TK czy OK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: TK czy OK

Post autor: diuk »

- HE: za równością.
HE - Marsz Równości>? :lol2:

Obrazek
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Klafuti pisze: - TK: nie maszerują w ogóle.
WIN nad WINy ;D
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

+1

Geniusz po prostu :D.

A on topic, ogrami gra się zdecydowanie agresywniej, bo i strzelanie mają raczej do ogarniania śmietników/straszenia bohaterów/zabijania monsterów. Szkoły magii obydwu armii są nastawione na wspieranie swoich wojsk poprzez wrzucanie regeneracji lub KB na swoje oddziały.

Tak naprawdę polecam kierować się wrażeniami estetycznymi przy zakupie, armie mają mniej więcej ten sam poziom.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Denn »

No to zakupiłem Ogry :)

Nie ważne za czym maszerują, ważne, że wyglądają jak grube lumpy :) Po za tym, ogromną zaletą jest to, że mają mało figurek = mało do pomalowania :) Co najwyżej jak mi się nie spodobają "in action" to trzeba będzie sprzedać i zaopatrzyć się w TK, aż do skutku, aż do swojej armii ;)

Czas poczytać armybooka :) btw. super, że teraz są w twardych oprawach. No i zakupić rulebooka, bo bez tego ani rusz. :(

Cel -> dział ogrów i styl męczydupa odn. kolejnych zakupów :)
Woot?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Możesz w ciemno kupić ze dwa działo stwory :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

i 2+ pudła Ironów.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Denn

Dodano do notatek :)
Woot?

Majestic
Falubaz

Dodatkowych Ironów nie trzeba, z dwóch Batalionów (bo ogry mają chyba najlepszy batalion ever) masz 14 Ironów (bo do sztandarowego i muzyka nie musisz używać Great Weaponów) + za każdego boxa Mournfangów masz materiały na zrobienie dwóch dodatkowych Ironów. Irongutów można też całkiem prosto zrobić przerabiając ręce ze sztandarem (zamiast sztandaru odpowiednio przycięte ostrze et voila).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Denn

Po nocy zastanawiam sie czy dobrze zrobilem kupujac armie OK :) Teraz bym chyba kupil TK... ladniejsze figurki i imo wiekszy klimat ;) oh well... zdjalem juz folijke z batalionu to raczej mi go nie wymienia.

Pozostaje juz tylko dazyc do rozbudowywania armyji OK.

No... chyba, ze ktos z Warszawy chce sie wymienic na bataliony (i armybook) :D

edit:
ALe jestem niezdecydowana piczka ;)
Woot?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

sprzedać batalion to raczej nie problem, pewnie na allegro poszedłby po kilku dniach. Zawsze możesz też użyć Ogrów jako najemników u TK i zrobić z nich fillery, albo ewentualnie wymodelować sobie armię TK na walczącą z Ogrami, to byłoby dopiero fluffowe połączenie ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Majestic
Falubaz

Z opyleniem batalionu nie będzie problemu, jak masz grać armią która ci się nie podoba, to nie ma po co grać :P.

VeXel
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: VeXel »

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, kupił byś TK to samo pewnie mówił o Ograch.

Awatar użytkownika
Malkolm

Post autor: Malkolm »

To po ile ten batalion? :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Denn

Malkolm pisze:To po ile ten batalion? :mrgreen:
Batalion TK :)

Wszyscy mowia ze TK sa armia to pokombinowania i slabsza od OK, ale jakos tak... chyba bardziej czuje "klimat" TK niz grubaskow.

edit
Batalion kupilem w sklepie stacjonarnym, troche drozej niz w sieci (wole wspierac takie miejsca) dlatego wole sie wymienic niz bawic sie w sprzedaz na allegro :)
Woot?

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Pisz w odpowiednim dziale na tym forum, że szukasz kogoś na wymianę. Może batalionu nie dostaniesz "czystego" ale za jakieś inne figsy TK ktoś może się wymienić.

pozdr
V

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Po nocy zastanawiam sie czy dobrze zrobilem kupujac armie OK :) Teraz bym chyba kupil TK... ladniejsze figurki i imo wiekszy klimat ;) oh well... zdjalem juz folijke z batalionu to raczej mi go nie wymienia.

Pozostaje juz tylko dazyc do rozbudowywania armyji OK.

No... chyba, ze ktos z Warszawy chce sie wymienic na bataliony (i armybook) :D
Hehe, spodziewałem się tego. Najpierw o ile dobrze pamiętam Beastmeni, potem skaveni, ch warriorzy następnie chwila fascynacji Helfami... Oj Denn Denn, jak się nie zdecydujesz na dobre to będziesz tak zmieniał i nigdy nie zbierzesz armii na porządne punkty.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Denn pisze: Wszyscy mowia ze TK sa armia to pokombinowania i slabsza od OK, ale jakos tak... chyba bardziej czuje "klimat" TK niz grubaskow.
Nie bardzo. Imo TH sa silniejsze, lepsza magia, strzelanie, a zboostowana gwardia rozniesie każdy oddział ogrów.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Nawet taki ze wszystkimi ogrowymi bohaterami + impacty w szarży i podwójnym zionięciem do combatu?

Jakoś wątpię.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Schodzicie z tematu... :lol2:

Daj ogłoszenie w dziale wymienię.

Awatar użytkownika
Denn

Już dogadałem się ze sklepem gdzie kupiłem, na szczęście bez problemu przyjmą :)

Murmi :) Masz całkowitą rację, baaardzo żałuję, że sprzedałem Chaosiaków, bardzo mi się podobała ta armyjka. Kurcze, ale masz pamięć, nawet zapomniałem tę fascynację helfami ;) (było minęło).

TK mi się od zawsze podobali, tylko z tego co pamietam już ktoś wtedy pomykał taką armyjką i zrezygnowałem z kupna :)
Woot?

ODPOWIEDZ