#2 Hmm chodzilo mi tylko o to ze lore wybieramy w zaleznosci od przeciwnika - skoro nasz Slaughtmaster może korzystać z kilku lorów to czemu nie miałby losować czarów z danego lore przed każdą bitwą. Ale ok dzięki za odpowiedź.Afro pisze:1. Teraz breath weapon działa raz na grę.
2. Lore wybierasz na poziomie tworzenia rozpiski, więc w ramach turnieju tego nie zmienisz (no ja się jeszcze nie spotkałem z turniejem, gdzie różne bitwy były z różnymi rozpiskami).
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
No właśnie dlatego nie, że w tej edycji lore magii wybieramy w momencie tworzenia rozpiski. To jest taka sama sytuacja jak byś chciał przed każdą bitwą zmieniać sobie np zdolności Maneaterów (np teraz wezmę poison, a później wezmę stubborn), a tak robić nie można.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Przeczytaj podręcznik do 8-ej edycji od poczatku do końca to się dokładnie wszystkiego dowiesz.blazek pisze:#2 Hmm chodzilo mi tylko o to ze lore wybieramy w zaleznosci od przeciwnika - skoro nasz Slaughtmaster może korzystać z kilku lorów to czemu nie miałby losować czarów z danego lore przed każdą bitwą. Ale ok dzięki za odpowiedź.Afro pisze:1. Teraz breath weapon działa raz na grę.
2. Lore wybierasz na poziomie tworzenia rozpiski, więc w ramach turnieju tego nie zmienisz (no ja się jeszcze nie spotkałem z turniejem, gdzie różne bitwy były z różnymi rozpiskami).
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
dużo zależy od orga i twoich zdolności modelarskich
nie wiem jaka jest ich wielkość - inne ich figurki są wysokości imperialisty, a mimo fajnej figurki głupio iron będzie wyglądał obok równego mu bretońskiego chłopa. ogry mają być BIG.Rydl pisze:hmm w to 2 nie pokładał bym nadziei xD a czy te modele przejdą za ironow ??
Zionięcie ani ataki Firebelly'ego nie są magiczne? Niby nie, ale może jakieś uściślenie, jakaś errata... .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- marcus_cheater
- Oszukista
Mam pytanie w kwestii zasad.
Następująca sytuacja.
Wzzzz
ppppp
mmm
, gdzie:
W-wampir
z-ghoule
p- wilki
m-maneaterzy
Maneaterzy ze snajperek strzelając to wampa. Rozumiem, że mają -2 do trafienia za wilki zasłaniające wampa. A co jeśli ludojadły stałyby na górce w takiej samej sytuacji?
Następująca sytuacja.
Wzzzz
ppppp
mmm
, gdzie:
W-wampir
z-ghoule
p- wilki
m-maneaterzy
Maneaterzy ze snajperek strzelając to wampa. Rozumiem, że mają -2 do trafienia za wilki zasłaniające wampa. A co jeśli ludojadły stałyby na górce w takiej samej sytuacji?
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
aby dostawać hard cover ( a nie -2 do trafienia) różnica poziomów między jednostą zasłaniającą, a celem musi być jeden, jednakże nie wiadomo mi nic o tym, a by położenie naszego oddziału miało na to wpływ
wg Uściśleń sędziowskich, na górce masz +2 do rozmiaru, strona 4:
http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf
http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie wiem, ja tam ogrów nie filaruje, bo wygląda to szpetnie, aby przerzedzać tak mały oddział
Do dorzuć łańcuchy żeby dwa ogry z przodu ciągnęły czy coś . Ja tam mam na szczęście tyle grubasów ile potrzeba .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.