HE- jak je obejść?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Może Twoi moi zwykle wyzywają na pojedynki panów inżynierów i najczęściej je wygrywają (tak dokładnie nie oni ale ich koniki ) i to najprzyjemniejsze jak jeździec spali te swe jedyne dwa ataki z siłą 5, a konik da radę nóżką z siłą 3 i na 4T. Wiem, że nieładnie się chwalić ale chyba wolę tak niż te ciągłe żale na "plewne leufy"
No właśnie to jest to w kawalerii, że jak już coś ma zabić to te parszywe konie .
no nie... mówisz że unbreak na maszynach jest nieprzydatny...bez jaj. z unbreakiem i inzynierem nie ma bata żebyś nie ustał jednej tury w walce ze smokiem...
i po to dajesz masta żeby się tłukł z takimi silverami. mój kiedyś zjadł bretońskiego generała na hipogryfie ( czy czymś takim).
poza tym musisz się niestety obstawić klocuszkami żeby chronić miękkie maszynowe podbrzusze..
chyba nadeszła pora żebyś lepiej chronił maszyny...
i po to dajesz masta żeby się tłukł z takimi silverami. mój kiedyś zjadł bretońskiego generała na hipogryfie ( czy czymś takim).
poza tym musisz się niestety obstawić klocuszkami żeby chronić miękkie maszynowe podbrzusze..
chyba nadeszła pora żebyś lepiej chronił maszyny...
No bo co ? W zasadzie tylko ruchem i ws się różni . A trafia i tak na 4+.Nilgar pisze:To były kopyta Dragonów wiem, dla Was bez różnicy
Z he już gralem - nowe zasady dla większości armii sa zabojcze.
Np elfy nie bedą się już przed bretkonią chować - bo i tak pierwsze udziabią. Dla krasi specjalnej rożnicy nie ma, bo to zazwyczaj stateczne baryłki sa szarżowane.
Jeżeli nie gra się na bohaterów specjalnych ( patrz Teclis ) to specjalnej różnicy nie ma ( jeżlei chodzi o poprzednią edycję )
Uwazać nalezy jak zwykle na wyrzutnie patyków, flankowanie, orły, magię, czyli to samo co zwykle.
Na HE nie ma co brać kombinacji run , ktore powodują, że nasz krasie zaatakuja pierwsze.
Co do rozpiski do zalezy od punkto ale Runesmith z 3 runami dispela to podstawa, dalej w zalezności od widzimisie.
Nie da się napisac rozpiski pod HE bo każda rozpiska He jest inna.
Trzeba poczekaż aż długouchy z Ultuanu jakaś w miare jednoroda rozpę wymysla, wtedy cos sie pomysli.
Np elfy nie bedą się już przed bretkonią chować - bo i tak pierwsze udziabią. Dla krasi specjalnej rożnicy nie ma, bo to zazwyczaj stateczne baryłki sa szarżowane.
Jeżeli nie gra się na bohaterów specjalnych ( patrz Teclis ) to specjalnej różnicy nie ma ( jeżlei chodzi o poprzednią edycję )
Uwazać nalezy jak zwykle na wyrzutnie patyków, flankowanie, orły, magię, czyli to samo co zwykle.
Na HE nie ma co brać kombinacji run , ktore powodują, że nasz krasie zaatakuja pierwsze.
Co do rozpiski do zalezy od punkto ale Runesmith z 3 runami dispela to podstawa, dalej w zalezności od widzimisie.
Nie da się napisac rozpiski pod HE bo każda rozpiska He jest inna.
Trzeba poczekaż aż długouchy z Ultuanu jakaś w miare jednoroda rozpę wymysla, wtedy cos sie pomysli.