Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Re: Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200

Post autor: Scimitar »

No te 20 kusz to śmiech na sali :) Rozumiem, że się ogranicza shadów, ale kuszników ? Tak jak mój przedmówca wspomniał - na legalu wciśnie się Maneaterów i Leadów, a to trochę więcej strzałów jest niż te biedne kusze.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

tak... na legalu wciśnie się maneaterów i leadów... a gdzie reszta armii? na 1200 ogry są średnio grywalne... zasady jeszcze dopracowujemy, nie bójcie się.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Nie mam zamiaru przyjeżdżać. Dość mam bezmyślnego banowania tanka. Ogarnięty gracz bez problemu poradzi sobie z modelem, który jest jedną czwartą armii. Nawet bez zabijania go. A zasady ewidentnie promują DoCh, WoCh i VC. Jakby za słabe były...

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

bigpasiak pisze:Ależ ja tego nie powiedziałam przecież....
Po prostu w zestawieniu z resztą armii może być mocne [ leadzi, maneaterzy ze snajperem, ironblaster... kurcze armia strzelająca się robi ;) , a w danonkach to raczej o całokształt chodzi bo nie powiesz mi że flamery są słabe...? szczególnie taka 6 kiedy opcjonalną kontrą strzelecką jest mniej unitów i mniej liczebnych... a tu poza strzelaniem biegnie do Ciebie horda blodków i sucz... ]
Jeżeli horda jest dla Ciebie 20 modeli, bo tyle na te ograniczenia można wystawićmaxymalnie, no to faktycznie sa to hordy nie do wyjebania.

@Piotr - a mnie wkurza, że nie mogę wystawiać tylu horrorów, żeby meić 4 poziomowego maga, który nie zginie od jednego/dwóch strzałów z cannona czy klopy. Albo 40 blodków, ach bo się normalnie rozmarzyłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

tak... na małym stole, przy małej ilości oddziałów na pewno każda armia sobie poradzi z czołgiem... nie ma nawet jak go karmić, żeby nie przejeżdżał po innych rzeczach... a Empire na ten format jest armią całkiem niezłą.

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

Post autor: Guzka »

nie powiedzialbym ze Woch jest giety na ten format. Wrecz mega przyciety.

Ograniczenia sprawiaja ze masz:
max 10 chosenow. ktorzy przy 1 max warshrinie moga spasc dosc szybciutko a nadal kosztuja milion pkt.
max 10 wariorow - co by nie bylo 10 wariorow to giety oddzial ktory wpadnie w czolg i go przegoni
a zapomnialem jeszcze o max 6 knightach mocne nie powiem ale no wez Piotr to nie jest oddzial co robi kotlety mielone na sniadanie i na dodatek jeszcze potem to wypluwa i robi mielonke z nastepnym oddzialem.

:p

Nie narzekajmy na ograniczenia. Po prostu grajmy. Dla mnie moge byc ograniczony nawet do grania samymi maruderami i tak sobie zagram.

co do vompierzy to jakos nie sadze aby gwardia bez regenki byla jakas gieta. Z tym mozna juz walczyc.

fakt bez czolgu bedzie Ci to ciezej przejechac.

Jak dla mnie najwiekszy boost ma chyba bretka i orki.
Raz ze brete tak te ograniczenia nie bola i 2 lance sie zmieszcza w corach to jeszcze wezma pegazy i jeszcze trebek albo i nawet 6 grali do tego why not

a orki bo magia moga pocisnac i to bardzo.

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Dobra ogarnąłem się i update regulaminu. Doszła ocena malowania. Ludzie dopisani.
Piotr pisze:Nie mam zamiaru przyjeżdżać. Dość mam bezmyślnego banowania tanka. Ogarnięty gracz bez problemu poradzi sobie z modelem, który jest jedną czwartą armii. Nawet bez zabijania go. A zasady ewidentnie promują DoCh, WoCh i VC. Jakby za słabe były...
Szkoda, że nie wpadniesz.
bigpasiak pisze:
bigpasiak pisze:
Michał pisze:Max 30 modeli z bronią strzelecką o zasięgu do 30” (maszyny w to się nie wliczają)
Liczę, że herosi się w to nie wliczają...?
Sory Pasiak za późną odp. ale mam urlop i nie siędzę non toper przed kompem (w pracy to co innego :) ) Ten podpunkt od herosach dopisany.
Gnatozuj pisze:Wpisać roślinkę proszę.
Pamiętaj, że masz wejście na ten tur za free.
DaBoss pisze:Coś zostało. Zapisz mnie też.

