Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Świński
Wodzirej

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Świński »

Faktycznie bardzo ładne figsy ale ta cena troszkę przesadzona :)

99.99 Funciorów?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Loizok pisze:O kurcze. Jestem miło zaskoczony, wyglądają bardzo fajnie. :) To chyba metalowe nakładki na zwykłe elfy, tak?
Owszem tak. Metalowe są główki, dzidy, kusze i płaszczyki.
Faktycznie bardzo ładne figsy ale ta cena troszkę przesadzona :)

99.99 Funciorów?
Jak za 63+ metalowo-plastikowe hybrydy to cena IMO nie odstaje jakoś szokująco od obecnych standardów rynku.

Poza tym, to jest limitowany (dosłownie - AFAIK mają tego sześć sztuk) przedpremierowy army deal. Premiera 'właściwa' jest zaplanowana na luty 2012, i podejrzewam, że wtedy będzie nieco taniej. No i liczę, że zamiast metalu będzie restic, co dodatkowo przytnie cenę.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

długo kazali na ten produkt czekać, ciekawe jaka cena będzie: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fW9n_KsYWo#!
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Manticowa torba jest już dostępna od czerwca, więc nie tak długo :wink: Kosztuje 46Ł pusta, 70Ł z gąbką, 92Ł z własnym projektem gąbki - cóż, Battlefoam jest znany z jakości, nie z ceny :wink:

Swoją drogą, Romeo się ostatnio ostro promuje - dwa tygodnie temu był na Essen, tydzień temu w Północnej Irlandii, teraz w Nottingham... Niezłe tournee :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Don_Silvarro pisze:Manticowa torba jest już dostępna od czerwca, więc nie tak długo :wink: Kosztuje 46Ł pusta, 70Ł z gąbką, 92Ł z własnym projektem gąbki - cóż, Battlefoam jest znany z jakości, nie z ceny :wink:
ee nie, oni ja pokazali dawno, ale w sklepie nie mieli... chyba, ze jakaś inna sieć sprzedaży niż sklep Mantica była uskuteczniana

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Smh pisze:
Don_Silvarro pisze:Manticowa torba jest już dostępna od czerwca, więc nie tak długo :wink: Kosztuje 46Ł pusta, 70Ł z gąbką, 92Ł z własnym projektem gąbki - cóż, Battlefoam jest znany z jakości, nie z ceny :wink:
ee nie, oni ja pokazali dawno, ale w sklepie nie mieli... chyba, ze jakaś inna sieć sprzedaży niż sklep Mantica była uskuteczniana
Tak, ta sieć sprzedaży to sklepik Battlefoam :P Mantic tej torby nie dystrybuował, nie dystrybuuje i dystrybuował raczej nie będzie - to produkt Battlefoam, Mantic tylko użyczył licencji na swoje logo na naszywce. Na takiej samej zasadzie Battlefoam sprzedaje torby do gier Spartana, Wyrd Miniatures, Battlefront, Privateer Press etc.

[edit]Myliłem się :) Battletorby są dostępne za pośrednictwem Manticowego sklepiku - http://www.manticgames.com/Shop-Home/Ba ... dium=email

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Czy jakis sklep w PL ma figsy mantica w stalej sprzedazy? upolowalem na allegro co sie dalo, ale teraz potrzebuje katapy truposzy, musialbym dluuugo czekac. Poratuje ktos?

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

http://vanaheim.pl/mantic-kings-of-war-302

Kupowałem już u nich właśnie stuff z mantica i jestem w pełni zadowolony ;-)

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Dzieki wielkie. Pierwszy lub drugi link z google do vanaheima daje info, ze strony nie ma, bylem przekonany, ze usuneli z oferty. Cytki nie sprawdzalem, mea culpa.
THX!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Wracając na chwilę do tematu zrzynania pomysłów przez jedną firmę od drugiej, mantic bojący się zrobić własne skaveny to przy ekipie od HoM&M pikuś. Sporo nazw zastrzeżonych przez GW się tam przewija.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

dzisiejszy mailing Mantica mnie rozwalił na łopatki :shock: :lol2: :lol2:

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nie no, ogólnie trzyma poziom...

...Mantica

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Ostatnie figsy Mantica są bardzo słabe. Gdzie coś na miarę fajnych ghuli, zombi i orków. Manticowi krasnoludy udały się tylko w klimatach fanatasy.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Vampir
Mudżahedin

Post autor: Vampir »

wru pisze:Ostatnie figsy Mantica są bardzo słabe. Gdzie coś na miarę fajnych ghuli, zombi i orków. Manticowi krasnoludy udały się tylko w klimatach fanatasy.
+1

Chociaż powiedziałbym, że manticowe krasnoludy w klimacie fantasy są po prostu trochę mniej słabe.

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Mnie się te kosmiczne krasnoludki spodobały za wyjątkiem pingwinów.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

http://www.manticgames.com/Shop-Home/Wa ... dium=email

Corporation od Mantica. Imperial Guard jak znalazł :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

no no, duże zaskoczenie z mojej strony. Naprawdę ładne ulepki. Hehe fajnie, że bronie przypominają lasguny imperialne.
Jeśli cena będzie fajna, to pewnie pojawi się trochę tej piechoty na stołach. Zwłaszcza, że teraz imperialni są pakowani po 10ciu w boxie #-o

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Figurki tym razem zapowiadają się elegancko , trzymają fason i formę.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Nie no Ci imperialiści są zajefajni. Miłe zaskoczenie.

ODPOWIEDZ