Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
W sumie niegłupie. Optymalnie by było brać chyba 11 gnoblarków z championem?
Co by w razie śmierci dowódcy zachować, dłużej możliwego steadfasta?
Co by w razie śmierci dowódcy zachować, dłużej możliwego steadfasta?
- Król Goblinów
- Wodzirej
Co do gnoblarsów mam niestety podobne przemyślenia. zrobili się minimalnie za drodzy w stosunku do tego co robią. trappersi są imho zbędni, a konfiguracja 10 lub 40 często bardziej przeszkadzają niż pomaga. 40 z muzykiem niby jest spoko, ale za te 110p. mamy juz 3 bulli na wypasie.
a nie wpadł z Was nikt na pomsył, żeby wystawić jako herosów:
Tyrant, stuborn, ward 4+, magiczny mieczyk
2 x Firebelly 2 level (hellheart, scroll i potion of speed)
BSB odbijanie magii!!
W ten sposób mamy na głównym unicie ironów sztandar drogohide a nie discipline! Mamy porządną magię i dispell. Nie marnują się nam punkty w plewnych magach, za to bierzemy to co najlepsze - czyli magów ognia z funkcją ziana!
Jako speciale najlepszą opcją wydają mi się
3 x 2 mourfangów, muzyk
3 x 1 kotek
i do tego 3 gorgery
Wychodzi to bardzo tanio a mamy masę oddziałów, których nie można zlekceważyć.
cory to jeden oddział ironów z BSB w środku. mają wygar niesamowity. no i ciężko ich wszystkich stracić w takiej liczbie.
pzdr
Tyrant, stuborn, ward 4+, magiczny mieczyk
2 x Firebelly 2 level (hellheart, scroll i potion of speed)
BSB odbijanie magii!!
W ten sposób mamy na głównym unicie ironów sztandar drogohide a nie discipline! Mamy porządną magię i dispell. Nie marnują się nam punkty w plewnych magach, za to bierzemy to co najlepsze - czyli magów ognia z funkcją ziana!
Jako speciale najlepszą opcją wydają mi się
3 x 2 mourfangów, muzyk
3 x 1 kotek
i do tego 3 gorgery
Wychodzi to bardzo tanio a mamy masę oddziałów, których nie można zlekceważyć.
cory to jeden oddział ironów z BSB w środku. mają wygar niesamowity. no i ciężko ich wszystkich stracić w takiej liczbie.
pzdr

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja tam bym nie ryzykował na graniu bez chociaż jednego ironblastera... sfinx, steam tank, terror gej, abomka... za dużo tego syfu by tak ryzykować 

- Król Goblinów
- Wodzirej
Fischu jakbyś czytał raporty to byś wiedział ze niektórzy tak grają
nic nowego, tylko ze brak 4lvl jest trochę uciążliwy, bo jednak swój śmietnik musisz chronić przed magią- Ogrzy deatchstar jest fajny, ale bardzo łatwy do wymanewrowania bez odpowiednich "dodatków". poza tym imho ironi bez dragonhida to pomyłka.

Pewnie próbowałbym wystawiać po dwóch magów ognia, tylko że GW nie zrobiło multipartowego modelu
.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie marudź, GW dało ci GS, Bozia dała ci rączki, rossman dał ci wykałaczki...

- Król Goblinów
- Wodzirej
osobiście mam w planach zrobienie trzech, wiec czemu nie? jazdajazda, Majestic 

idź na łatwiznę, jak ja. Planuję mieć wszystkie modele ogrów, ot, tak kolekcjonersko, ale nasz butcher jest tak obrzydliwy że nie ścierpiałbym go w armii. Dlatego szukałem, znalazłem i teraz mój butcher wygląda tak (figurka, nie malowanie):Majestic pisze:W życiu nie ulepię przekonywującego firebelly'ego, nie ma bata.

Jest niższy od ogrów, ale fizjonomią się prawie nie różni i wygląda jak prawdziwy mag ogrowy. Naprawdę niewiele trzeba, żeby zrobić z niego fireballego. A jak idziemy na maxa, to może:

ścinasz mu rogi, na plecy rzucasz nic/płyty żelazne/płaszcz i wygląda jak lekko zmutowany ogr, nie na rangę gorgera ale jak wiadomo z magią się nie igra. A mając jednocześnie gorgera w armii, to nawet będzie flufowo ładnie wyglądało.
są tylko trochę niższe - na oko wysokość człowieka do czubka głowy, ale są dużo od nich grubsze więc widać, że są "potężniejsze". Poza tym jako magowie mogą być lekko upośledzeni fizycznie.
Acha, i cena - każdy model to metal po 34 zł.
Niestety, mimo iż kilka figurek jest wręcz fantastycznych, to z uwagi na niższy wzrost, jest to opcja wyłącznie dla magów.
A jako drugi gorger (bo sama zmiana głowy to mało) myślałem o

tylko że nie wiem jaka wysokość, ale cena - 37 zł poraża.
Bry.
Właśnie zanabyłem drogą kupna batalion ogrów
Składam sobie na początek małą armijkę na 1500pkt.
co sądzicie o czymś takim?
1x bruiser (with ironguts)
1x firebelly lv2
8x ironguts (+ha, sztandarowy)
2x kawaleria
6x maneaters (+ha, dodatkowa broń, sztandarowy)
1x gorger
1x ironblaster
razem jest jakieś 1400pkt, czyli zostaje 100 na przedmioty itp.
Właśnie zanabyłem drogą kupna batalion ogrów

co sądzicie o czymś takim?
1x bruiser (with ironguts)
1x firebelly lv2
8x ironguts (+ha, sztandarowy)
2x kawaleria
6x maneaters (+ha, dodatkowa broń, sztandarowy)
1x gorger
1x ironblaster
razem jest jakieś 1400pkt, czyli zostaje 100 na przedmioty itp.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2011, o 19:46 przez blona, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
ja się pytam jakim cudem8x ironguts (+ha, dodatkowa broń, sztandarowy)

