NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Re: NoWE.

Post autor: Urban »

czuję że ghule przestaną być grywalne i tyle

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ty się o VC nie bój, bój się o WE :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

mam nadzieje że nasi championi będą mogli brać jakieś zabawki

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

zielonatrawa pisze:mam nadzieje że nasi championi będą mogli brać jakieś zabawki
I co to zmieni? W mojej koncepcji tanich WE nic. Nadal nie ma dobrego itemu, by dać jakiś championowi...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

There is talk of a Bret/Wood Elf armybook, akin to what we have with the Tamurkhan book. Both armies can field unit from the other, with some restrictions.

A Wood Elf playlist is out and being tested.... Dryads are R&F, Dryads and TreeKin in mixed units, WarDancers as support for R&F units, some Wood Elf units will be able to make a complete reform when charged, and the army as a whole is "heavy firepower" as it pertains to shooting, and more which I dont feel comfortable about posting now.
W skrócie: już trwają testy armii. ograniczona możliwość wystawiania wraz z bretonią. driady i trikiny jako jednostka mieszana i rankowa. niektóre jednostki mają możliwość reforma gdy szarżują, ulepszone strzelanie i inne bonusy, o których źródło nie może mówić.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Doman-
Wodzirej

nawet nieźle to brzmi 8)
Dryads and TreeKin in mixed units,
rozmiary podstawek na stan obecny, lekko nie pasują

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ale intryguje mnie ta sentencja:
There is talk of a Bret/Wood Elf armybook, akin to what we have with the Tamurkhan book. Both armies can field unit from the other, with some restrictions.

Doman-
Wodzirej

Kefas pisze:ale intryguje mnie ta sentencja:
na podobnych zasadach jak w tym booku z FW
http://www.forgeworld.co.uk/News/The-Th ... Chaos.html

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Nie znam szczerze napisawszy więc nic mi to nie mówi. Może ktoś mi to przedstawi w skrócie? :D

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

że niby leśniaki biorą kontygent bretki i vice versa?

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Jakoś trudno mi w to uwierzyć... Uważam, że jjeszcze pozostalo za duzo czasu zeby spekulowac co zostanie zmienione.

Ale...

Fajnie by było gdyby jakiś unit mógł zrobić reform przed szarżą to byłoby dość syte, i wzmocnienie strzelania tez bylo ty spoko na to zeby byla S4 na daleki, a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.

Ja jedynie boje sie ze zabiorą nam strzelanie bez kar za ruch, skirmisz na driadach.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Lenart pisze:Jakoś trudno mi w to uwierzyć... Uważam, że jjeszcze pozostalo za duzo czasu zeby spekulowac co zostanie zmienione.

Ale...

Fajnie by było gdyby jakiś unit mógł zrobić reform przed szarżą to byłoby dość syte, i wzmocnienie strzelania tez bylo ty spoko na to zeby byla S4 na daleki, a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.

Ja jedynie boje sie ze zabiorą nam strzelanie bez kar za ruch, skirmisz na driadach.
Dobrze że to tylko chodzi o WE do tego booka z FW
Gdyby zabrali strzelanie bez kar po ruchu to byłoby to totalne nieporozumienie jesli chodzi o WE.
I nie chce widzieć żadnych rydwanów!!!

aha i jeszcze:
2. FW are not doing a we & bret combined book, they are working exclusively for the next 12+ months on monstrous arcana.
To byłoby największe świństwo łaczyć te booki. Głupota totalna. Dlatego sądzę, że jest to tylko jakiś wymysł.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Lenart pisze: a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.
strider na całej armii to nie jest to co mają wszyscy, uwierz ze nie rzucanie jak robisz coś w lesie sporo potrafi zmienić, szczególnie na kawalerii.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

gram całkiem sporo i w 1 może 2 bitwach miało to znaczenie...

z zasad ogólnych dla armii wolałbym hate albo ASF :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Laik pisze:gram całkiem sporo i w 1 może 2 bitwach miało to znaczenie...

z zasad ogólnych dla armii wolałbym hate albo ASF :wink:
Tancerzom by się w podstawie takie ASF przydało .... byłoby genialnie :)
Rzeźnicy nie z tej ziemi ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Have to say I'm inclined to this train of though myself. There is no way on earth gw would sell 1 book (a combined we & bret book) when they could sell two (a single book for each). Applying logic (always dangerous when done in conjunction the GW) I'd say that if such a publication is to exist featuring we & brets then it must be part of a supplement (I.e. Another book gw could sell you - which would make a total of 3 books (we, bret, contingent) rather than the sale of one combined book) so it is more likely IMO to form part of this rumoured contingents book.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wszystko możliwe. Kiedyś słyszałem że Bretonia jest na zachodzie mało popularna, prawda to? Nie wiem jak WE, ale jeżeli jest mało graczy to może coś jest na rzeczy, ale wspólny podręcznik...?
Both armies can field unit from the other, with some restrictions.
To w sumie niegłupie.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Boshe błagam tylko nie to.... :roll:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Sevi pisze:Wszystko możliwe. Kiedyś słyszałem że Bretonia jest na zachodzie mało popularna, prawda to? Nie wiem jak WE, ale jeżeli jest mało graczy to może coś jest na rzeczy, ale wspólny podręcznik...?
Both armies can field unit from the other, with some restrictions.
To w sumie niegłupie.
O ja pier... mam nadzieję, że nie dojdzie do czegoś takiego! Zmiksować dwie tak różne armie to tak jak odebrać im ich tożsamość i zrobić z nich jakieś pieprzone kontyngenty! Nie ma bata...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Myślę, że to dlatego, że ani WE ani breta nie są popularne :(
A tak pewnie wygną ich i tyle z tego będzie...

Zablokowany