26.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA - BIELSKO- 2600pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: 26-27.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA - BIELSKO- 2800

Post autor: Jankiel »

Nie można zacząć o 9:00 (zapisy od 8:30) i skończyć o 19-20 (bo i tak bedzie jakiś poślizg)?

Żeby nie było trzeba wracać w środku nocy :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jankiel pisze:Nie można zacząć o 9:00 (zapisy od 8:30) i skończyć o 19-20 (bo i tak bedzie jakiś poślizg)?

Żeby nie było trzeba wracać w środku nocy :)
+1, napisałem do organizatorów w tej sprawie
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

cholera za późno zobaczylem jakie złe lobby zdziałało. z 2 dniowej biesiady 1 dzien gonitwy. no ale trudno, jak zbiore ekipe ( jeszcze 2 -3 osoby ) to z chęcią się pojawię. tym bardziej że w Bielsku juz grałem i bardzo mi sie u was podoba.

ps valkia musi dostać bana.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@spawn o ile się orientuje, to nie muisz miec shrinów. wystawiasz 3 oddzialy chosenów, ktore w turze "0" dostają warda 3+ bez żadnych (!) kombinacji
a co ma to shrinów festus?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Istnieje dość spore prawdopodobieństwo że w piątek wieczorem będzie jakiś side event i darmowy nocleg w Yacht klubie(2-3 min od miejsca turnieju) - w wersji karimata i śpiwór - postaramy się wrzucić informacje asap.

Tuż obok sklepu Gnom jest zaprzyjaźniona Tawerna Morgan w której można się pobawić nieco, a turnieje w karcianki czy bitwy w battla również się odbywały :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Dmtrij pisze:a co ma to shrinów festus?
Festus wzmacnia oddział swoją obecnością na tyle, że jak by jeszcze dołożyć shriny to byłoby niemiło.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Ciężka sprawa z tymi bohaterami. Nigdy nimi nie grałem ;/ i za bardzo nie widzę u siebie nic sensownego ;] Volkmar za 360 pkt na altarku jest miękki jak kaczuszka. Lektora za te pkt zrobię 2 razy lepszego. Mam jeszcze Franciszka na Gryfie , Kurta i Baltazara. No nic jeszcze się pomyśli coś i zobaczy ;]

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Mało które armie mają speców na tyle silnych żeby byli konkurencją dla normalnie złożonych postaci, tym bardziej nie widzę powodu dlaczego nie są dopuszczani normalnie na wszystkich turniejach. Jest parę perełek, ale wystarczy je zbanować lub przyciąć.

Co do Valkii, uważam że bez shrinów nie będzie aż tak strasznie - favour of the gods jest tylko w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

debelial pisze:Co do Valkii, uważam że bez shrinów nie będzie aż tak strasznie - favour of the gods jest tylko w jednym miejscu.
to przeczytaj co robi valkia. i co ma do tego favorka.

ed. to przy założeniu że wynik który "siądzie" np +1T też można przerzucić od tak.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

loko pisze:
debelial pisze:Co do Valkii, uważam że bez shrinów nie będzie aż tak strasznie - favour of the gods jest tylko w jednym miejscu.
to przeczytaj co robi valkia. i co ma do tego favorka.

ed. to przy założeniu że wynik który "siądzie" np +1T też można przerzucić od tak.

+ 1 złożyłem 8)

rozpę na 60 chosenach z Valkią miłej zabawy rzadko kto sobie radzi z jedną 20 co dopiero z dwoma dodatkowymi :lol2:

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Mi też sie nie podoba że jest jednodniowe. A skoro chłopaki z wrocką chcą przyjechać, to zdecydowanie lepiej dla nich by było dwudniowe. (chyba że się tylko odgrażają :P)

A co do Valkii to jak rozumiem nie można przerzucać w nieskończoność. Przy przerzutach drugi rzut zawsze zostaje, wyjątkiem jest jeśli mają już ten dar na oku ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Spawn pisze:A co do Valkii to jak rozumiem nie można przerzucać w nieskończoność. Przy przerzutach drugi rzut zawsze zostaje, wyjątkiem jest jeśli mają już ten dar na oku ;)
nie przy Valkii, errata była że można ile się chce tak coś było przynajmniej w 7ed.

ale z zasady Valkii to wynika : " ...as long as she is on the table, any results rolled on th EotG table may re-roll. "

czyli co by nie wypadło na tabelce możesz przerzucić jak przerzuci na coś znowu w tabelce co się nie spodoba możesz przerzucić " any "

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Rakietnica też przerzuca missfire przy drugim rzucie aż do skutku.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie bo masz napisane że możesz re-rollować, czyli jeden re-roll, w RB też jest zasada że nie można re-rollować re-rolli ale w zasadzie Valkii masz napisane że " any " a AB > RB to nie podlega żadnej dyskusji

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

to może updejtujta 1 posta żeby było czarne na białym co i jak ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

zrobić to może tylko ogranizator - czyli przedstawiciel Gnoma.
(rozmawiałem z nim telefonicznie i powiedział że zrobi to dzisiaj popołudniu)

@Spawn

przeczytaj dyskusję na HLOSie w sprawie 1 dzień> 2 dni

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Wiem, wiem, czytałem. Dużo płaczu, dużo masterów, szkoda calego łikendu itp ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

na dwa dni, bym wpadł ale na jedne średnio, koszt były by podobne a zabawy o ile mniej, tym bardziej że z nikim bym nie został na imprezowaniu :P

po za tym nieco dwa spece odstraszają ( w HE i WoCh ) ale jak się w czytać to i w DoCh są bardzo mocne, oraz BoCh nie odstępuje o krok ( szczególnie herosi ), innych nie znam więc trudno oceniać :roll:

jeszcze jest troszkę czasu :)

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Czy na turnieju możliwe będzie granie armią Chaos Dwarfów z książki GW - Warhammer Forge (oficjalne wydanie) z Tamurkhan The Throne of Chaos? Jest kompletna army lista.

Według zasad waszego turnieju mógłbym, ponieważ dopuszczacie wszystkie oficjalne wydania GW. Wolę się upewnić.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Forge World to nie jest GW i jego dzieła nie są oficjalne, ale tak,The Legion of Azgorh jest dopuszczony.

Oczywiście należy posiadać odpowiednie figurki, tak żeby nie było wątpliwości co jest czym. Organizatorzy są dość surowi w kwestii proksów.

ODPOWIEDZ