Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Warstadt by qc

Post autor: Naviedzony »

Trzyma poziom i klimat! :)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Uważam, że ta drewniana wieża jest niepotrzebna.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Matis pisze:Uważam, że ta drewniana wieża jest niepotrzebna.

+1 mam podobne odczucia. Sama w sobie jest ok ale może warto by ją przerobić na jakiś dzwon alarmowy czy co a nie wieża jako wieża ?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Vraith pisze:
Matis pisze:Uważam, że ta drewniana wieża jest niepotrzebna.
+1 mam podobne odczucia. Sama w sobie jest ok ale może warto by ją przerobić na jakiś dzwon alarmowy czy co a nie wieża jako wieża ?
A mi się podoba :) Na wieży będzie dzwon alarmowy.

I trochę pospamuję:
W związku, ze zbliżającą się premierą kolejnej edycji podręcznika do Warheim Fantasy Skirmish zwracam się do państwa-draństwa z prośbą.

Poniżej znajduje się odnośnik do czarno-białej wersji beta podręcznika. Zadaniem państwa-draństwa jest przejrzenie pdf-a celem odnalezienia błędów, które mogły mi umknąć, a w szczególności:
- czy wszystkie kompanie posiadają swoje tabele uzbrojenia (bo te czasem znikają)
- czy czcionki nagłówków są widoczne (niektóre w czasie konwersji na pdf zamieniają się w "krzaczki".

DOWNLoad

Oczywiście będę także wdzięczny za wszelkie komentarze, sugestie i rady. Oraz wszelkie inne błędy jakie państwo-draństwo znajdzie.

Przejrzałem pdf-a kilkukrotnie ale z pewnością nie wszystko udało mi się wychwycić.

Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RotARaven »

MEGA. Przerzucam się na piankę :D
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rozpocząłem prace nad kompanią Zbrojnych z Middenheim. Tym razem rozpocząłem od budowy dioramy i przygotowania podstawek.

Założyłem, że dioramę zrobię w zimowych klimatach wiejskich i przedstawię kompanię w pobliżu jednej z osad położonych u podnóża Faushlag. Stąd kamienny trakt i płoty - kompania opuszcza osadę.

Zmieniłem też modele psów. Obecne bardziej przypominają Wilczarze.

Kolejny krok, to piasek i posypki.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Pracowicie to wygląda. Jedynie co mi się nie podoba to kamulce któe wyglądają jakby były porozkładane przez... siewnik.
Ale to Twoja koncepcja więc olej to moje jęczenie :D
Czekam na progresy.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Zapowiada się kolejna świetna banda :wink: Niecierpliwie czekam na koniec- zawsze miałem słabość do Dzieci Ulrika :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

quidamcorvus pisze:Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.
Jak bardzo rozwadniasz wikol do tej operacji? Nigdy tego nie stosowałem, stąd pytanie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

smiejagreg pisze:
quidamcorvus pisze:Przykleiłem piasek i posypki na podstawki figurek i na dioramę. Jak zdążę, to jutro przed służbą dioramę pomaluję rozwodnionym Wikolem - co zabezpieczy piasek i posypki przed odklejaniem.
Jak bardzo rozwadniasz wikol do tej operacji? Nigdy tego nie stosowałem, stąd pytanie.
2/3 wikolu na 1/3 wody, mniej więcej.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad Zbrojną kompanią z Middenheim powoli ruszyły do przodu. Udało mi się położyć podkład i pomalować skórę wojowników z Miasta Białego Wilka.
Skórę malowałem farbami Vallejo (Dark Flesh, Medium Fleshtone, Rose Brown, Flat Flesh, Basic Skintone, Rosa Salmon). To pierwsze modele malowane tymi farbami, więc nie wszystko wyszło tak, jak chciałem. Washe to Devlan Mud i Gryphon Sephia.

Ponadto, udało mi się pomalować włosy bohaterów. Użyłem do tego farb Bleached Bone, Astronomican Grey oraz Skull White. Washe to znów Devlan Mud i Gryphon Sephia.

Natomiast niektórzy ze stronników zapuścili zarost, który namalowałem używałem bardzo mocno rozcieńczonych farb Charadon Granite i Astronomican Grey.

Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Moim zdaniem skóra wyszła świetnie. Czy skóra była malowana w takiej samej kolejności jak wymienione farby ?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Też maluję Vallejkami - z dodatkiem dwarf flesha GW. Wg mnie do skóry są całkiem dobre. U Ciebie wyszło świetnie, z uwagi na oświetlenie trudno orzec, czy nie byłoby dobrze jeszcze raz ogryn fleshem pociągnąć. Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm #-o .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)
Siena pisze:Czy skóra była malowana w takiej samej kolejności jak wymienione farby ?
Raczej tak. Ale głowy nie dam.
smiejagreg pisze:Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm #-o .
Może na zdjęciu tak wyszło, na żywo tacy bladzi nie są - a przynajmniej nie wampirzo-bladzi ;)

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Kozacko :D myślałem, żę skóra dwarfów to poziom master ale jak widać da sie jeszcze lepiej...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

quidamcorvus pisze:
smiejagreg pisze:Mam taki wrażenie, że są - zwłaszcza łucznik - trochę bladzi, jakby chorowali na wampiryzm #-o .
Może na zdjęciu tak wyszło, na żywo tacy bladzi nie są - a przynajmniej nie wampirzo-bladzi ;)
Tak myślałem. Bardzo lubię oglądać twoje figsy, które montujesz i mordy, które malujesz :mrgreen: :D .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejni stronnicy doczekali się farbowania. Brody i włosy modeli na pierwszym zdjęciu to: Graveyard Earth, Khomando Khaki, Bleached Bone, Astronomican Grey i washe Ogryn Flesh i Devlan Mud.

Na modelach na drugim zdjęciu użyłem: Snakebite Leather, Vomit Brown, Komando Khaki, Skull White i washe Gryphonne Sepia oraz Devlan Mud.

I w końcu modele na trzecim zdjęciu (głównie psa FireFoxa) pomalowałem używając: Khardic Flesh (P3), Blazing Orange, Bleached Bone, a washe to Gryphon Sephia i Devlan Mud.

Obrazek

Spodkładowałem także dioramę, a boczne listwy pokryłem pierwszą warstwą bejcy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Te psy, co to za modele?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jasif pisze:Te psy, co to za modele?
Warhounds firmy Warlord Games.

ODPOWIEDZ