Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
Naporowe 1600 z tyraniuszem Głównie z tego, co mam na półce póki co, jutro gram tym z O&G. Rady mile widziane choć raczej w zakresie zmian drobnych a nie oddziałów
Tyrant @ 300 Pts.
General; Heavy Armour
Giantbreaker
Sword of Bloodshed
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 475 Pts.
FCG; Standard of Discipline
7 Ogres @ 215 Pts.
FCG; Additional Hand Weapons
4 Leadbelchers @ 172 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Total: 1596 Pts.
Tyrant @ 300 Pts.
General; Heavy Armour
Giantbreaker
Sword of Bloodshed
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 475 Pts.
7 Ogres @ 215 Pts.
FCG; Additional Hand Weapons
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Total: 1596 Pts.
kosztem Ogres daj warda tyrkowi i broń zmień na +2 A, dodatkowo kosztem Ogres więcej śmiecia jak sabertuski i gnoblary aby wyciągnąć fanoli jak najszybciej i jak najbliżej O&G
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
-tyraniuszowi daj chociaż charmed shielda... jeden nieudany look out sir przy katapie i genek idzie wąchać kwiatki od spodu.
-Brak maga ?
- podzieliłbym bulle na 2x3 z AHW i muzykami.
Takie zmiany bym sugerowal w obrębie tych modeli
-Brak maga ?
- podzieliłbym bulle na 2x3 z AHW i muzykami.
Takie zmiany bym sugerowal w obrębie tych modeli
Maga nie ma bo chce przetestować Tyranta a BSB jest raczej obowiązkowy, więc butcher/belly po prostu się nie mieszczą...
Ogrów nie chce rozbijać na 2x3 bo w założeniu chce mieć dwa uderzeniowe oddziały czyli jakieś większe obcinanie ogrów odpada.
Tyrant @ 290 Pts.
General; Heavy Armour
Giantbreaker
Sword of Strife
Charmed Shield
Ironcurse Icon
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 475 Pts.
7 Ogres @ 278 Pts.
Standard; champion; AHW
3 Leadbelchers @ 129 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Wersja poprawiona, tyrant dostał tarczę. Są 3 kotki do rozkręcania maszyn/wyciągania fanoli, blaster na rydwany i maszyny oraz 2 oddziały żeby się przegryźć przez morze zielonego. Coś jeszcze do zmiany zakładając, że te 2 oddziały zostają tak jak są?
Ogrów nie chce rozbijać na 2x3 bo w założeniu chce mieć dwa uderzeniowe oddziały czyli jakieś większe obcinanie ogrów odpada.
Tyrant @ 290 Pts.
General; Heavy Armour
Giantbreaker
Sword of Strife
Charmed Shield
Ironcurse Icon
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 475 Pts.
7 Ogres @ 278 Pts.
Standard; champion; AHW
3 Leadbelchers @ 129 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Wersja poprawiona, tyrant dostał tarczę. Są 3 kotki do rozkręcania maszyn/wyciągania fanoli, blaster na rydwany i maszyny oraz 2 oddziały żeby się przegryźć przez morze zielonego. Coś jeszcze do zmiany zakładając, że te 2 oddziały zostają tak jak są?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
zostawiając te 2 klocki i bohaterów nie zostawiasz wiele miejsca do manewrów
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
grasz z orkami, jeśli to jest rozpa pod nie, to sugeruje więcej mniejszych klocków. Klasyką u orków to spam śmieciem, a jak wejdziesz w 2x maglery to ci się odechce 7 buli w jednym klocku
Kolejna, antyhordowa wersja. Nie jestem tylko pewny, co do scrapy ale placek na gobliny brzmi nieźle
Firebelly @ 172 Pts.
General; AHW
Hellheart
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 465 Pts.
Standard; Musican; Standard of Discipline
4 Ogres @ 134 Pts.
AHW; Musican
3 Ogres @ 103 Pts.
AHW; Musican
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Scraplauncher @ 130 Pts.
Firebelly @ 172 Pts.
General; AHW
Hellheart
Bruiser @ 191 Pts.
BSB; Great Weapon
Armour of Destiny
10 Ironguts @ 465 Pts.
Standard; Musican; Standard of Discipline
4 Ogres @ 134 Pts.
AHW; Musican
3 Ogres @ 103 Pts.
AHW; Musican
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Sabretusk @ 21 Pts.
Ironblaster @ 170 Pts.
Scraplauncher @ 130 Pts.
