Pozdro, poćwicz . Najpierw dowiedz się, skąd bierze się dług publiczny, tak się składa, że głównie z socjalu, a w tym przoduje SLD, a oni są w odwrocie.nog pisze:Naród nadal ciemny .PO i RP do żłoba się dorwało to dług publiczny urośnie szybko.
Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory parlamentarne 2011
Tak się składa ,że PO w kwestii wydatków obiecało najmniej. RP wręcz ograniczyć chce wydatki, zresztą i propozycje byly na + (czyli przynoszące zysk). Najwięcej obiecały PSL i SLD. PiS też zresztą wcale nie malo.
Więc nie wiem kto by szybciej do tej "katastrofy" doprowadził.
Mam jednak nadzieję ,że Palikot porządzi to może wreszcie zlikwidują Krus.
nog
A ty żyjesz w biedzie ?
Zapewne nie jest źle skoro stać cię na całkiem drogie hobby jakim jest WH.
A skoro nie żyjesz w biedzie, to dlaczego wypowiadasz się za tych "biednych". Część to nieroby, osoby bardzo nieogarnięte, margines społeczny i nie mam zamiaru na nich płacić.
Za to na tych ,którzy z przyczyn zdrowotnych czy innych poważnych problemów nie pracują (lub nie mogą) rzeczywiście trzeba wspomóc.
Ale ta "bieda" to tylko hasło, które jest względne.
Więc nie wiem kto by szybciej do tej "katastrofy" doprowadził.
Mam jednak nadzieję ,że Palikot porządzi to może wreszcie zlikwidują Krus.
nog
A ty żyjesz w biedzie ?
Zapewne nie jest źle skoro stać cię na całkiem drogie hobby jakim jest WH.
A skoro nie żyjesz w biedzie, to dlaczego wypowiadasz się za tych "biednych". Część to nieroby, osoby bardzo nieogarnięte, margines społeczny i nie mam zamiaru na nich płacić.
Za to na tych ,którzy z przyczyn zdrowotnych czy innych poważnych problemów nie pracują (lub nie mogą) rzeczywiście trzeba wspomóc.
Ale ta "bieda" to tylko hasło, które jest względne.
kolego, zburze Twoj swiat, ale nie moge sie powstrzymac: przecietny Polak nie zyje w biedzie .nog pisze:Powiem tak dla PO'wców "Budujmy orliki, co z tego że przeciętny polak żyje w biedzie"
jesli sie nie zgadzasz, to doksztalc sie, zacznij od zdefiniowania pojec: "przecietny Polak" i "bieda".
nog pisze:Powiem ci że mi się nie przelewa.No tak nakręcacie się.Powiem tyle żeby to zakończyć:czas pokarze kto miał racje!
Końce mój wkład tu ponieważ dobrze wiem jak trudno jest kogoś przekonać.Naród wybrał .Teraz będzie trzeba za to zapłacić.
Dobranoc
To ja tylko tak krótko jeżeli uważasz się za biednego to należysz do tych całych 12% ludzi żyjących w ubóstwie. Ale jak grasz w figurki to pewnie nie jesteś w ubóstwie bezwzględnym więc nie jest źle :]
Sprzedaj figsy to będziesz miał na jedzenie.nog pisze:Powiem ci że mi się nie przelewa.No tak nakręcacie się.Powiem tyle żeby to zakończyć:czas pokarze kto miał racje!
Końce mój wkład tu ponieważ dobrze wiem jak trudno jest kogoś przekonać.Naród wybrał .Teraz będzie trzeba za to zapłacić.
Dobranoc
Ubóstwo to pojęcie sprecyzowaneIngen175 pisze:A ja powtórzę, bieda to względne pojęcia. Dla jednych 2k miesięcznie to bieda, a dla innych kilkaset zl emerytury musi wystarczyć.
jak masz na głowę w gospodarstwie jednoosobowym dochód na poziomie 750 zł dwuosobowe 960 (te dane to są około poprawka była miesiąc temu).
