Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Re: Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź

Post autor: Druchii »

No, w końcu jest temat! ;)
Białystok powinien się pojawić w przynajmniej czteroosobowym składzie.
Pozdro.
Edit: Jakiś nocleg z piątku na sobotę da się zorganizować?

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W chwili obecnej jest to publikacja z którą gracze nie mają jak się zaznajomić a zatem rozwala całą czasówkę na turnieju (przeciwnik gracza CHD jest poszkodowany bo traci XY minut na tłumaczenie). Brak uściśleń to tylko taka wisienka, aprobata LS nie jest wcale konieczna, bo mastera można robić wbrew uściśleniom jak ktoś się bardzo uprze po prostu uściślenia często są jakimś tam wyznacznikiem.

Nikt nam nic udostępniać nie musi, inne armybooki udostępniają nam sklepy (przynajmniej ja mam do nich dostęp w jednym z Poznańskich lokali), natomiast ten jest mail order only więc nie potrafię się na jego temat wypowiedzieć, a co za tym idzie jadąc na turniej wolałbym go nie oglądać po drugiej stronie stołu. Być może jestem zbyt poznański ale żal mi wydać kasę na książkę którą i tak nie gram.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

obowiązują zasady sojuszy opisane w RB -

Jak będą rozwiązywanie sojusze z szczurami oraz DE? Podręcznikowe zasady dosyć mocno udupiają takie sojusze. Chyba że taki jest właśnie zamiar.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Proste - i tak mieszcza sie 2 hydry + dominacja...

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Życie!
Żadnych zmian w tej sprawie bym nie oczekiwał.
Poza tym da się, Barbarossa w zeszłym roku na mackach był chyba drugi z sojuszem DE/VC (o ile się nie mylę).

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Jeżeli inni ludzie z tematu chadeków wyrażą zgode to napewno LS otrzyma booka ale to musiałbys do grolsheka raczej napsiać kudłaty bo to on napewno bardziej obcykany w tym jest i moze jakos dojdziemy do porozumienia ....
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Denis pisze:Jeżeli inni ludzie z tematu chadeków wyrażą zgode to napewno LS otrzyma booka ale to musiałbys do grolsheka raczej napsiać kudłaty bo to on napewno bardziej obcykany w tym jest i moze jakos dojdziemy do porozumienia ....
LS jak ma ochotę to może sobie booka kupić na stronie GW. Mojej książki nie dostanie nikt do skopiowania, natomiast mogę udostępnić ją w Warszawie oraz na każdym turnieju w Polsce do wglądu. Mogę zrobić dokładnego armylista co do słowa. Debelial może go potwierdzić i to wszystko.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

czyli temat się rozwiązał. Gramy Indy GT
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Lubie jasne sytuacje;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

kudłaty pisze:W chwili obecnej jest to publikacja z którą gracze nie mają jak się zaznajomić a zatem rozwala całą czasówkę na turnieju (przeciwnik gracza CHD jest poszkodowany bo traci XY minut na tłumaczenie). Brak uściśleń to tylko taka wisienka, aprobata LS nie jest wcale konieczna, bo mastera można robić wbrew uściśleniom jak ktoś się bardzo uprze po prostu uściślenia często są jakimś tam wyznacznikiem.

Nikt nam nic udostępniać nie musi, inne armybooki udostępniają nam sklepy (przynajmniej ja mam do nich dostęp w jednym z Poznańskich lokali), natomiast ten jest mail order only więc nie potrafię się na jego temat wypowiedzieć, a co za tym idzie jadąc na turniej wolałbym go nie oglądać po drugiej stronie stołu. Być może jestem zbyt poznański ale żal mi wydać kasę na książkę którą i tak nie gram.
Jakoś przy wszystkich innych armiach do zaznajomienia się z zasadami wszystkim wystarczał plik do AB. Owszem AB nie jest wyznacznikiem zasad ale pozwala się zapoznać z zasadami żeby wiedzieć z czym się ma do czynienia i tylko na początku bitwy można dopytać się o swoje wątpliwości. A to że ludziom się nie chcę to już inna sprawa. Jest też plik na forum z zasadami z plotek które z tego co wiem za wyjątkiem kosztu punktowego jest w 100% zgodny co i tak dla kogoś kto nie gra tą armią nie ma najmniejszego znaczenia. A plik może zostać zaktualizowany o drobne zmiany i zostać udostępniony. Grolshek się oferował ze może się spotkać osobiście z kimś z LS żeby ten mógł porównać plik z Army Listem i stwierdzić ich zgodność.

