Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Mój zestaw:
Golgfag (sztandarowy)
Pirate Maneater
Paymaster Maneater (doklejony pistolet z Mournfangów)
Chciałbym dorwać tego pana:
Ale na ebayu drogo strasznie .
Golgfag (sztandarowy)
Pirate Maneater
Paymaster Maneater (doklejony pistolet z Mournfangów)
Chciałbym dorwać tego pana:
Ale na ebayu drogo strasznie .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
E tam ebay, na allegro też polować można, z zeszłego tygodnia:
http://allegro.pl/limitowany-tyrant-i1911648232.html
http://allegro.pl/limitowany-tyrant-i1911648232.html
Taa, to ja powiem z perspektywy gościa który od 3 lat regularnie przegląda allegro (nie ebay - fakt).
Figurka, która się pojawiła w zeszłym tygodniu, była literalnie 3-cim egzemplarzem na allegro przez 3 lata. Wiem dokładnie, bo sam 1,5 roku temu kupiłem egzemplarz nr 2 Ja wtedy wydałem stówkę i do dzisiaj nie żałuję, bo to rarytas.
Figurka, która się pojawiła w zeszłym tygodniu, była literalnie 3-cim egzemplarzem na allegro przez 3 lata. Wiem dokładnie, bo sam 1,5 roku temu kupiłem egzemplarz nr 2 Ja wtedy wydałem stówkę i do dzisiaj nie żałuję, bo to rarytas.
Mam pytanie co do steam tanka, kiedy szarżujemy na niego oddziałem ogrów, który zadaje 3 impact hity, to czy czołg bije w nas 3k6 impactów (czyli k6 za każdy nasz impact) czy k6? Polski AB nie jest zbyt klarowny tutaj, a mieliśmy ostatnio zagwozdkę z kolegą imperialistą.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
z tego co kojarzę to była i się zmyła
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja przeważnie nie wychodzę bez 1, aczkolwiek zależy na ile to rozpa turniejowa, na ile wiemy z kim gramy. Na np wampiry czy chałas jest on bezużyteczny, a jak mam do czynienia z imperium czy krasiami to jest must have .
-
- Mudżahedin
Ma 5 ataków bo ma frenzy
Generalnie ja sie nauczyłem ze Gorger przyda sie zawsze. Mam sentyment z poprzedniego booka a teraz jest jeszcze lepszy, choc ciut drozszy. Na małe punkty musi byc 1 a na duze 2 - koszt nie jest jakis zajebisty a działaja swietnie - maszyny sie boja, samotni herosi nie pobiegaja ale on ma jeszcze jedno super zastosowanie - jest unbreakable wiec moze nam jakis lup ture z boczku potrzymac, nie jest go łatwo w 1 combat zabić bo jednak ma solidny T i W (tym bardziej ze nikt bohatera nie dostawi ) wiec stoi i trzyma az nadleca Mani albo Ironi.
Kubencjusz - nie zgodze sie ze z VC jest słaby, potrzymaj oddział z Wampirem z Hełmem to zobaczysz do czego słuzy
Generalnie ja sie nauczyłem ze Gorger przyda sie zawsze. Mam sentyment z poprzedniego booka a teraz jest jeszcze lepszy, choc ciut drozszy. Na małe punkty musi byc 1 a na duze 2 - koszt nie jest jakis zajebisty a działaja swietnie - maszyny sie boja, samotni herosi nie pobiegaja ale on ma jeszcze jedno super zastosowanie - jest unbreakable wiec moze nam jakis lup ture z boczku potrzymac, nie jest go łatwo w 1 combat zabić bo jednak ma solidny T i W (tym bardziej ze nikt bohatera nie dostawi ) wiec stoi i trzyma az nadleca Mani albo Ironi.
Kubencjusz - nie zgodze sie ze z VC jest słaby, potrzymaj oddział z Wampirem z Hełmem to zobaczysz do czego słuzy
Gorger jest pro, od 1500 jest w rozpisce turniejowej, na mniejsze punty też, jeśli gram z Krasiami/Imperium/Bretonią/OnG/Beastmenami... w sumie z każdym poza Chaosem.
- White Lion
- Kretozord
Czy ataki z zionięcia tego banneru liczą się jako magiczne na potrzeby ranienia eteryków (ponieważ rany powodowane są przez magiczny przedmiot) czy też nie są magiczne bo nie jest tak napisane?
- Konradussss
- Plewa
Zaczynam zabawę z ogrami i chętnie dowiedziałbym się co najlepiej kupić na początek, co na pewno będzie mi przydatne. Na większe bitwy niż 2000 grać nie zamierzam, więc praktycznie szukam tylko opcji do tego formatu . Dzięki za wszelką pomoc.
Batalion lub dwa, działo lub dwa, kawaleria lub Maneaterzy, jacyś bohaterowie, jak bardzo chcesz to Thundertuska/Stonehorna.
- Konradussss
- Plewa
Generalnie mam już zakupionych 4 Leadbelchersów i zastanawiam się czy potrzebnych mi aż 8 sztuk (po zakupie batalionu), bo z tego co widziałem w rozpach, to więcej niż 4 się nie przewija, większość stanowią Irongutsowie.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
e tam e tam 2x4 leadów złe nie jest. chyba ze trafisz na undeady to w tedy się średnio przydają
Brakuje tematu o zwykłych plotach i pogadankach... no dobra, napiszę tutaj:
Zauważyliście jak na allegro ogry ostatnio chodzą? Albo duże ilości, oddziały, albo chocby dziś koło południa widziałem wystawione bez ceny minimalnej 3 spore armie naraz co to ma być? (he, oby się nie sprzedały to może potem na części wystawią )
Zauważyliście jak na allegro ogry ostatnio chodzą? Albo duże ilości, oddziały, albo chocby dziś koło południa widziałem wystawione bez ceny minimalnej 3 spore armie naraz co to ma być? (he, oby się nie sprzedały to może potem na części wystawią )