Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21
Re: Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź
.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 09:29 przez kotson, łącznie zmieniany 1 raz.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
- michnik000
- Kretozord
Witam, ma ktoś pożyczyć na Macki 30 pomalowanych gorów z dwiema broniami do armii zwierzoludzi?
Chciałbym przyjechać ale brakuje mi tylko tego regimentu
Odpłacę się za przysługę w postaci 4 puszek piwka dowolnej marki
Chciałbym przyjechać ale brakuje mi tylko tego regimentu

Odpłacę się za przysługę w postaci 4 puszek piwka dowolnej marki

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Oho, zaczyna się.Mishu pisze:A 2 Salamandry, 10 Skinek z Blowpipe i 6 z Javlinem ktoś ma niepotrzebne?
Waluta, podobnie jak kolega wyżej, może być w piwach ;P
Salamandry to rare, nie musisz ich wystawiać, żeby zagrać

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

- bartello98
- Chuck Norris
zgłaszam mnie i michnika
[img***]http://dl.dropbox.com/u/64416209/klubfenixbanner.jpg***[/img]
- michnik000
- Kretozord
Bartello jak zwykle pierwszy z ogłoszeniami 

Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 00:14 przez michnik000, łącznie zmieniany 2 razy.
- michnik000
- Kretozord
No wiem... 

Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 00:14 przez michnik000, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Czy dobrze widzę, że nie ma ograniczenia punktowego oddziałów??
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Co do pytań które padły
1.Sojusz DE + Skv jest według zasad podręcznikowych, znaczy to w skrócie tyle że rzucają 2 razy na "psucie się", tak samo zresztą jak rok temu. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
2. Odnośnie CHD z FW, z racji że miałem naprawdę mało czasu przed wyjazdem, to zawarłem wszystko w kilku słowach które Kudłaty przedstawił w pełni. Book został wydany jednak nie ma jak na razie go w sklepach aby gracze mogli się na niego przygotować, nie ma również żadnego FAQ, nie ma nawet na stwonie GW odpowiedniego dla niego działu.
3. Meeting- gramy bez rezerw
4. Będzie to jakieś miejsce w celu zrelaksowania się, bar, knajpa... Zresztą, kto był rok temu doskonale wie jak to wygląda
5. Jeśli było coś więcej i o tym zapomniałem, to proszę powtórzyć tu albo na pm i na wszystko odpowiem.
6. Proszę o pisanie o pożyczkach/szukaniu par w odpowiednich tematach które założyłem w dziele TURNIEJE
1.Sojusz DE + Skv jest według zasad podręcznikowych, znaczy to w skrócie tyle że rzucają 2 razy na "psucie się", tak samo zresztą jak rok temu. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
2. Odnośnie CHD z FW, z racji że miałem naprawdę mało czasu przed wyjazdem, to zawarłem wszystko w kilku słowach które Kudłaty przedstawił w pełni. Book został wydany jednak nie ma jak na razie go w sklepach aby gracze mogli się na niego przygotować, nie ma również żadnego FAQ, nie ma nawet na stwonie GW odpowiedniego dla niego działu.
3. Meeting- gramy bez rezerw
4. Będzie to jakieś miejsce w celu zrelaksowania się, bar, knajpa... Zresztą, kto był rok temu doskonale wie jak to wygląda

5. Jeśli było coś więcej i o tym zapomniałem, to proszę powtórzyć tu albo na pm i na wszystko odpowiem.
6. Proszę o pisanie o pożyczkach/szukaniu par w odpowiednich tematach które założyłem w dziele TURNIEJE
Zarówno sojusz z DE i z SK sprawia, że rzucasz 2 kostki. Nie muszą być razem, aby tak było.Urban pisze:1.Sojusz DE + Skv jest według zasad podręcznikowych, znaczy to w skrócie tyle że rzucają 2 razy na "psucie się", tak samo zresztą jak rok temu. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
A czy jak wyszły ogry, orki, tomb kingi to ktoś tłumaczył się z swojej armii, jak przychodził na turniej tuż po wydaniu? Nie, po prostu przychodzili i grali. Gracze zawsze pytają o zasady w trakcie meczów, nieważne, czy gram hordą hipisów, czy legionem chaosu. Po za tym INDY jest dość skomplikowanym kodeksem, a FW nie. Wątpię, aby każdy gracz rzucał się do sklepu, aby zajrzeć do nowego booka, więc ten argument jest pół na pół.Urban pisze:.
2. Odnośnie CHD z FW, z racji że miałem naprawdę mało czasu przed wyjazdem, to zawarłem wszystko w kilku słowach które Kudłaty przedstawił w pełni. Book został wydany jednak nie ma jak na razie go w sklepach aby gracze mogli się na niego przygotować, nie ma również żadnego FAQ, nie ma nawet na stronie GW odpowiedniego dla niego działu.
[/b]
Jest plik AB, który na pewno pomoże w orientacji wszystkim graczom dowodzącymi innymi armiami. I najważniejsze, jeżeli grający Chaos Dwarfami przeczytał dokładnie swój kodeks, spokojnie jest w stanie wszystko wyjaśnić wrogom w 15 minut.
Ta książka o CHD ma 14 stron, z czego tak naprawdę tylko jedna odnosi się do ich zasad.
A gracze CHD na Border Princes odpowiedzą na większość pytań, zadanych przez osoby chcące dowiedzieć się o tej armii więcej.
Najważniejsze: Tak naprawdę na turnieju będzie 2-3 CHD. Czy to, aż taka straszna liczba, która zdestabilizuje na turnieju możliwość rozgrywania meczy w czasie przewidzianym przez organizatorów?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Never, temat został przez orgów wyjaśniony i przychylam się do stanowiska zarówno orgów jak i LS (via Kudłaty) - na legionie zdążymy jeszcze pograć, miesiąc nas nie zbawi. Przyjedź na INDY, a jak Ci czegoś zabraknie chętnie pożyczę 

Chłopska Bretka

To jest oficjalny dodatek, nie armia. Gdyby było inaczej nie byłoby całej kłótni.
To nie jest dodatek, tylko w tej książce znajduje się oficjalnie wydana armia CHD są odpowiednie przypisy. Masz rację Nijor miesiąc nas nie zbawi (choć to jest master;). Ale jak nie to nie i tyle.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Another time, another day, jak mawiają. Będa inne mastery, a dostosowanie Legionu pod Euro, nawet stare nie jest żadnym problemem (maszynki są maszynkami, a nie monsterami jak w indy).

Chłopska Bretka