Woch vs. HE
Moderator: JarekK
Re: Woch vs. HE
Ja osobiście zawsze zostawiam im magiczną.
Kopię jak im dasz do nie mają wtedy magicznej - albo jedno, albo drugie
Kopię jak im dasz do nie mają wtedy magicznej - albo jedno, albo drugie
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Korzystając z rad i podpowiedzi wyszło mi coś takiego:
Generał:
Czarnoksiężnik Tzeentcha, 4 poziom Magii, talizman strażniczy, zaklęta tarcza, piekielna marionetka, paraliżujący ryk, dysk - 415
Bohater Tzeentcha, obroża khorna, łaska bogów, smoczy hełm, usypiające piżmo, konik w kropierzu - 196
Czarownik Nurgla, 2 poziom magii, zwój rozproszenia - 165
22x wojownicy khorna, halabardy, tarcze, chorąży, gorejący sztandar - 456
40x maruderzy khorna, wielkie bronie, chorąży - 238
9x rycerze tzeentcha, chorąży, sztandar dyscypliny - 415
2x bitewny ołtarz tzeentcha - 300
Total: 2500
Modeli w armii - 79
działo piekieł - 205
2x pomiot chaosu - 110
Czy te dwa pomioty mogę rozstawiać oddzielnie czy raczej zbić je w "drużynkę"?
Generał:
Czarnoksiężnik Tzeentcha, 4 poziom Magii, talizman strażniczy, zaklęta tarcza, piekielna marionetka, paraliżujący ryk, dysk - 415
Bohater Tzeentcha, obroża khorna, łaska bogów, smoczy hełm, usypiające piżmo, konik w kropierzu - 196
Czarownik Nurgla, 2 poziom magii, zwój rozproszenia - 165
22x wojownicy khorna, halabardy, tarcze, chorąży, gorejący sztandar - 456
40x maruderzy khorna, wielkie bronie, chorąży - 238
9x rycerze tzeentcha, chorąży, sztandar dyscypliny - 415
2x bitewny ołtarz tzeentcha - 300
Total: 2500
Modeli w armii - 79
działo piekieł - 205
2x pomiot chaosu - 110
Czy te dwa pomioty mogę rozstawiać oddzielnie czy raczej zbić je w "drużynkę"?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Wywal te spawny, totalnie bezużyteczne. Za te punkty daj trzecie oko na nurglite a na knightów banner of rage. Sam gram na takiej rozpie teraz, bardzo fajna jest- nie taka 0-1 jak choseni.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Ja też uważam, że spawny powinieneś wywalić, brak fasta albo psów. Z Bsb zdjąłbym hełm, dał zwykłą tarczę i chociaż Biting blade, zamiast Piżma, Stream of Corruption, w takiej formie musisz uważać na maga bo jak dostanie na klatę dwelersów to 33% szans, że go stracisz. Ja ogólnie wyznaję zasadę, że jeżeli oddziałowi wrzucam coś z wardem to markę daje Tzeentcha.
Sam widzisz jak ludzie mówią o pomiotach
Proponuję Ci je przetestować co najmniej 2 razy. Raz 2 osobno, raz 2 razem.
Ja osobiście z 2 miesiące temu bym pisał o nich to samo, lecz teraz po kilku bitwach jestem z nich zadowolony.
Puszczam 2 osobno po 2 flankach i albo coś dużego przytrzymają i podbiją troche, albo pozbędą się śmieci typu psy, ewentualnie z 1 strony kawaleria przy szarży powoduje, że oddział wroga ucieka, bo kawa by go w chwile zjadła, a z 2 strony pomiot po ucieczce wroga random movement w jego stronę i zjada.
Proponuję Ci je przetestować co najmniej 2 razy. Raz 2 osobno, raz 2 razem.
Ja osobiście z 2 miesiące temu bym pisał o nich to samo, lecz teraz po kilku bitwach jestem z nich zadowolony.
