taktyki tomb kings w 8 edycji
Moderator: Shino
Re: taktyki tomb kings w 8 edycji
Kosztem generała? Nie wiem czy to dobry deal.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Co Ty pierdzielisz? Jakim kosztem generała? Policz sobie jaka jest szansa na to, że ten mag się wysadzi. Większość miscastów poza najniższym i najwyższym nie ma znaczenia, a tutaj generujesz czymś takim gigantyczną falę ostrzału. Więc owszem, jest to dobry deal. W rozpę nadal nie wierzę, ale nie można podchodzić do każdego miscasta jak do niemal pewnej śmierci maga.
No zdarza się, zawsze jest możliwość. Jednak trzeba podjąć kalkulację i biorąc pod uwagę możliwe zyski, podjąć ryzyko. Które jest przecież, jakby nie było, niewielkie. Na lightowym, jeśli można, bierze się tego scrolla. I raczej nikt nie marudzi, że jeszcze się wysadzi mag. Szansa mała, a Brionna jest.
wybuchną jeśli jużShino pisze:klopy bierzesz? na chuj bo i tak wybuchnal
Teoretycznie tak ale masz dużo większe prawdopodobieństwo ze na 4 kostkach wyrzucisz doubla niz na jednej misfire'a.Mi nie podchodzi ten przedmiot i tyle.
Nie ważne, liczą sie intencjeShino pisze:co do orta. Nie wypominaj bledow jesli sam je robisz. miedzy tak a ale powinien byc przecinek, przed ze takzeDomino pisze:To nie ort, tylko interpunkcyjny .
11-12 tez nie jest przyjemne robiąc warzywno z maga. Grajcie sobie jak chcecie mi tam rybka
Raczej to Domino się miotnął jeśli już a ja nie lubie jak ludzie reagują do mnie agresywnie nie wiadomo za co.Zadałem pytanie po co i dlaczego dajecie na magu ten przedmiot.Czysta ciekawość.Reszta to twoja luźna interpretacja.
to juz tlumacze bo odpowidz jest niewiarygodnie prosta.
Czary z nekehary maja znacznie wiekszy wplyw na gre.
W dobrym momencie rzucony kb na oddzia, +1 atak na oddzialy w 24" lub -d3 do T i S koncza gre. Nawet jak stracisz 240 pkt to dobry deal za wygranie bitwy
Czary z nekehary maja znacznie wiekszy wplyw na gre.
W dobrym momencie rzucony kb na oddzia, +1 atak na oddzialy w 24" lub -d3 do T i S koncza gre. Nawet jak stracisz 240 pkt to dobry deal za wygranie bitwy
To ja sie spytam o cos takiego ... co waszym zdaniem lepiej wypada ?
king + gwardia na wypasie
king + 7 chariotow
4 Kobry + swiniak + zostaje jeszcze troche pkt.
king + gwardia na wypasie
king + 7 chariotow
4 Kobry + swiniak + zostaje jeszcze troche pkt.
dodam tylko ,ze w rozpisce mam do walki jeszcze 2x4 Weze + 2 oddzialy chariotow
Soulferin pisze:Mi nie chodzi nawet o te 240 pkt jak mowisz tylko o sypanie sie armii ale w sumie to zajmie kilka tur ale spoko rozumiem o co chodzi
To już zależy jak masz złożoną rozpe - TK w przeciwieństwo do VC ma ten komfort że ma dość wysoką LD i nawet jak Hiero zginie to ta armia nie sypie sie tak szybko.
Tudziez dlatego Scroll na Nehekharze jest zajebisty, bo wrazie czego tracisz Hiero (240pkt), ale:
możesz zyskać 3x tyle, masz jeszcze Generała do podrzymywania armii (8LD - w przypadku Constructów 9LD).
Opcja sprawdzona i bardzo przydatna.