Bulsi jakoś tam nawiążą walkę z goblinami, orki pocisną ich ostro w kakao. na manglery ma pieski, ostatecznie hiciory z ołowiomiotaczy, nawet armatę. Imo scrapa nie potrzebna. Problemem nie jest piechota wroga, tylko to co jedzie koło niej
Taki klocek Savage Big Unów z wardem 5+ jest dosyć mocny. No, chyba że złapie zionięcie albo dwa .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Unnamed1500 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Slaughtermaster @ 375.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4
Grut's Sickle [50.0]
Warrior Bane [5.0]
Glitering Scales [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Bruiser @ 203.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 150.0 Pts
Magic Level 1
Biting Blade [10.0]
Charmed Shield [5.0]
Crown of Command [35.0]
15 Ironguts @ 730.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Gutlord
Dragonhide Banner [50.0]
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
Models in Army: 20
Total Army Cost: 1500.0
Coś takiego jednak wystawiam na lidze najtrudniejsi przeciwnicy będą opierać się na magi a ta ropa raczej ją eliminuje a i mam pytanko czy pitke mogę przekierować z sztandaru ? (znaczy odbić) i jeśli tak to dla czego ?? tak dokladniej żebym wiedział jak wytłumaczyć jak ktoś by się pytał
1 Slaughtermaster @ 375.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4
Grut's Sickle [50.0]
Warrior Bane [5.0]
Glitering Scales [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Bruiser @ 203.0 Pts
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 150.0 Pts
Magic Level 1
Biting Blade [10.0]
Charmed Shield [5.0]
Crown of Command [35.0]
15 Ironguts @ 730.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Gutlord
Dragonhide Banner [50.0]
Models in Army: 20
Total Army Cost: 1500.0
Coś takiego jednak wystawiam na lidze najtrudniejsi przeciwnicy będą opierać się na magi a ta ropa raczej ją eliminuje a i mam pytanko czy pitke mogę przekierować z sztandaru ? (znaczy odbić) i jeśli tak to dla czego ?? tak dokladniej żebym wiedział jak wytłumaczyć jak ktoś by się pytał
Mozna, poniewaz pitka wymaga celu podczas rzucania. Kiedy na cel wybrany jest oddzial z bannerem, przeciwnik musi wybrac inny cel. Gdyby w opisie czaru bylo, xcos w stylu 'place it anywhere...' wtedy banner nie dziala (w przypadku skavenskiego Scorch'a na przyklad).
A co do rozpy to hmm ;D wszystkie punkty w jednym klocku, oby przeciwnicy nie mieli sloneczka
A co do rozpy to hmm ;D wszystkie punkty w jednym klocku, oby przeciwnicy nie mieli sloneczka
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Gram prawie identyczną rozpiską, z tym że już powoli nudzi mi się runemaw. Ostatnio zagrałem bez niego (Hellheart jako antymagia) i było cool .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
ja tam bym nie ryzykował z jednym klockiem, dostaniesz salwę z salek nie zdasz paniki i będzie kicha ....
dzisiaj i wczoraj rozgrywany był w Gdańsku turniej IMP - Indywidualne Mistrzostwa Pomorza. Format dla ogrów badzieny bo 2011 pkt. z ograniczeniami ETC 2011 i mało co się mieści, ale coś tam się dało zrobić.
Grałem takim czymś:
Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4; Iron Fist
Biting Blade [10.0]
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
Bruiser @ 203.0 Pts
Rune Maw [60.0]
Butcher @ 159.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
9 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Ogres @ 103.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Musician
5 Maneaters @ 380.0 Pts
Immune to Psychology; Poisoned Attacks; Look-Out Gnoblar; Brace of Ogre
Pistols (x5); Heavy Armour; FCG
Banner of Swiftness [15.0]
Ironblaster @ 170.0 Pts
Ironblaster @ 170.0 Pts
I bitwa z Bretką - dość standardowa rozpiska na lordzie z kb, z duuuuż lancą, duża magiczka, dwa trebki,
3 x pegazy etc. przegrałem 7-13 przez zdane wszystkie save'y od irongutsów na dużej lancy... inaczej płynęłoby w następnej turze sporo pkt. u przeciwnika, przeżyli tylko maneaterzy, ale z drugiej strony też była wyżynka i jakieś tam pkt. ugrałem.
II bitwa z dwarfami - kowadło, dwie klopy, cannon, organki. scenariusz dawn attack. straciłem tylko bullsów i dwa ironblastery, dzięki dawaniu flee nie straciłem głównego oddziału od jakiś kanapek wrednych, sam zniszczyłem jeden klocek i trzy maszyny, dzięki temu 11:9 dla mnie.
