Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
Re: Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
No te 20 kusz to śmiech na sali
Rozumiem, że się ogranicza shadów, ale kuszników ? Tak jak mój przedmówca wspomniał - na legalu wciśnie się Maneaterów i Leadów, a to trochę więcej strzałów jest niż te biedne kusze.

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie mam zamiaru przyjeżdżać. Dość mam bezmyślnego banowania tanka. Ogarnięty gracz bez problemu poradzi sobie z modelem, który jest jedną czwartą armii. Nawet bez zabijania go. A zasady ewidentnie promują DoCh, WoCh i VC. Jakby za słabe były...
Jeżeli horda jest dla Ciebie 20 modeli, bo tyle na te ograniczenia można wystawićmaxymalnie, no to faktycznie sa to hordy nie do wyjebania.bigpasiak pisze:Ależ ja tego nie powiedziałam przecież....
Po prostu w zestawieniu z resztą armii może być mocne [ leadzi, maneaterzy ze snajperem, ironblaster... kurcze armia strzelająca się robi, a w danonkach to raczej o całokształt chodzi bo nie powiesz mi że flamery są słabe...? szczególnie taka 6 kiedy opcjonalną kontrą strzelecką jest mniej unitów i mniej liczebnych... a tu poza strzelaniem biegnie do Ciebie horda blodków i sucz... ]
@Piotr - a mnie wkurza, że nie mogę wystawiać tylu horrorów, żeby meić 4 poziomowego maga, który nie zginie od jednego/dwóch strzałów z cannona czy klopy. Albo 40 blodków, ach bo się normalnie rozmarzyłem.

nie powiedzialbym ze Woch jest giety na ten format. Wrecz mega przyciety.
Ograniczenia sprawiaja ze masz:
max 10 chosenow. ktorzy przy 1 max warshrinie moga spasc dosc szybciutko a nadal kosztuja milion pkt.
max 10 wariorow - co by nie bylo 10 wariorow to giety oddzial ktory wpadnie w czolg i go przegoni
a zapomnialem jeszcze o max 6 knightach mocne nie powiem ale no wez Piotr to nie jest oddzial co robi kotlety mielone na sniadanie i na dodatek jeszcze potem to wypluwa i robi mielonke z nastepnym oddzialem.
:p
Nie narzekajmy na ograniczenia. Po prostu grajmy. Dla mnie moge byc ograniczony nawet do grania samymi maruderami i tak sobie zagram.
co do vompierzy to jakos nie sadze aby gwardia bez regenki byla jakas gieta. Z tym mozna juz walczyc.
fakt bez czolgu bedzie Ci to ciezej przejechac.
Jak dla mnie najwiekszy boost ma chyba bretka i orki.
Raz ze brete tak te ograniczenia nie bola i 2 lance sie zmieszcza w corach to jeszcze wezma pegazy i jeszcze trebek albo i nawet 6 grali do tego why not
a orki bo magia moga pocisnac i to bardzo.
Ograniczenia sprawiaja ze masz:
max 10 chosenow. ktorzy przy 1 max warshrinie moga spasc dosc szybciutko a nadal kosztuja milion pkt.
max 10 wariorow - co by nie bylo 10 wariorow to giety oddzial ktory wpadnie w czolg i go przegoni
a zapomnialem jeszcze o max 6 knightach mocne nie powiem ale no wez Piotr to nie jest oddzial co robi kotlety mielone na sniadanie i na dodatek jeszcze potem to wypluwa i robi mielonke z nastepnym oddzialem.
:p
Nie narzekajmy na ograniczenia. Po prostu grajmy. Dla mnie moge byc ograniczony nawet do grania samymi maruderami i tak sobie zagram.
co do vompierzy to jakos nie sadze aby gwardia bez regenki byla jakas gieta. Z tym mozna juz walczyc.
fakt bez czolgu bedzie Ci to ciezej przejechac.
Jak dla mnie najwiekszy boost ma chyba bretka i orki.
Raz ze brete tak te ograniczenia nie bola i 2 lance sie zmieszcza w corach to jeszcze wezma pegazy i jeszcze trebek albo i nawet 6 grali do tego why not
a orki bo magia moga pocisnac i to bardzo.
Dobra ogarnąłem się i update regulaminu. Doszła ocena malowania. Ludzie dopisani.
) Ten podpunkt od herosach dopisany.