Wszystko jest w miarę ogarnięte , biednym można się nazywać jak ma się te 750 zł na życie /opłaty miesięcznie . Bo za 2k to kokosów nie ma ale nie żyje się na granicy ...
No to wstępnie wyniki znamy. Koniec emocji ale nie koniec wyborów, dla mnie to początek pracowitej nocy - jadę do Krajowego Biura Wyborczego, czeka mnie pracowita noc (ja przy każdych wyborach wcześniej).
A prywatnie: Brawo Pan Palikot !!
A prywatnie: Brawo Pan Palikot !!
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7455_n.jpg
Zabawny facet z pana T.
Zabawny facet z pana T.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
To ten facet, który stwierdził, że jego syn jest hetero bo pił mleko od matki zamiast z butli... nic nie wspominał o swej córce w tym kontekścieAkadera pisze:https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7455_n.jpg
Zabawny facet z pana T.
Ehe, na profilu Terlikowskiego tego nie ma. Smierdzi fejkiem jak z Korwinem.Akadera pisze:https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7455_n.jpg
Zabawny facet z pana T.
Wyniki takie, jak sie spodziewalem. Smuci tylko sukces palikota, mialem nadzieje, ze czasy tyminskich i lepperow przeminely.
edit => Mea culpa, bylo. Terlikowski sie wycofal i przeprosil, ale i tak zenada.
Budujmy cokolwiek, bo to się opłaci, może ta resztka biedoty, która się została będzie coś z tego miała. Cała reszta ma jak widać całkiem nieźle, skoro głosuje na ten rząd, bo na liberałów głosują ludzie dostatni.nog pisze:Powiem tak dla PO'wców "Budujmy orliki, co z tego że przeciętny polak żyje w biedzie"
Prawdopodobnie jesteś więc przedstawicielem klasy średniej. Możesz sobie pozwolić na dostęp do prądu i Internetu, pewnie masz gdzie mieszkać, (bo chyba nie pociągnąłeś kabla do lepianki, co?) i możesz sobie pozwolić na figurki, które jednak swoje kosztują. Z resztą, nigdy nie słyszałem, by ktoś narzekał, że ma za dużo pieniędzy. Zawsze można przecież zarabiać więcej.nog pisze:Powiem ci że mi się nie przelewa.No tak nakręcacie się.Powiem tyle żeby to zakończyć:czas pokarze kto miał racje!
Dobranoc
Zdecydowałam dziś, kto ma dostawać miesięcznie 12 296 zł, z czego kwota 2 473 (dieta poselska) jest zwolniona od podatku dochodowego, po czym wpłaciłam ciężko po nocach zarabiane 900 zł na ZUS. Bardzo przepraszam moda oraz pozostałych użytkowników, ale ciśnie mi się na usta: żesz kurrrwa mać!
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Yudokuno pisze:Zdecydowałam dziś, kto ma dostawać miesięcznie 12 296 zł, z czego kwota 2 473 (dieta poselska) jest zwolniona od podatku dochodowego, po czym wpłaciłam ciężko po nocach zarabiane 900 zł na ZUS. Bardzo przepraszam moda oraz pozostałych użytkowników, ale ciśnie mi się na usta: żesz kurrrwa mać!
mod rozumie i nie widzi
Jasne, lepiej narzekać, niż samemu dołączyć do partii i spróbować zostać posłem. Z resztą, 12 296 zł to mało w porównaniu z tym, co można zarobić w bankach. Za to w kwestii przymusowego ZUS-u całkowicie się zgadzam, powinni go sprywatyzować, albo chociaż znieść obowiązek opłacania tam składek (chociaż nadal powinien być obowiązek opłacania składek emerytalnych), wtedy ZUS musiałby się zreformować i zacząć działać skutecznie.Yudokuno pisze:Zdecydowałam dziś, kto ma dostawać miesięcznie 12 296 zł, z czego kwota 2 473 (dieta poselska) jest zwolniona od podatku dochodowego, po czym wpłaciłam ciężko po nocach zarabiane 900 zł na ZUS. Bardzo przepraszam moda oraz pozostałych użytkowników, ale ciśnie mi się na usta: żesz kurrrwa mać!