nowe Vampire Counts 8ed [update w pierwszym poście]
Moderator: misha
Re: nowe Vampire Counts 8ed
Misha ale trochę boli 5 wilków która zajeżdża tył jednostki po czym staje się 10. Chociaż baty działają na tej samej zasadzie. Ale oba przypadki bolą.
trochę nie rozumiem o czym mówisz.... chyba grasz w inną grę? wilki od tyłu? jaką 10 się stają?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Każda inwokacja neheka da Tobie najwyżej 1 psa więcej...(ewentualnie 2 jak masz Corpse carta blisko ). Więc raczej marnowanie na nich kostek mocy nie ma najmniejszego sensu...baty są mobilniejsze i 3 baty mają o 1 ranę więcej niż 5 psów. Jedyny sens wystawiania psów to ustawienie kreski z czempionem na przedzie jako bloker jednostek ktore nie mają dużego statica. I koniec offtopuKahen pisze:Moc Przywołanie stworzeń nocy. Wilkami okrążasz jednostkę przeciwnika aby móc w następnej turze zaszarżować z boku lub od tyłu a podczas fazy magii Inwokacją Nehekka powiększasz stan ich stan liczbowy.

Byłoby to świetne rozwiązanie, ale raczej wątpię żeby zdublowali jednostkę w dwóch różnych armiach. Prędzej obniżą koszt szkieletów jak u TK o 2 pkt/model.Shinue pisze:
poza tym BARDZO bym chciał byśmy dostali strzelające szkielety takie jak u TK.
To raczej niemożliwe bo obecny armybook był wystarczająco skoksowanywru pisze:Oby nowy army book Vampire Counts był lepszy niż poprzedni![]()

Niech zboostują trupki bo na razie moja armia to klimat szkieletów i nic więcej. Bardzo bym chciał rozbudowy wampirów w armii bo na razie kiepsko to wygląda. Von Carstein miał armię wampirów poza trupami a w naszych armiach mało wampirków się przewala.
Wcale nie tak mało...a elitarna konnica wampirów - blood knights ? A zdziczałe wampiry Varghulfy ? A Czarne powozy niesione energią wampirów ? Nie liczyłbym raczej na oddział wampirów w armii...bo wyglądałby tak jak przekoksiarski oddział chosenówKap pisze:Niech zboostują trupki bo na razie moja armia to klimat szkieletów i nic więcej. Bardzo bym chciał rozbudowy wampirów w armii bo na razie kiepsko to wygląda. Von Carstein miał armię wampirów poza trupami a w naszych armiach mało wampirków się przewala.

przestań trolować i idź poczytaj pudelkaKap pisze:Niech zboostują trupki bo na razie moja armia to klimat szkieletów i nic więcej. Bardzo bym chciał rozbudowy wampirów w armii bo na razie kiepsko to wygląda. Von Carstein miał armię wampirów poza trupami a w naszych armiach mało wampirków się przewala.
czytałeś AB? czy tylko piszesz dla samego pisania by sobie posta nabić i pitolić bez potrzeby?

vampiry prowadzą armię umarlaków a nie tworzą oddziały... jak chcesz to możesz stworzyć max bohaterów w ramach 25% limitu na hero i graj jak chcesz.
tak mam wrażenie że ten temat to jakaś porażka będzie bo jakieś dziwne ludki piszą posty trolując i wylewając swoje żale i majaczące życzenia po kupieniu batalionu rozegraniu 1 bitwy.
ale cóż na forum każdy pisać może

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
uważam pomysł na unit składający się z samych wampirów jest rewelacyjny.
wyobraźcie sobie oddział wampirzych akolitów (takich świeżo 'wyklutych' wampirków) jako elitarna piechota.
T4, WS5, S4, generują d3 kostek magii, znają jakiś prosty czar. super sprawa a przede wszystkim WYGLĄD
zastanawialiście się nad atrybutem dla wampirzego lora? np. za każdy zadany wound moglibyśmy dostawać nowego zombiaka/szkieleta. w ogóle uważam, że w 8ed będzie można oprócz zombiaków tworzyć nowe szkielety. (co znacznie podniesie sprzedaż tych drugich). no dobra kończę marzenia.
a teraz kolejna garść plotek:
w nowym booku będzie 5 nowych jednostek:
1. golemo-zombiako-ghule na dużych podstawkach
2. zupełnie nowa kawaleria
3. nowy coach + jego alternatywa z podwójnego zestawu
4.....
5.....
wśród nowych bohaterów będzie co najmniej krell + wampirzyca lamianka (powrót bloodlinów?)
wyobraźcie sobie oddział wampirzych akolitów (takich świeżo 'wyklutych' wampirków) jako elitarna piechota.
T4, WS5, S4, generują d3 kostek magii, znają jakiś prosty czar. super sprawa a przede wszystkim WYGLĄD