Szkoda, że nie wpadniesz.Piotr pisze:Nie mam zamiaru przyjeżdżać. Dość mam bezmyślnego banowania tanka. Ogarnięty gracz bez problemu poradzi sobie z modelem, który jest jedną czwartą armii. Nawet bez zabijania go. A zasady ewidentnie promują DoCh, WoCh i VC. Jakby za słabe były...
Sory Pasiak za późną odp. ale mam urlop i nie siędzę non toper przed kompem (w pracy to co innegobigpasiak pisze:bigpasiak pisze:Liczę, że herosi się w to nie wliczają...?Michał pisze:Max 30 modeli z bronią strzelecką o zasięgu do 30” (maszyny w to się nie wliczają)

Pamiętaj, że masz wejście na ten tur za free.Gnatozuj pisze:Wpisać roślinkę proszę.
Myślę wciąż nad tymDaBoss pisze:Coś zostało. Zapisz mnie też.
@Michał - jeśli jest ban na tanka to może Abomkę też przyciąć?

A my chyba mamy przyjacielu challengeJaSzczuras pisze:Ponoć Filipowi została jak flaszka po ostatnim turnieju w 3city więc trza wpaść i zagraćZapisz

Jak dla mnie to Michał może flamery wystawiać w corach. I tak nigdy nic nie robią.bigpasiak pisze:Ależ ja tego nie powiedziałam przecież....
Po prostu w zestawieniu z resztą armii może być mocne [ leadzi, maneaterzy ze snajperem, ironblaster... kurcze armia strzelająca się robi, a w danonkach to raczej o całokształt chodzi bo nie powiesz mi że flamery są słabe...? szczególnie taka 6 kiedy opcjonalną kontrą strzelecką jest mniej unitów i mniej liczebnych... a tu poza strzelaniem biegnie do Ciebie horda blodków i sucz... ]
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Eh przy takiej ocenie malowania to raczej pierwsza dziesiątka dla mnie nieosiągalna chyba 

Błażej pisze:30 pkt za malowanie? bekowo
Czy dobrze widzę, że zniknęło ograniczenie 150pkt za model?
Nein Nein Nein !! Zapomniałem dokopiować kilka linijek tekstu tradycyjnie:)
TEraz już chyba jest to uwzględnione

Zapisku o 150pkt nigdy tu nie było, co nie znaczy że może się nie pojawić

No to chyba przegiąłeś...?Michał pisze: Max 20 modeli z bronią strzelecką o zasięgu powyżej 12”
Chcesz mi powiedzieć, że mogę wystawić max 2 unity łuków po 10???
Już nie wspomną, że wtedy to nawet wayów nie wystawię a zabijać mam driadami?
Poprzednie ograniczenie było mocne [ do 30 ] a teraz to przegięcie jest...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- Andy Schleck (Mati)
- "Nie jestem powergamerem"
halo! to ja suchy!
pierwszy raz Pasiak sensownie narzeka w naszym temacie. 20 łuków to mało. dwa takie same cory, specjale bez dublowania, jak dojdzie do tego model za max 160 pkt to niech ktos zrobi sobie rozpiske do WE. na takie ograniczenia pożyczałbym skaveny albo doch.
wg mnie oceny malowania na lokalach sa do dupy, a cos takiego na naszym turnieju grozi rozłamem w BWT. moja frakcja zdecydowanie sprzeciwia się takim działaniom. jak ja bede robil turniej (tzn jak się ogarnę) to żadnych ocen malowania nie będzie.
pierwszy raz Pasiak sensownie narzeka w naszym temacie. 20 łuków to mało. dwa takie same cory, specjale bez dublowania, jak dojdzie do tego model za max 160 pkt to niech ktos zrobi sobie rozpiske do WE. na takie ograniczenia pożyczałbym skaveny albo doch.
wg mnie oceny malowania na lokalach sa do dupy, a cos takiego na naszym turnieju grozi rozłamem w BWT. moja frakcja zdecydowanie sprzeciwia się takim działaniom. jak ja bede robil turniej (tzn jak się ogarnę) to żadnych ocen malowania nie będzie.
Gdzie jest EIS?
Ty się nigdy nie ogarniesz
też wolałbym bez oceny malowania, ale co tam... czasem można
imho pocięte są wszystkie armie, skavy też tak całkiem- jeśli można mówić, że jest możliwe ich przycięcie...
lizaki są niezbyt przycięte, może nimi zagram ?

też wolałbym bez oceny malowania, ale co tam... czasem można

imho pocięte są wszystkie armie, skavy też tak całkiem- jeśli można mówić, że jest możliwe ich przycięcie...
lizaki są niezbyt przycięte, może nimi zagram ?