Figurki do mlowania na początek

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Figurki do mlowania na początek

Post autor: Smh »

TheProdigy pisze: wyszło mi z moimi rabatami 192zł.(jeśli wezmę 8 farb), brać czy gdzieś znajdę taniej? dodam że mam darmową przesyłkę na każde swoje zamówienie.
w http://www.planszoweczka.pl , o której rozmawialiśmy, przy zam:
- 1x Ghoule
- 8x farba
- 2x pedzel

wyszła kwota: 152,10zł + free wysyłka
Ostatnio zmieniony 7 paź 2011, o 20:03 przez Smh, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Pamiętaj, że mieszając kolory dostajesz inne... po co kupować nie wiadomo ile farb, żeby pomalować 10 figurek. Mokra paleta i mieszanie farb to podstawa. Nie ma co przepłacać za farby, jeśli chcesz to zrobić po kosztach :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

kup i maluj.
IMO tracisz tylko czas na forum na takie błahostki... ghule czy szkielety - żadna różnica, malować się nauczysz jak pomalujesz ze 200 modeli :)

pozdrawiam
A.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Asassello pisze:kup i maluj.
IMO tracisz tylko czas na forum na takie błahostki... ghule czy szkielety - żadna różnica, malować się nauczysz jak pomalujesz ze 200 modeli :)

pozdrawiam
A.
a 200 szkieli to tak akurat na początek armii :D

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

TheProdigy
Warzywo

Post autor: TheProdigy »

Dodatkowe farby na pewno się przydadzą. Na razie chcę pomalować z armii szkieletów: crypt ghulos, zombie regiment, counts dire wolves, skeletons i corpse car, a potem zacznę malować inną armie, bo chcę stworzyć dość pokaźną kolekcję, ale po prostu dla satysfakcji a nie do grania. Czyli farby w późniejszym czasie na pewno się przydadzą.

TheProdigy
Warzywo

- 1x Ghoule
- 8x farba
- 2x pedzel

Ale biorę jeszcze klej około 20zł a pędzle Citadela, z 7zł droższe od tych w planszóweczce.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

TheProdigy pisze:
- 1x Ghoule
- 8x farba
- 2x pedzel

Ale biorę jeszcze klej około 20zł a pędzle Citadela, z 7zł droższe od tych w planszóweczce.
licytowanie o drobne, jak już pisałem kupisz gdzie będziesz chciał - wystarczy powiedzieć, że chcesz kupić w replikatorze, a nie tam gdzie najtaniej, wcześniej pisałeś, że chcesz najtaniej stąd moja propozycja - dla mnie EOT

tak czy siak, czekam na pierwsze prace :)

- Ulegasz stereotypom.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Czy ktoś może poprawić literówkę w temacie? :)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

TheProdigy
Warzywo

W sumie wychodzi po równo w moim i twoim sklepie.

Prace spróbuje podesłać tak za 3tygodnie do miesiąca. (muszę jeszcze dozbierać trochę grosza :wink: )

TheProdigy
Warzywo

Na razie nie planuję podstawek, ale zapytam, jakie będą najlepiej pasowały do szkieletów, w sensie jaki kolor trawki dać? Na stronie GW dość dobrze wyglądają, ale tam chyba do wszystkich figurek jest jest jeden styl podstawek.

Milord
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Milord »

Śnieg albo zwykła zielona trawka na zasadzie kontrastu
.

TheProdigy
Warzywo

Miały być wampiry pierwsze, ale miałem okazję kupiłem drednota za 15zł, nie mogłem nie skorzystać :D Do tego wziąłem te kilka farbek i pomalowałem (podstawka była już zrobiona). Jak myślicie mam szanse malować na dość przyzwoitym poziomie w przyszłości.http://imageshack.us/photo/my-images/822/cimg0644f.jpg/
i drugie zdjęcie http://imageshack.us/photo/my-images/809/cimg0645.jpg/

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po pierwsze szansę każdy ma. Po drugie z tego co widać po zdjęciach to nawet przyzwoicie nakładasz farbę. Dobrze pokryta powierzchnie, nie napaćkane farbą. Może spróbuj cieniowania, czy ewentualnie washe.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Hmm może załóż sobie swoją galerię w odpowiednim dziale, tam ci ludzie będą komentowali itp, bo tutaj robi się trochę taki one man topic o wszystkim z czym się borykasz.
A figurka na niezłym poziomie, jak na początkującego.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

W ogóle, przydałby się przenieść ten temat do działu o malowaniu.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

TheProdigy
Warzywo

Już wszystko wiem, temat można zamknąć.

ODPOWIEDZ