Zrób z Bruisera BSB, Maneaterom pistolety (droższe, ale za to ogry mogą strzelać), Irongutsi muszą mieć Great Weapony.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
cóż podpisać się muszę pod tym co napisał majestic 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A tu takie moje przekminki na 2800
Tyran; Fancers blades; glitering scales; greedy fist - 310
Sloughtmaster; Armour of dastiny; gruts sickle; ironfist; 4 lvl heavens - 368
BSB; Talisman of preservation; HA; Enchanted Shield - 185
Firebelly; 2lvl; Crown of comand; Potion of speed; AHW - 197
Butcher; Dispell scroll; Worrior bane;Ironfis; lore of great mow - 133
3xbyki AWH- 93
3xbyki AWH- 93
11xIronguts;FCS; Dragonhide banner - 553
3x1 sabertusk-3x21
6xleadbelchers; muzyk - 258
3xManeaters; muszkiety; chorąży; Banner of eternal flame- 206
2x1 Ironblaster- 2x170
Całość wygląda tak:
Tyran, BSB, firebelly w ironsach
Sloughtmaster w leadach ( heavens ma duuuży zasięg)
Butcher w manach
napierdzielamy na zasięg ile się da a kiedy wróg podejdzie( opóźniane przez kotki) a kiedy podejdzie wystarczająco ruszamy do boju wszystko co ma w nazwie rodzaje metali
Tyran; Fancers blades; glitering scales; greedy fist - 310
Sloughtmaster; Armour of dastiny; gruts sickle; ironfist; 4 lvl heavens - 368
BSB; Talisman of preservation; HA; Enchanted Shield - 185
Firebelly; 2lvl; Crown of comand; Potion of speed; AHW - 197
Butcher; Dispell scroll; Worrior bane;Ironfis; lore of great mow - 133
3xbyki AWH- 93
3xbyki AWH- 93
11xIronguts;FCS; Dragonhide banner - 553
3x1 sabertusk-3x21
6xleadbelchers; muzyk - 258
3xManeaters; muszkiety; chorąży; Banner of eternal flame- 206
2x1 Ironblaster- 2x170
Całość wygląda tak:
Tyran, BSB, firebelly w ironsach
Sloughtmaster w leadach ( heavens ma duuuży zasięg)
Butcher w manach
napierdzielamy na zasięg ile się da a kiedy wróg podejdzie( opóźniane przez kotki) a kiedy podejdzie wystarczająco ruszamy do boju wszystko co ma w nazwie rodzaje metali

A co w razie walki z armią strzelającą? 
Tak poważniej, to wydaje mi się że masz za dużo Bohaterów, masa punktów na to poszła, a strasznie cię mało.

Tak poważniej, to wydaje mi się że masz za dużo Bohaterów, masa punktów na to poszła, a strasznie cię mało.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
z armią strzelającą jak krasie, ta rozpa daje radę
wykręcam z moim White Lionem(naprawde dobrym gracz) 13:7 dla niego. Nie wiem jak z imperium
bo nie ma jak potestować
U mnie jest problem z tym, że nie mam za dużo modeli, do tego co tu widać mam jeszcze z 3 ironów, olbrzyma, gorgera, 3 jeti i tyle :/

U mnie jest problem z tym, że nie mam za dużo modeli, do tego co tu widać mam jeszcze z 3 ironów, olbrzyma, gorgera, 3 jeti i tyle :/
- Król Goblinów
- Wodzirej
poza kwestiami gustu, parę rzeczy- masz dziwnie złożonych bohaterow - nie rozumiem idei firebelly'ego - z 2 szeregu nic nie zrobi ( bo breath weap. jest b2b) a w 1 zginie od czegokolwiek i zmarnujesz koronę- jaki jest z nim plan?
bullsi muszą (!) mieć muzyków - bez fast reforma bardzo przeszkadzają.
masz deathstara bez RuneMawa - duże ryzyko, zwłaszcza ze nie nie masz hellharta, który imho jest niezły.
Co na Maneaterach- poison/sniper?
bullsi muszą (!) mieć muzyków - bez fast reforma bardzo przeszkadzają.
masz deathstara bez RuneMawa - duże ryzyko, zwłaszcza ze nie nie masz hellharta, który imho jest niezły.
Co na Maneaterach- poison/sniper?
Podejrzewam że Poison na maneaterach jest na bank, zapomniałem napisać że w wypadku braku Runemawa przyda się możliwość wyłączenia przeciwnikowi magii ta turę.