pytania o magię
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Re: pytania o magię
Czy w sojuszu Emp+skv mogę leczyć atrybutem z life abomkę np? nie jest to czar więc wydaje mi sie że tak ale chętnie zaczerpnę opinii ludzi mądrzejszych
Moim zdaniem nie możesz leczyć abominacji atrybutem z life w sojuszu emp + skv. Lore attribute ma ścisły związek z zaklęciem i dany efekt należy traktować jako dodatkowe działanie samego czaru. Tak jak nie możesz buffnąć abominacji w Desperate Allies np. z flesh to stone, tak samo leczenie z lore attribute nie powinno działać.
W opisie lore attribute z life masz zaznaczone, że po rzuceniu zaklęcia możesz uzdrowić 1 wounda: "the Wizard, (or another friendly model within 12")", a w Allies Charcie masz wyszczególnione w Desperate Allies: "-Are treated as friendly units for the purposes of spells -No."
W opisie lore attribute z life masz zaznaczone, że po rzuceniu zaklęcia możesz uzdrowić 1 wounda: "the Wizard, (or another friendly model within 12")", a w Allies Charcie masz wyszczególnione w Desperate Allies: "-Are treated as friendly units for the purposes of spells -No."
Myślę, że to czy walka byłaby w pierwszej turze, czy ostatniej, to nie ma to najmniejszego znaczenia w sojuszu Empire + Skaven. Sojusz Order + Destruction jest Desperate Allies już na początku walki, a to że mają skaveny w armii nie może już bardziej pogorszyć sytuacji ("Units from Forces of Order always treat units from the Forces of Destruction as being desperate allies, and vice versa.").Andrzej pisze:W kilku pierwszych turach owszem
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Spoko, właśnie nie wiedziałem czy unity są friedly dla czarów czy nie
- The WariaX
- Falubaz
Mam pytanie co do drugiego czaru z Lore Heaven - Uderzenie wiatru.
Cel dostaje obrażenia tylko wtedy, kiedy spełnia określone warunki jak w opisie, czy za każdym razem, kiedy zostaje potraktowany czarem?
Cel dostaje obrażenia tylko wtedy, kiedy spełnia określone warunki jak w opisie, czy za każdym razem, kiedy zostaje potraktowany czarem?
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Cel dostaje obrażenia tylko jeśli wpadnie w niedostępny teren po odepchnięciu, lub w przypadku kiedy wpadnie w inną jednostkę (wtedy obrażenia dostają obydwie jednostki) - czyli tak jak opisane w zaklęciu.
Specjalną sytuacją jest jeśli rzucasz uderzenie wiatru w jednostki z umiejętnością Fly, wtedy zawsze dostaną obrażenia od lore attribute, i jeśli w coś wpadną to także obrażenia od czaru.
Specjalną sytuacją jest jeśli rzucasz uderzenie wiatru w jednostki z umiejętnością Fly, wtedy zawsze dostaną obrażenia od lore attribute, i jeśli w coś wpadną to także obrażenia od czaru.
Nie mogę się doszukać ,a z matematyki uber nie jestem.
Ile wynosi prawdopodobieństwo że mag 4 lvl będzie posiadał 2 czary które chcę? (pomijamy sygnaturkę bo zawsze można czar na nią zamienić i nie rzucimy 0 na kostce)
Czy jest sens brać maga lvl 4 lvl 2 by mieć 100% pewność?
Ile wynosi prawdopodobieństwo że mag 4 lvl będzie posiadał 2 czary które chcę? (pomijamy sygnaturkę bo zawsze można czar na nią zamienić i nie rzucimy 0 na kostce)
Liczyłem przy 1 czarze który chcesz. Przy czterech czarach to coś koło 93%. Przy 2 szacuje na około 80%, choć nie liczyłem tego.:UGH pisze:Nie mogę się doszukać ,a z matematyki uber nie jestem.
1.Czy jeśli rzucam obniżenie siły z shadowa na Salamandry to zieją również z obniżoną siłą?
2.Taka sytuacja: jest 3 magów z Lore of Light w promieniu 12' od siebie, jeden z nich ma Banishment.Używam czaru Glean Magic żeby rzucić Banishment.Jaką siłę bedzie miał czar - 4 czy 6?
2.Taka sytuacja: jest 3 magów z Lore of Light w promieniu 12' od siebie, jeden z nich ma Banishment.Używam czaru Glean Magic żeby rzucić Banishment.Jaką siłę bedzie miał czar - 4 czy 6?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Co do 2 - powiedział bym, że mierzysz od rzucającego czar i na podstawie tego kalkulujesz siłę.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To ja może odpowiem na pierwsze pytanie: jak obniżysz Salamandrom siłę hexem z shadowa, to zieją i tak z podstawową siłą, czyli 3 - hex obniża tylko statystykę Salamandry którą ma napisaną w profilu, czyli S5, jaką z kolei wykorzystuje w close combacie.
Z s4. Glean magic daje Ci możliwość rzucenia caru. Rzucasz go i rozpatrujesz. Ilu magów z lighta jest koło Twojego maga? 0, więc walisz z s4
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jaka jest kolejność: najpierw działa lore atrybut czy efekt miskasta? Mam taką sytuację: rzuciłem Purple Sun z Total Power, coś tam zabiło, z lore atrubut dostaję kilka kostek mocy a potem z tabelki miskasta tracę D6 kostek z puli. Czy też odwrotnie: najpierw tracę kostki z puli a potem dostaję do puli kostki z atrybutu magii death?
Lore Attribute z Death jest po udanym rzuceniu czaru, miscast też, a więc jednocześnie.
Zaś ramka na stronie 10, mówi, że w takich sytuacjach gracz, którego tura jest decyduje co następuje najpierw.
Zaś ramka na stronie 10, mówi, że w takich sytuacjach gracz, którego tura jest decyduje co następuje najpierw.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
A gdzie to napisano?
Chcesz powiedzieć, że rzucając coś na IF z lore of shadow, można zrobić teleport przed efektem miscasta (aby np. uciec jakąś postacią od potencjalnej templatki)?
Chcesz powiedzieć, że rzucając coś na IF z lore of shadow, można zrobić teleport przed efektem miscasta (aby np. uciec jakąś postacią od potencjalnej templatki)?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.