@Michał - jeśli jest ban na tanka to może Abomkę też przyciąć?
Myślę wciąż nad tym :)
JaSzczuras pisze:Ponoć Filipowi została jak flaszka po ostatnim turnieju w 3city więc trza wpaść i zagrać :) Zapisz
A my chyba mamy przyjacielu challenge :)
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

- albo furmanka u Skavenów albo rare
Nie łatwiej by było po prostu zapisac albo furmanka albo adomka ?
Dlaczego robsonzordy liczą się do limitu maszyn ? strzelają gorzej niż flamery. No i kosztują nie mało.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

bigpasiak pisze:Ależ ja tego nie powiedziałam przecież....
Po prostu w zestawieniu z resztą armii może być mocne [ leadzi, maneaterzy ze snajperem, ironblaster... kurcze armia strzelająca się robi ;) , a w danonkach to raczej o całokształt chodzi bo nie powiesz mi że flamery są słabe...? szczególnie taka 6 kiedy opcjonalną kontrą strzelecką jest mniej unitów i mniej liczebnych... a tu poza strzelaniem biegnie do Ciebie horda blodków i sucz... ]
Jak dla mnie to Michał może flamery wystawiać w corach. I tak nigdy nic nie robią.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

30 pkt za malowanie? bekowo :)

Czy dobrze widzę, że zniknęło ograniczenie 150pkt za model?

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Eh przy takiej ocenie malowania to raczej pierwsza dziesiątka dla mnie nieosiągalna chyba :(

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Błażej pisze:30 pkt za malowanie? bekowo :)

Czy dobrze widzę, że zniknęło ograniczenie 150pkt za model?

Nein Nein Nein !! Zapomniałem dokopiować kilka linijek tekstu tradycyjnie:)
TEraz już chyba jest to uwzględnione :).
Zapisku o 150pkt nigdy tu nie było, co nie znaczy że może się nie pojawić :)
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Michał pisze:
JaSzczuras pisze:Ponoć Filipowi została jak flaszka po ostatnim turnieju w 3city więc trza wpaść i zagrać :) Zapisz
A my chyba mamy przyjacielu challenge :)
Nie wiem czy mam aż tyle woodki ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Michał pisze: Max 20 modeli z bronią strzelecką o zasięgu powyżej 12”
No to chyba przegiąłeś...?
Chcesz mi powiedzieć, że mogę wystawić max 2 unity łuków po 10???
Już nie wspomną, że wtedy to nawet wayów nie wystawię a zabijać mam driadami?
Poprzednie ograniczenie było mocne [ do 30 ] a teraz to przegięcie jest...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Nie marudź :P na zasady ETC miałeś 45, dwa razy mniej pkt. i jest 20 :P Da się coś zrobić :wink: wszyscy są przycięci, bardziej teraz należałoby szukać co nie jest przycięte w ogóle...

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

@ Pasiak - rzucajcie gałęziami! :twisted:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No to ja tam sobie odpuszczę, pomaluję modele w tym czasie, zobaczę jak się zasady sprawdziły i może przy następnej okazji się wybiorę.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

czy bohater z łukiem i boltthrowery wliczają się do limitu 20 modeli z bronią 12"+ ??

Awatar użytkownika
Andy Schleck (Mati)
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Andy Schleck (Mati) »

halo! to ja suchy!
pierwszy raz Pasiak sensownie narzeka w naszym temacie. 20 łuków to mało. dwa takie same cory, specjale bez dublowania, jak dojdzie do tego model za max 160 pkt to niech ktos zrobi sobie rozpiske do WE. na takie ograniczenia pożyczałbym skaveny albo doch.

wg mnie oceny malowania na lokalach sa do dupy, a cos takiego na naszym turnieju grozi rozłamem w BWT. moja frakcja zdecydowanie sprzeciwia się takim działaniom. jak ja bede robil turniej (tzn jak się ogarnę) to żadnych ocen malowania nie będzie.
Gdzie jest EIS?

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Ty się nigdy nie ogarniesz :wink:

też wolałbym bez oceny malowania, ale co tam... czasem można :P

imho pocięte są wszystkie armie, skavy też tak całkiem- jeśli można mówić, że jest możliwe ich przycięcie...

lizaki są niezbyt przycięte, może nimi zagram ? :P

ODPOWIEDZ