Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Uważam, że ta drewniana wieża jest niepotrzebna.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
A mi się podoba Na wieży będzie dzwon alarmowy.Vraith pisze:+1 mam podobne odczucia. Sama w sobie jest ok ale może warto by ją przerobić na jakiś dzwon alarmowy czy co a nie wieża jako wieża ?Matis pisze:Uważam, że ta drewniana wieża jest niepotrzebna.
I trochę pospamuję:
W związku, ze zbliżającą się premierą kolejnej edycji podręcznika do Warheim Fantasy Skirmish zwracam się do państwa-draństwa z prośbą.
Poniżej znajduje się odnośnik do czarno-białej wersji beta podręcznika. Zadaniem państwa-draństwa jest przejrzenie pdf-a celem odnalezienia błędów, które mogły mi umknąć, a w szczególności:
- czy wszystkie kompanie posiadają swoje tabele uzbrojenia (bo te czasem znikają)
- czy czcionki nagłówków są widoczne (niektóre w czasie konwersji na pdf zamieniają się w "krzaczki".
DOWNLoad
Oczywiście będę także wdzięczny za wszelkie komentarze, sugestie i rady. Oraz wszelkie inne błędy jakie państwo-draństwo znajdzie.
Przejrzałem pdf-a kilkukrotnie ale z pewnością nie wszystko udało mi się wychwycić.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Rozpocząłem prace nad kompanią Zbrojnych z Middenheim. Tym razem rozpocząłem od budowy dioramy i przygotowania podstawek.
Założyłem, że dioramę zrobię w zimowych klimatach wiejskich i przedstawię kompanię w pobliżu jednej z osad położonych u podnóża Faushlag. Stąd kamienny trakt i płoty - kompania opuszcza osadę.
Zmieniłem też modele psów. Obecne bardziej przypominają Wilczarze.
Kolejny krok, to piasek i posypki.
Założyłem, że dioramę zrobię w zimowych klimatach wiejskich i przedstawię kompanię w pobliżu jednej z osad położonych u podnóża Faushlag. Stąd kamienny trakt i płoty - kompania opuszcza osadę.
Zmieniłem też modele psów. Obecne bardziej przypominają Wilczarze.
Kolejny krok, to piasek i posypki.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.
Zapowiada się kolejna świetna banda Niecierpliwie czekam na koniec- zawsze miałem słabość do Dzieci Ulrika
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak bardzo rozwadniasz wikol do tej operacji? Nigdy tego nie stosowałem, stąd pytanie.quidamcorvus pisze:Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
2/3 wikolu na 1/3 wody, mniej więcej.smiejagreg pisze:Jak bardzo rozwadniasz wikol do tej operacji? Nigdy tego nie stosowałem, stąd pytanie.quidamcorvus pisze:Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Prace nad Zbrojną kompanią z Middenheim powoli ruszyły do przodu. Udało mi się położyć podkład i pomalować skórę wojowników z Miasta Białego Wilka.
Skórę malowałem farbami Vallejo (Dark Flesh, Medium Fleshtone, Rose Brown, Flat Flesh, Basic Skintone, Rosa Salmon). To pierwsze modele malowane tymi farbami, więc nie wszystko wyszło tak, jak chciałem. Washe to Devlan Mud i Gryphon Sephia.
Ponadto, udało mi się pomalować włosy bohaterów. Użyłem do tego farb Bleached Bone, Astronomican Grey oraz Skull White. Washe to znów Devlan Mud i Gryphon Sephia.
Natomiast niektórzy ze stronników zapuścili zarost, który namalowałem używałem bardzo mocno rozcieńczonych farb Charadon Granite i Astronomican Grey.
Skórę malowałem farbami Vallejo (Dark Flesh, Medium Fleshtone, Rose Brown, Flat Flesh, Basic Skintone, Rosa Salmon). To pierwsze modele malowane tymi farbami, więc nie wszystko wyszło tak, jak chciałem. Washe to Devlan Mud i Gryphon Sephia.
Ponadto, udało mi się pomalować włosy bohaterów. Użyłem do tego farb Bleached Bone, Astronomican Grey oraz Skull White. Washe to znów Devlan Mud i Gryphon Sephia.
Natomiast niektórzy ze stronników zapuścili zarost, który namalowałem używałem bardzo mocno rozcieńczonych farb Charadon Granite i Astronomican Grey.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Też maluję Vallejkami - z dodatkiem dwarf flesha GW. Wg mnie do skóry są całkiem dobre. U Ciebie wyszło świetnie, z uwagi na oświetlenie trudno orzec, czy nie byłoby dobrze jeszcze raz ogryn fleshem pociągnąć. Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm .
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki za komentarze
Raczej tak. Ale głowy nie dam.Siena pisze:Czy skóra była malowana w takiej samej kolejności jak wymienione farby ?
Może na zdjęciu tak wyszło, na żywo tacy bladzi nie są - a przynajmniej nie wampirzo-bladzismiejagreg pisze:Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm .
Kozacko myślałem, żę skóra dwarfów to poziom master ale jak widać da sie jeszcze lepiej...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tak myślałem. Bardzo lubię oglądać twoje figsy, które montujesz i mordy, które malujesz .quidamcorvus pisze:Może na zdjęciu tak wyszło, na żywo tacy bladzi nie są - a przynajmniej nie wampirzo-bladzismiejagreg pisze:Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm .
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kolejni stronnicy doczekali się farbowania. Brody i włosy modeli na pierwszym zdjęciu to: Graveyard Earth, Khomando Khaki, Bleached Bone, Astronomican Grey i washe Ogryn Flesh i Devlan Mud.
Na modelach na drugim zdjęciu użyłem: Snakebite Leather, Vomit Brown, Komando Khaki, Skull White i washe Gryphonne Sepia oraz Devlan Mud.
I w końcu modele na trzecim zdjęciu (głównie psa FireFoxa) pomalowałem używając: Khardic Flesh (P3), Blazing Orange, Bleached Bone, a washe to Gryphon Sephia i Devlan Mud.
Spodkładowałem także dioramę, a boczne listwy pokryłem pierwszą warstwą bejcy.
Na modelach na drugim zdjęciu użyłem: Snakebite Leather, Vomit Brown, Komando Khaki, Skull White i washe Gryphonne Sepia oraz Devlan Mud.
I w końcu modele na trzecim zdjęciu (głównie psa FireFoxa) pomalowałem używając: Khardic Flesh (P3), Blazing Orange, Bleached Bone, a washe to Gryphon Sephia i Devlan Mud.
Spodkładowałem także dioramę, a boczne listwy pokryłem pierwszą warstwą bejcy.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Warhounds firmy Warlord Games.Jasif pisze:Te psy, co to za modele?