC to najpopularniejsza armia
a co będzie dowiemy się w styczniu i tyle odnośnie gdybania ;P
logika logiką, marketing marketingiem, VC to najpopularniejsza armia
a co będzie dowiemy się w styczniu i tyle odnośnie gdybania ;P
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Moim zdaniem GW nie patrzy na to czy jakaś armia ma nowy czy stary book tylko czy dobrze się sprzedaje i czy w najbliższym czasie ta sytuacja się nie zmieni.Abaddon pisze:E nie sądzę, VC są w miarę nowe w porównaniu to tych 3 więc nie sadze żeby wyszły przed nami.
Choć w jednym się zgadzamy: VC na razie nie dostana nowego booka
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Właściwie to część armii ma coś w rodzaju super ciężkich zbroi, imperium ma plate armour, woch ma chaos armour, krasnoludy mają gromrilową zbroję i generalnie chodzi tu o to, że te nazwy są podyktowane tłem fabularnym, równie dobrze mogliby to nazwać super zbroja. Podobnie jest z zasadą "twarda skóra" u dzików, robi to samo co zwykłe scaly skin, ale tak brzmi to ładniej. Co do samych ibków, to jedyne co jest im potrzebne to stubborn, a żeby to osiągnąć potrzeba mieć więcej szeregów albo odpowiednią runę i już ustoją wszystko. To taki nasz odpowiednik PG, mają wygrywać combaty staticiem, albo przynajmniej utrzymać pozycje.Artur pisze:No wlasnie nie, bo jesli jakies tam great swordy (o ile mnie pamiec nie myli) za pelna zbroje plytowa maja armora na 4+, a IB za zbroje z super gwiezdnego metalu zwanego gromil maja taka sama to to jest smutne#Krasnal pisze: Chodzi ci chyba że mają +1 czyli na 3+ a nie na 1+
Ktos zaraz pewnie powie no tak ale IB ma gromilowa zbroje, a GS maja Pelna plytowa - tylko ze patrzac na modele to IB wyglada bardzej na zakute w zbroje plytowa, w takim razie wychodzi na to iz miedzy pelna zbraja plytowa z metalu a pelna zbroja plytowa z super zajebist### gromilu nie ma roznicy ... jak dla mnie mega smutne.
W mojej opini gromil i to jak bardzo zakuci sa w niego IB powinien dawac armora na 2+ a z tarcza 1+ koniec koncow ta jednostka i tak ma tylko jeden atak z sila 4 i jest w specjalach - co czyni ja mega slaba, mozna by sie spytac tworcy booka co ona robi w specjalach, bowiem zwykly warrior z 2rakiem bedzie lepszy i tanszy a dodatkowo jest w corach
Dobra koncze juz stare dobre krasnoludzkie zrzedzenie, bo mnie to zaraz moderator zje
Z calym szacunkiem, ale takie rzeczy to potrafia gobliny, badz skaveny i to nawet lepiej bo sa tansi i wystawisz ich 40 czego juz raczej z IB nie zrobisz - bo to nieoplacalne. Dla mnie IB to przezytek juz od tej i poprzedniej edycji. Jednostka za 11-12p w specjalach (nie mam booka przy sobie) ktora ma tylko jeden armora wiecej od wojaka. Niby ma tez +1S ale idac w sile wojak bierze 2h i znowu nasz IB wypada gorzej - nie dosc ze gorszy to i drozszy - no i moze nie plakal bym tak glosno gdyby nie to ze ta jednostka ma cudowne modele i zadne zastosowanie na stole, wrecz blokuje pkt za ktore mozemy wziasc cos przydatnego.Klafuti pisze: mają wygrywać combaty staticiem, albo przynajmniej utrzymać pozycje.