III bitwa z orkami- zmodyfikowane blood and glory - trzeba przeciwnika spuścić do 2 pkt., a nie do 3... masa oddziałów, pech na ironblasterach- pierwsza tura jeden i drugi pałka na ranienie, w drugiej turze jeden wybuchł, drugi zaciął się do końca gry. ogólnie hellheart zabił dużego szamana, maneaterzy zaszarżowali w 4 w oddział big unsów, zapomniałem o fanolach w oddziale obok, którzy zabili mi dwóch (a szkoda bo d3 impacty byłyby od każdego) , a reszta spadła od mojej własnej komety, która na zasięg zrobiła sobie 10 cali... coś tam jeszcze pozabijałem- na właściwych zasadach B&G wygrałbym jakieś 18/19- nie pamiętam w której turze zabiłem maga, a tak remis...
IV bitwa skaveny i meeting... ustawiłem się jak najbliżej jego krawędzi, żeby mieć bezpieczną flankę. W drugiej turze już zabiłem abomkę, a później powoli robiłem koszenie szczurków, przeżyła tylko latarka i inżynier za 45 pkt. - 19:1 dla mnie.
V bitwa znowu z dwarfami. - kowadło, klopa, cannon, organy, 3 mega klocki... tutaj był festiwal szczęścia z mojej strony - w pierwszej turze ironblastery zabiły dwie maszyny, w następnej kolejną maszynkę, a w czwartej kowadło. mogłem też sobie z miscasta wysadzić maga, na szczęście utrzymał się przy życiu. Ja straciłem tylko bullsów i ogólnie 15:5 dla mnie
Z hobbysty 18 na 23 pkt. oraz z bitew 62 i dało mi to 6 miejsce na 30 osób.
Grałem takim czymś:
Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4; Iron Fist
Biting Blade [10.0]
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
Bruiser @ 203.0 Pts
Rune Maw [60.0]
Butcher @ 159.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
9 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Ogres @ 103.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Musician
5 Maneaters @ 380.0 Pts
Immune to Psychology; Poisoned Attacks; Look-Out Gnoblar; Brace of Ogre
Pistols (x5); Heavy Armour; FCG
Banner of Swiftness [15.0]
Ironblaster @ 170.0 Pts
Ironblaster @ 170.0 Pts
I bitwa z Bretką - dość standardowa rozpiska na lordzie z kb, z duuuuż lancą, duża magiczka, dwa trebki,
3 x pegazy etc. przegrałem 7-13 przez zdane wszystkie save'y od irongutsów na dużej lancy... inaczej płynęłoby w następnej turze sporo pkt. u przeciwnika, przeżyli tylko maneaterzy, ale z drugiej strony też była wyżynka i jakieś tam pkt. ugrałem.
II bitwa z dwarfami - kowadło, dwie klopy, cannon, organki. scenariusz dawn attack. straciłem tylko bullsów i dwa ironblastery, dzięki dawaniu flee nie straciłem głównego oddziału od jakiś kanapek wrednych, sam zniszczyłem jeden klocek i trzy maszyny, dzięki temu 11:9 dla mnie.
III bitwa z orkami- zmodyfikowane blood and glory - trzeba przeciwnika spuścić do 2 pkt., a nie do 3... masa oddziałów, pech na ironblasterach- pierwsza tura jeden i drugi pałka na ranienie, w drugiej turze jeden wybuchł, drugi zaciął się do końca gry. ogólnie hellheart zabił dużego szamana, maneaterzy zaszarżowali w 4 w oddział big unsów, zapomniałem o fanolach w oddziale obok, którzy zabili mi dwóch (a szkoda bo d3 impacty byłyby od każdego) , a reszta spadła od mojej własnej komety, która na zasięg zrobiła sobie 10 cali... coś tam jeszcze pozabijałem- na właściwych zasadach B&G wygrałbym jakieś 18/19- nie pamiętam w której turze zabiłem maga, a tak remis...
IV bitwa skaveny i meeting... ustawiłem się jak najbliżej jego krawędzi, żeby mieć bezpieczną flankę. W drugiej turze już zabiłem abomkę, a później powoli robiłem koszenie szczurków, przeżyła tylko latarka i inżynier za 45 pkt. - 19:1 dla mnie.
V bitwa znowu z dwarfami. - kowadło, klopa, cannon, organy, 3 mega klocki... tutaj był festiwal szczęścia z mojej strony - w pierwszej turze ironblastery zabiły dwie maszyny, w następnej kolejną maszynkę, a w czwartej kowadło. mogłem też sobie z miscasta wysadzić maga, na szczęście utrzymał się przy życiu. Ja straciłem tylko bullsów i ogólnie 15:5 dla mnie
Z hobbysty 18 na 23 pkt. oraz z bitew 62 i dało mi to 6 miejsce na 30 osób.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Całkiem ładnie nie powiem Zaskoczony byłem tak dobrym wynikiem ze skavenami