Jest to kolejna rzecz, która mi się we współczesnej lewicy nie podoba - z internacjonalizmu przeszła na narodowy socjalizm.dzieci w Afryce to niech się same sobą martwią - ja tam wolę nakarmić polskie
Całkiem możliwe. Ale ja akurat jestem burżujemZapomniałbym towarzyszu Jankielu, każdy burżuj to złodziej i gnida. Tylko klasa robotnicza uczciwie zarabia.
Totolotek jest państwowy, więc to de facto państwo sobie ustala, ile na nim zarabia. I czy jawnie opodatkuje to na 90%, czy po prostu będzie przeznaczać 10% dochodu na nagrody to wszystko jedno.Jestem ciekaw kto będzie grał w totolotka więdząc że i tak mu 90% zabiorą ...A tak , ludzie ciężko na codzień tyrający za parę zlociszy ,mają nadzeję że kiedyś im się odmieni w życiu , i kupują ten szczęśliwy w ich mniemaniu los....
Nikt. Wieloletnie badania dowodzą, że gdy maksymalna stawka podatkowa przekracza 50%, ludzie kładą się na ziemi i umierają.A jak ludzie mają uczciwie pracować, wiedząc, że będąc lepszym od konkurencji, więcej im się zabierze?