Krasnoludy Grześka - up 2014.08.10 pierwsze norsy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Krasnoludy Grześka - up 2011.10.16 - Lord na tarczy.

Post autor: smiejagreg »

Kurde, już nie pamiętam skąd wziąłem to zdjęcie, ale jest to na 100% Polska południowa. Fotka z internetu wzięta.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Jak dla mnie to skałki Niekłańskie.

Tarczownik bardzo spoko, tylko broda Gotreka wydaje się za jasna miejscami, ostatnie przejście chyba było troche za ostre. Poza tym praca na 5+.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jako że w galerii zaczęły dominować wątki krajobrazowe :wink: wrzucam paru slayerów, których ostatnio popełniłem. Fotki robię sam kiepskim aparatem, więc cóż...
Napiszcie, co myślicie o kolorach fryzur i bród - te są malowane bez użycia blazing orange'a , bo jakoś nie lubię tej farby...

Na pierwszy ogień idzie filler. Jeśli chodzi o podstawkę to WIP jeszcze, ale będzie czekał na wykończenie, bo nie mam materiałów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze paru demon slayerów. Nie zwracajcie uwagi na boki podstawek - są w trakcie poprawiania :mrgreen: . Poprawię również oko Gotrekowi, bo cóś kiepskie jest :? :oops: :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajowo Ci wyszli. Oczka troszkę nierówno ale nie ma co się dziwić, drobne są. Taki kolor brody bardzo mi się podoba. Dobre metaliki. =D>

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

bardzo fajni wyszli. kolor bród i irokezów bardzo mi pasuje (nie przepadam za oczo***nym pomaranćzem) i chętnie skorzystam z przepisu. :) świetnie też komponują się z kolorem ubrań. gratuluję i czekam na fotkę rodzinną. :)
...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

imo, poprzednie brody lepsze, te idealne na rude brody regularnych wojów. kolor spodenek fajny, filler - zajebisty :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Booxi pisze:imo, poprzednie brody lepsze, te idealne na rude brody regularnych wojów. kolor spodenek fajny, filler - zajebisty :D
No i masz Ci los, nie dogodzisz wszystkim :wink: Mi jednak bardziej odpowiadają obecne pióra i brody - na żywca lepiej się prezentują, w porównaniu ze starymi też lepiej wyglądają... A pniaczek sam zrobiłem z korka i gs-u. To mój pierwszy :P .

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

jak robiłeś te spodenki ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Hawk turquoise rozjaśniany białym, przyciemniany badab blackiem, na to wash zielony ( zapomniałem nazwy) i ew. rozjaśnienia...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

masz też nowy patent na topory cyz mi się tylko wydaje ?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie, po prostu cały czas próbuję jakoś te metaliki - tu jet trochę więcej washy, próbowałem ciemniejszej broni...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jako że prawie brak komentarzy do slayerów, wrzucam boltthrowera. Podstawka bolta w nieokreślonej przyszłości zostanie pewnie wzbogacona, na razie nie ma czym :wink: .
Zapraszam do komentowania:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

bardzo solidne malowanie =D> kurcze chce mieć ten model [-o<
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

machina pomalowana b. ładnie, drewno zrobione bardzo elegancko. Załoga także mi się podoba, zwłaszcza koleś w czerwonym kubraczku, ale z tego, co da się zobaczyć na fotkach, to widzę, że trochę jeszcze musisz popracować nad białym kolorem- koszula krasia z uniesionym bełtem jest dosyć słaba. No i zielony nie jest tak ładny jak czerwony. Ale ogólnie rzecz biorąc machina i obsługa wyglądają super

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tego w białej koszuli pomalowałem najpierw bez washy, od szarego do białego - wyszło za czysto. Spróbowałem washa, żeby osiągnąć efekt brudnej, upaćkanej koszuli. Na żywca wygląda to dość ok - pewnie nie będę na razie przerabiał. Jak za jakieś 10 lat pomaluję wszystkie posiadane dwarfy , to... zacznę malować ponownie te najgorzej pomalowane :D :D :D ..

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Nie przejmuj się, imo koszula jest dobra, uciorona błockiem xD ogólnie wszystko fajnie, modlę się, żeby drewno na moich maszynach wyszło tak samo dobrze.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

W temacie punków: filler świetny, prosty pomysł dobrze wykonany, reszta bardzo przyjemna tylko cuś im źle z oczu patrzy :wink: .
Bolec: jak najbardziej spoko, w Twoim stylu, no może ta biała koszulka mogłaby się nieco lepiej prezentować .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

smiejagreg pisze:Jako że prawie brak komentarzy do slayerów
Popraw im krawędzie podstawek - dopiero teraz zauważyłem, że nie są równo pomalowane [-X

A balista i obsługa =D> Świetne modele i solidne malowanie. =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

quidamcorvus pisze:
smiejagreg pisze:Jako że prawie brak komentarzy do slayerów
Popraw im krawędzie podstawek - dopiero teraz zauważyłem, że nie są równo pomalowane [-X
Już poprawione - przecież napisałem wcześniej, co by nie zwracać uwagi na to :wink: . Za wcześnie cyknałem fotki...

ODPOWIEDZ