Puszczam 2 osobno po 2 flankach i albo coś dużego przytrzymają i podbiją troche, albo pozbędą się śmieci typu psy, ewentualnie z 1 strony kawaleria przy szarży powoduje, że oddział wroga ucieka, bo kawa by go w chwile zjadła, a z 2 strony pomiot po ucieczce wroga random movement w jego stronę i zjada.
Powiem Ci , że z nimi to zależy.
Ja osobiście je czasem wole niż jakieś pieski
3 życia, 5 wytrzymałości, sporo ataków często, niezłomność.
Mają też minusy, ale do tego zwykle nikt nie strzela, bo nie ugra na tym nic, nie szarżuje bo strata na to tury walki i 55 pkt to co to jest, a powkurzać zawsze może
Ja osobiście je czasem wole niż jakieś pieski
3 życia, 5 wytrzymałości, sporo ataków często, niezłomność.
Mają też minusy, ale do tego zwykle nikt nie strzela, bo nie ugra na tym nic, nie szarżuje bo strata na to tury walki i 55 pkt to co to jest, a powkurzać zawsze może
Ja też zaczynam się zastanawiać nad spróbowaniem Spawnów, pieski schodzą od byleczego, a taki Spawn to i coś ugryźć może czasami
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
No niby tak, ale pieski są jednak dużo szybsze i przede wszystkim dużo tańsze. Na spawny musisz wydać minimum 110pkt, a 5 psów to 30pkt- jeśli to zginie, to nie stracisz nic, a w manewrowaniu, odciąganiu szarż, flankowaniu, sciąganiu pierwszych salw nie mają sobie równych.
Spawn przegrywa w ogólnym rozrachunku z piechotą, lekką kawalerią, psami, czy ogrami i trollami (którymi i tak się rzadko gra). Chciałbym uwierzyć w ich przydatność, albo zobaczyć to, jak radzą sobie na stole.
Spawn przegrywa w ogólnym rozrachunku z piechotą, lekką kawalerią, psami, czy ogrami i trollami (którymi i tak się rzadko gra). Chciałbym uwierzyć w ich przydatność, albo zobaczyć to, jak radzą sobie na stole.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Powiem wam, że spawnami grałem tylko 2 razy do tej pory. Raz z wysokimi elfami(to zebrał od dwóch balist i się złożył zanim się ruszył) a drugi raz, gdzie docisnął z boku klocek paszczaków, zjadł go, a później straszył kilkunastu orków, ale kawa dobiegła szybciej
Spawny lubię. Za klimat. Za to, że są tak losowe. "Bo zmiana to jedyna stała rzecz we wszechświecie"
Popróbuję. Na razie je wywaliłem, za punkty dałem magowi nurgla 3 oko, rycerzykom ww. sztandar i podkręciłem wojowników do 23 sztuk, spawny spróbuje na mniejsze punkty, to i może coś zjedzą.
Wydaje mi się, że obecna rozpa jest dość zwarta. Jak nie popełnie za wiele byków, to powinienem dać radę
Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie za "kobiety lekkich obyczajów".
Spawny lubię. Za klimat. Za to, że są tak losowe. "Bo zmiana to jedyna stała rzecz we wszechświecie"
Popróbuję. Na razie je wywaliłem, za punkty dałem magowi nurgla 3 oko, rycerzykom ww. sztandar i podkręciłem wojowników do 23 sztuk, spawny spróbuje na mniejsze punkty, to i może coś zjedzą.
Wydaje mi się, że obecna rozpa jest dość zwarta. Jak nie popełnie za wiele byków, to powinienem dać radę
Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie za "kobiety lekkich obyczajów".
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
-
- Wałkarz
Plewa jest bardziej klimatyczna i chaotyczna:-) Swoją drogą spawny to chyba jak rat-ogry: nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić.
