Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Re: Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt.

Post autor: Yudokuno »

jaka jest możliwosć przenocowania z piątku na sobotę? (we dwójkę, bez dziecka :) )

Ps. Esco - kasuję Ci avatara - jest nieregulaminowy
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Pytałem Butana, pytałem dwukrotnie na forum zasad. Zapytam tutaj. Chodzi mi o to jak te kwestie będą sędziowane na Arenie. Pytanie nr 3 jest dla mnie ważne na poziomie budowy rozpiski, a chciałbym się już zgłosić i wiedzieć co malować.
X.Maciek pisze:Mam kilka pytań dotyczących chosenów. Proszę o odpowiedź jakiekoś członka LS, bo chciałbym mieć na piśmie dowód na to, że tak jest i nie zdziwić się na Arenie, że może jednak jest inaczej. Na forum chaosu zdania są raczej podzielone.

1. Rzucam na blessa ze shrina 2. Czy drugi ołtarz przerzuca 2 dopóki tamten gift istnieje?
2. Taka sama sytuacja z tym że jest kolejna tura i pierwszy ołtarz zamienia 2 na nowego blessa. Głupota zostaje do końca gry. Czy przerzucam już wszystkie dwójki na tym oddziale do samego końca?
3. Choseni dostają blessa sami z siebie w momencie "At the beggining of the battle." Mam tam bohatera ze strachem. Durin się upiera że można wtedy przerzucić 10 z tego blessa, ale to brzmi zbyt pięknie żeby było realne. Czy to jest zgodne z zasadami?
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Czy do maszyn i M&H są wymagani obsługanci? A jeśli nie to czy za ich brak będą obcinane punkty np. za WYSIWYG?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Nie jestem orgiem, ale to pytanie w stylu "a czy kawalerii potrzebne są koniki?". Załoganci pełnią rolę markerów ran no i ilości ataków w walce, nie mówiąc już o tym, że maszynki bez nich wyglądają mega-głupio.

Sprawę do orgów mam taką: jedyny sensowny pociąg z Wawy do Krk jest na stacji Kraków Główny o 9.15. Dostosujecie timetable turnieju do tego?

Maciek

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Ma ktos wolne miejesce w furze?? Potrzebuje transportu z Wawy na Arene :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

haha...
tym razem dogram turniej :twisted:

Juz znalazle sobie transport
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Arbiter Elegancji pisze:Czy do maszyn i M&H są wymagani obsługanci? A jeśli nie to czy za ich brak będą obcinane punkty np. za WYSIWYG?
Tak, trzeba mieć załogantów.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

mlepkows pisze:Nie jestem orgiem, ale to pytanie w stylu "a czy kawalerii potrzebne są koniki?". Załoganci pełnią rolę markerów ran no i ilości ataków w walce, nie mówiąc już o tym, że maszynki bez nich wyglądają mega-głupio.
To czy dla kogoś maszyna bez załogi wygląda głupio czy fajnie nie ma znaczenia a patrząc na kwestie obslugantów na 8ed. masterach które odbyły się dotychczas pytanie nie było w stylu :"a czy kawalerii potrzebne są koniki?" a odpowiedź na nie wcale nie taka oczywista :wink:

Wracając do tematu; drukujecie oczywiście rozpy?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Ponawiam pytanie, ponieważ potrzebuje pewnych odpowiedzi. Ma ktoś pożyczyć 2 albo 3 terki, salamandre, 6 kroxów? Proszę o PM.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Sprawę do orgów mam taką: jedyny sensowny pociąg z Wawy do Krk jest na stacji Kraków Główny o 9.15. Dostosujecie timetable turnieju do tego?
W zeszłym roku był dopasowany. Pociągiem jechały tylko dwie osoby a i tak spóźniły się ponad godzinę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Na 10 spokojnie dojedziecie z dworca.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Jankiel pisze:
W zeszłym roku był dopasowany. Pociągiem jechały tylko dwie osoby a i tak spóźniły się ponad godzinę.
W zeszłym roku (tzn na poprzednim turnieju w Krakowie, to mniej niż rok temu :) ) wybrałem furę ponieważ pierwsza bitwa zaczynała się 15 minut po przyjeździe pociągu. Oczywiście po dotarciu na miejsce okazało się, że wszystko ruszyło z 30 min opóźnieniem i mogłem jednak jechać pociągiem :roll: . Enyłej, jak start grania będzie o 10 jak pisze Andrzej to spoko. To kiedy będzie start grania, hmmm, Panowie? Tydzień do turnieju został...

Maciek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Też miałem zamiar jechać tym pociągiem. Master zaczyna się o 10, więc te 45 minut z dworca chyba starczy, nie??
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Kali, wez pod uwage mozliwe opoznienie pociagu + krakowska komunikacje miejscka, ktorej nie znasz. Nie lubie opcji "na styk".
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kali ukrasc krowe.

Jak to by bylo do Ciebie RInce? Rysiu?

Ahahahahaha...
Ostatnio zmieniony 13 paź 2011, o 22:26 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Akurat krakowska komunikacja miejska to jedna z najlepszych w Polsce. Trasy są przemyślanie bardzo dokładnie, autobusy i tramwaje jeżdżą bardzo często i nie ma żadnych opóźnień. A z dworca na turniej jest dość blisko.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

A ile mniej więcej jest z dworca na turniej??

W kilka osób to biorę krakowską taksę i myślę, że zajmie mi to 15 minut.
I oczywiście chłopakom źle nie życze, ale jeszcze nie było mastera bez nawet leciutkiego opóźnienia ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

swieta_barbara pisze:Kali ukrasc krowe.

Jak to by bylo do Ciebie RInce? Rysiu?

Ahahahahaha...
Very low.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

4km, to jest 15 min. taksówką :roll:

ODPOWIEDZ