Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Re: Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź

Post autor: kotson »

.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 09:29 przez kotson, łącznie zmieniany 1 raz.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Lazur... ale wszyscy o tym zapominaja
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Witam, ma ktoś pożyczyć na Macki 30 pomalowanych gorów z dwiema broniami do armii zwierzoludzi?
Chciałbym przyjechać ale brakuje mi tylko tego regimentu #-o
Odpłacę się za przysługę w postaci 4 puszek piwka dowolnej marki :wink:

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

A 2 Salamandry, 10 Skinek z Blowpipe i 6 z Javlinem ktoś ma niepotrzebne?
Waluta, podobnie jak kolega wyżej, może być w piwach ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Mishu pisze:A 2 Salamandry, 10 Skinek z Blowpipe i 6 z Javlinem ktoś ma niepotrzebne?
Waluta, podobnie jak kolega wyżej, może być w piwach ;P
Oho, zaczyna się.
Salamandry to rare, nie musisz ich wystawiać, żeby zagrać ;) ;) ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
bartello98
Chuck Norris

Post autor: bartello98 »

zgłaszam mnie i michnika

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Bartello jak zwykle pierwszy z ogłoszeniami :wink:
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 00:14 przez michnik000, łącznie zmieniany 2 razy.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Zdarza sie :wink:
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, o 23:08 przez Trubas, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

No wiem... :wink:
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 00:14 przez michnik000, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

oj tam widać ze kolega nieobeznany :)

nie śmiejcie się [-X
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Czy dobrze widzę, że nie ma ograniczenia punktowego oddziałów??
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

dobrze widzisz waćpanie, azaliż okulary są tobie zbyteczne :twisted:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

21:30 - afterparty na mieście

coś więcej?

już nie w szkole ? :c
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Co do pytań które padły

1.Sojusz DE + Skv jest według zasad podręcznikowych, znaczy to w skrócie tyle że rzucają 2 razy na "psucie się", tak samo zresztą jak rok temu. Nic się w tej kwestii nie zmienia.

2. Odnośnie CHD z FW, z racji że miałem naprawdę mało czasu przed wyjazdem, to zawarłem wszystko w kilku słowach które Kudłaty przedstawił w pełni. Book został wydany jednak nie ma jak na razie go w sklepach aby gracze mogli się na niego przygotować, nie ma również żadnego FAQ, nie ma nawet na stwonie GW odpowiedniego dla niego działu.

3. Meeting- gramy bez rezerw

4. Będzie to jakieś miejsce w celu zrelaksowania się, bar, knajpa... Zresztą, kto był rok temu doskonale wie jak to wygląda :wink:

5. Jeśli było coś więcej i o tym zapomniałem, to proszę powtórzyć tu albo na pm i na wszystko odpowiem.

6. Proszę o pisanie o pożyczkach/szukaniu par w odpowiednich tematach które założyłem w dziele TURNIEJE

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Urban pisze:1.Sojusz DE + Skv jest według zasad podręcznikowych, znaczy to w skrócie tyle że rzucają 2 razy na "psucie się", tak samo zresztą jak rok temu. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
Zarówno sojusz z DE i z SK sprawia, że rzucasz 2 kostki. Nie muszą być razem, aby tak było.

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Urban pisze:.

2. Odnośnie CHD z FW, z racji że miałem naprawdę mało czasu przed wyjazdem, to zawarłem wszystko w kilku słowach które Kudłaty przedstawił w pełni. Book został wydany jednak nie ma jak na razie go w sklepach aby gracze mogli się na niego przygotować, nie ma również żadnego FAQ, nie ma nawet na stronie GW odpowiedniego dla niego działu.

[/b]
A czy jak wyszły ogry, orki, tomb kingi to ktoś tłumaczył się z swojej armii, jak przychodził na turniej tuż po wydaniu? Nie, po prostu przychodzili i grali. Gracze zawsze pytają o zasady w trakcie meczów, nieważne, czy gram hordą hipisów, czy legionem chaosu. Po za tym INDY jest dość skomplikowanym kodeksem, a FW nie. Wątpię, aby każdy gracz rzucał się do sklepu, aby zajrzeć do nowego booka, więc ten argument jest pół na pół.

Jest plik AB, który na pewno pomoże w orientacji wszystkim graczom dowodzącymi innymi armiami. I najważniejsze, jeżeli grający Chaos Dwarfami przeczytał dokładnie swój kodeks, spokojnie jest w stanie wszystko wyjaśnić wrogom w 15 minut.
Ta książka o CHD ma 14 stron, z czego tak naprawdę tylko jedna odnosi się do ich zasad.

A gracze CHD na Border Princes odpowiedzą na większość pytań, zadanych przez osoby chcące dowiedzieć się o tej armii więcej.

Najważniejsze: Tak naprawdę na turnieju będzie 2-3 CHD. Czy to, aż taka straszna liczba, która zdestabilizuje na turnieju możliwość rozgrywania meczy w czasie przewidzianym przez organizatorów?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Never, temat został przez orgów wyjaśniony i przychylam się do stanowiska zarówno orgów jak i LS (via Kudłaty) - na legionie zdążymy jeszcze pograć, miesiąc nas nie zbawi. Przyjedź na INDY, a jak Ci czegoś zabraknie chętnie pożyczę :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

To jest oficjalny dodatek, nie armia. Gdyby było inaczej nie byłoby całej kłótni.

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

To nie jest dodatek, tylko w tej książce znajduje się oficjalnie wydana armia CHD są odpowiednie przypisy. Masz rację Nijor miesiąc nas nie zbawi (choć to jest master;). Ale jak nie to nie i tyle.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Another time, another day, jak mawiają. Będa inne mastery, a dostosowanie Legionu pod Euro, nawet stare nie jest żadnym problemem (maszynki są maszynkami, a nie monsterami jak w indy).
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