Zgrzyt
Zgrzyt
-
- Oszukista
Nabijaj posty w takim razie. Co do spawnów to na ogry może się nadają, ale ja pozostaje wierny psiakom, tanie, szybkie, przyciągają uwagę, a jak coś odegną to w ogóle super (zazwyczaj wcześniej giną albo spie....) Generalnie to fajna i tania jednostka.sorinmarkov pisze:
zaprawdę, chyba wolałem określenie plankton niż plewa
Psy mają jedną znaczącą zaletę- są w stanie dojść do maszyn wroga i je rozwalić- może nie krasnoludzkie ale z orkowymi czy bretońskimi radzą sobie doskonale. Mój oddział psów w jednej bitwie upolował dwa trebusze tracąc tylko jednego kundla w walce. Zrobiły to głównie dlatego że nieumiejętnie próbowałem nimi zablokować szarżę lancy i nie miałem co z nimi potem robić więc pobiegły do przodu xD
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Szczur22 pisze:Psy mają jedną znaczącą zaletę- są w stanie dojść do maszyn wroga i je rozwalić- może nie krasnoludzkie ale z orkowymi czy bretońskimi radzą sobie doskonale. Mój oddział psów w jednej bitwie upolował dwa trebusze tracąc tylko jednego kundla w walce. Zrobiły to głównie dlatego że nieumiejętnie próbowałem nimi zablokować szarżę lancy i nie miałem co z nimi potem robić więc pobiegły do przodu xD
Moje pieski dzisiaj w walce na 3000 z krasnoludami zrobiły tyle, że 2 razy zdały ld po strzelaniu
Później już nie miało co w nie strzelać
Także psów nie lubię. za szybko giną i są za słabe. Losowość ich skuteczności też jest mierna
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Bo główną rolą psów jest ochrona twoich oddziałów przed ostrzałem i odginanie. One mają ginąć. A przerzut paniki robi na nich cudasorinmarkov pisze:Moje pieski dzisiaj w walce na 3000 z krasnoludami zrobiły tyle, że 2 razy zdały ld po strzelaniu
Później już nie miało co w nie strzelać
Także psów nie lubię. za szybko giną i są za słabe. Losowość ich skuteczności też jest mierna
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Jak gram psami to i tak giną na końcu Nikt w nie nie strzela z machin (może z kuszy czasami albo łuków), dlatego ich nie używam
Nigdy niczego konstruktywnego nie odgieły, nie przetrwały jakiejś walki czy innych takich
Plus to to, że mają ginąć? Słaby
Nigdy niczego konstruktywnego nie odgieły, nie przetrwały jakiejś walki czy innych takich
Plus to to, że mają ginąć? Słaby
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
A czego oczekujesz po oddziale za 30pkt
Mi w wochu wlasnie smieci i odginaczek zawsze brakuje wiec 2x psy biore zawsze. Po co tracic drogie modele piechoty i pchac sie na czolowe z czyms jak mozna od boku Jak ktos strzela do psow to super bo nie wali po niczym cennym, a jak wali przez psy do klockow to i tak masz cover. Za 30pkt w pytke. Czasami nawet jakas maszyne zjedza jak przezyja w sensownej ilosci
Mi w wochu wlasnie smieci i odginaczek zawsze brakuje wiec 2x psy biore zawsze. Po co tracic drogie modele piechoty i pchac sie na czolowe z czyms jak mozna od boku Jak ktos strzela do psow to super bo nie wali po niczym cennym, a jak wali przez psy do klockow to i tak masz cover. Za 30pkt w pytke. Czasami nawet jakas maszyne zjedza jak przezyja w sensownej ilosci
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
- RobiChaos666
- "Nie jestem powergamerem"
Pieski to boskie stworzenia,idealne do odganiania ognia ich strata nie boli więc to obowiązek brać tak 2x5 na stół
- Infernal Puppet
- Masakrator
10 piesków to mało, 15, albo i 20 jak już. Jako jednostka jest niby beznadziejna ( o porównaniu z pieskami VC nie ma co nawet mówić ), ale tak naprawdę ma sporo zastosowań. Odginanie, zasłanianie lepszych oddziałów, wyciąganie fanatyków i zadeptywanie ich, albo ataki z flanki, jak jakimś cudem cała 5 się uchowa .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.