zastanawialiście się nad atrybutem dla wampirzego lora? np. za każdy zadany wound moglibyśmy dostawać nowego zombiaka/szkieleta. w ogóle uważam, że w 8ed będzie można oprócz zombiaków tworzyć nowe szkielety. (co znacznie podniesie sprzedaż tych drugich). no dobra kończę marzenia.
a teraz kolejna garść plotek:
w nowym booku będzie 5 nowych jednostek:
1. golemo-zombiako-ghule na dużych podstawkach
2. zupełnie nowa kawaleria
3. nowy coach + jego alternatywa z podwójnego zestawu
4.....
5.....
wśród nowych bohaterów będzie co najmniej krell + wampirzyca lamianka (powrót bloodlinów?)
Nigdy się nie sypią po śmierci generała, zawsze mogą maszerować...to cudo kosztowałoby przynajmniej 15-16 pkt za modelShinue pisze:uważam pomysł na unit składający się z samych wampirów jest rewelacyjny.
T4, WS5, S4, generują d3 kostek magii, znają jakiś prosty czar. super sprawa a przede wszystkim WYGLĄD![]()

Ja bym widział raczej, że za każdy udany czar wskrzeszasz sobie 1 wounda 6 lub 12 cali od maga. Szkielety postawiane czarem są już bardzo mocną opcją, choć znając trendy GW w kontekście zarobków to byłoby to możliwe ale co wtedy z zombiakami ? Zrezygnowaliby z nich ? Bo do tego by się to wszystko sprowadziło...zastanawialiście się nad atrybutem dla wampirzego lora? np. za każdy zadany wound moglibyśmy dostawać nowego zombiaka/szkieleta. w ogóle uważam, że w 8ed będzie można oprócz zombiaków tworzyć nowe szkielety. (co znacznie podniesie sprzedaż tych drugich). no dobra kończę marzenia.
Ja bym się jednak zastanawiał co wyleci...w nowym booku będzie 5 nowych jednostek:
I właśnie przez takie komentarze te dziwne ludki zawsze pozostaną dziwne. Wolny temat. Wolna dyskusja. Trolling to robienie burdelu z tematu a tym komentarzem ty zrobiłeś burdel. Do tej pory szanowałem Twoje wypowiedzi ale najwidoczniej za długo.misha pisze:...
End offtopica.
Bawcie się dalej w dyskusję bez dziwnego ludka.
Po to jest ten temat żeby dyskutować, więc dyskutujmy ale bez ciśnienia i niepotrzebnych kwasów...Kap pisze:I właśnie przez takie komentarze te dziwne ludki zawsze pozostaną dziwne. Wolny temat. Wolna dyskusja. Trolling to robienie burdelu z tematu a tym komentarzem ty zrobiłeś burdel. Do tej pory szanowałem Twoje wypowiedzi ale najwidoczniej za długo.misha pisze:...
End offtopica.
Bawcie się dalej w dyskusję bez dziwnego ludka.
Pomysł który przedstawiłeś jest naprawdę fajny i byłby mega klimatyczny - młode. jeszcze nieokrzesane wampiry ruszające do boju, żądne świeżej krwi pod kontrolą starszych wampirów

M6, S4, T4, I 6, 1A, 1W,
Vampire, Frenzy,
tak za 12-13 pkt

Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, o 10:18 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
Już poprawiłem, choć mogłoby być dla klimatuTandor92 pisze:Z jakiej racji i co ma to dawać? i tak mają 1 Ż.Azgaroth pisze:Flammable
Poza tym macie już jednostkę wampirów przecież... Wcale nie uważam, że potrzebna jest kolejna.

Nie macie takiego wrażenia, że i szkielety, i ghoule, i zombiaki mogą odejść w cień bo wydał ich Mantic i GW nie zarobi na nich aż tyle? Pamiętam, że w 40-tce tak sprawę załatwili - zrobili statystyki jednostki, ale nie wydali modelu - konkurencja zrobiła go za nich, to w faq go porządnie osłabili aby nikt nie kupował i jest "super".
Jeśli chodzi o ghule Mantica to jedyną ich bolączką jest mało wzorów (bodajże dostępne są 4). Ale poza tym wyglądają jak dla mnie lepiej niż GW. Zombie są bardzo podobne do ghuli, szkiele zdecydowanie najsłabsze.Shinue pisze:a nie prościej wydać nowe 'ładne' zombiaki? i w ten sposób wykończyć konkurencję?
natomiast szkiele i ghule z mantica chociaż bardzo tanie to jednak nie są zbyt dużą konkurencją dla GW.
no to Ghule będą was kosztowały 10 pkt. za sztuke
widać w końcu sprawiedliwość na tym świecie... dostanicie jakiś podwójny kit kawy i jakiejś maszyny (nie będzie to black coach, który idzie do finecastu) do tego jakieś MI dziwne...

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...