Dimitr nie wprowadzaj ludzi w błąd bo nie jesteś organizatorem macek. Sam miałeś pretensje do jareczka że odpowiadał na pytania dotyczące stratka chociaż nie leżało to w jego kompetencjach.

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

był plik do AB ale także book do wglądu w większości sklepów przed turniejem - taka subtelna różnica termi :P

"chcemy wkońcu zagrać legalną armią, pozwólcie na, ładnie was prosimy" :D lol

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie wierzę, że chodzisz do sklepów i czytasz każdy AB :roll:

EOT z mojej strony, mogę zagrać na indy, nawet na RH - no problemo.
Tylko niech w końcu jakiś termin dopuszczenia nowego AL się wyklaruje. Mogę zrozumieć, że jakaś karencja być powinna - powiedzmy do końca tego roku kalendarzowego, ale na bogów - nie dziwcie się, że po kilku(nastu) latach grania "szemranymi" (bo nawet grając na turniejach AL z RH słyszałem od ludzi teksty, że takiej armii jak CHD nie ma, jest nielegalna, albo jest nieoficjalna etc...) AL, mając w końcu legalny produkt chcemy na nim grać.

THOMAS =- twój sarkazm jest wyjątkowo żałosny, o ile miał nim być.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Eeetam sklepów przed turniejem ;p Pdf na sieci ot co! Często nawet przed sklepami ;p

Okejos, ale ja mam pytanie z innej beczki:
- zakaz powtarzania przedmiotów w armiach sojuszniczych

czy to oznacza, że nie można mieć w obu armiach po dragonhelmie lub charmed shieldzie?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Karli przecież to jasne napisane, że zakaz powtarzania przedmiotów więc nie będzie 2 dragonhelmów :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Przemcio pisze:Karli przecież to jasne napisane, że zakaz powtarzania przedmiotów więc nie będzie 2 dragonhelmów :mrgreen:
Si. Do kwestii CHDecji jeszcze się oficjalnie odniesiemy na początku przyszłego tygodnia!
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

przezytaj ten pos powyzej mojego i sie zastanów dlaczego tak napisałem!
Pytanie do orgów. Czy jezeli dopuscicie nową książke Throne of Cos tam, to czy wraz z innymi zasadami? Ostrzegam, żw w al do CHD jest opcja wystawiania ich jako oddziały w WoCh.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

:twisted:
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Bardzo się cieszę, że wszystko chcecie zrobić za nas (LS), ale jednak jeśli mam się pod czymś podpisać to muszę to widzieć. Nie mieszkam w Warszawie, jednak większość LS tak. Jeśli trzech z pięciu członków zajmie się tym, przepisze zasady do pliku i mi prześle je to żaden problem.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Lidder pisze:Bardzo się cieszę, że wszystko chcecie zrobić za nas (LS), ale jednak jeśli mam się pod czymś podpisać to muszę to widzieć. Nie mieszkam w Warszawie, jednak większość LS tak. Jeśli trzech z pięciu członków zajmie się tym, przepisze zasady do pliku i mi prześle je to żaden problem.
Ja bardzo chętnie spotkam się z kimś z LS w Wawie i udostępnię booka do wglądu i porównania.

Czy ktoś miałby ochotę zagrać ze mną i moimi Wojownikami Chaosu na tym masterku? Chciałbym wreszcie zadebiutować na turnieju klasy Master i Łódź wydaje się bardzo fajną opcją na początek mojej przygody z tego typu turami.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Akurat usiłuje grać na De bez hydr, i z IMP. Luzik, jak tak ma być to tak ma być, całkowicie z resztą zrozumiałe.

ODPOWIEDZ