Gralem juz z innymi armiami - ostatnio na turze udalo mi sie pocisnac 20:0 ogry Murmiego (wiem jak smiesznie to brzmi, ale tak wlasnie bylo), potem wsadzil mi mache Thain, kiedy jak zwykle zapomnialem o podstawowej zasadzie w grze z DE (nie wychodzic ze swojej polowy, poki POK zyje), a wreszcie 16:4 z VC Assura. Z takich wynikow domowych, to 12:8 ze szczurami Kalesonera, 0:20 z DE Krolika, 3:17 i 4:16 z DE Rinca, 9:11 z ChD Duka, 16:4 (albo 17:3, nie pamietam) z Df Mariana.Eldritch pisze:Barbara, pograj tym jeszcze z innymi armiami i wrzuć raporty - na pierwszy rzut oka powinieneś mieć pod górkę tylko z kilkoma armiami.
Smietnik to byly punkty, ktore oddawalem ZAWSZE. Na DMP mialem 3 fasty, ale wtedy byla slabsza magia i strzelanie. Bardziej oplacaja mi sie nurglowcy, ktorzy tez niekiedy schodza, ale przynajmniej maja szanse jakies punkty naklepac. Duke i Kotlet graja na Khornie, ja wole Nurgla, bo moze robic flee i jest bardziej wytrzymaly. Pod chosenow smietnik jest wazniejszy, blokuje sie marsze i jakies przykre kontry. W tej rozpie staram sie tak grac, zeby gad byl w 2giej turze w walce, a jedynym zadaniem ryckow jest dojechanie do tego kombatu i rozrzucanie BSB.Szczur22 pisze:No w końcu jakaś fajna rozpa. Już rzygam graniem dyskowcem i chosenami a tu taka fajna opcja. Ale śmietnika jednak trochę brakuje
Dziala nie maja jak walic zazwyczaj do smoka, bo shrine ma wielkosc 3 i jak ktos wali z dziala w shrina, to tylko usmiecham sie pod nosem. Jak mialem fasty, zawsze mozna bylo zablokowac ostrzal z klop czy z dzial w ryckow, ale jak wywalilem smietnik, imperatywem stala sie przezywalnosc ryckow, lubie jak dochodzi ich do walki przynajmniej 6-7 + BSB, wtedy potrafia nawet jakaas dobra horde skroic, nawet jak nie maja warda. Zreszta IMO od warda wazniejszy dla mnie jest MR3, na jakies uduchowienia, kuznie, uranosa, chain lighting, stope czy snajperki. Ward czesto mi nie wychodzi, a wtedy ten Ironcurse ma szanse zrobic robote. Slomka vs 1+ AS to zawsze byl moj dylemat, przy okazji zwolnilaby sie fajna kosa dla BSB (z brzytwa -6 do AS!), ale ten jezdziec musi byc maksymalnie utwardzony. Juz i tak musze uwazac na mnostwo czarow, jakbym mial jeszcze nadmiernie przejmowac sie lekkim strzelaniem, to bym nie mogl nim grac. Wole Biting Blade.Waldi pisze:Nie boli Cię brak śmieci? Ten ironcourse icon dziwny na konnicy. Niby masz tego warda na 5+ na działa i katapulty, Ale na katapulty jest save na 1+, a z dział spadnie góra dwóch rycerzy. Poza tym jak gość będzie strzelał z działa w rycerzy, nie będzie strzelał w smoczura. No i jeśli liczysz na warda 3+ z ołtarza to niepotrzebna będzie ta ikonka. Choć z drugiej strony to 5 punktów... Ale jak wyrzucisz ikonkę, to zamienisz mieczyk na lordzie na sword of might (+1 S).
Mag nie ma magicznych atakow na wraciaki w gwardii, wiec mag wchodzi w ten challenge i w koncu tam siada. Bez sensu. Plonace ataki moge wrzucic na ktorychs nurglowcow, ale nie wiem, czy to madre (kowboje z wardem na flaming). Najlepiej gralo mi sie na DMP na duzym magu z fire i mieczyku, ale ten cholerny POK psuje mi tak wyniki (zreszta widac powyzej, wszystkie moje gry z DE przegrane, a gram z nimi zdecydowanie najwiecej), ze usze wsadzic choc tych 2 nurglowych magow, zeby miec jak do niego podejsc. Reszte rzeczy zazwyczaj rozwalam na piachy. Zreszta come on, teraz te rycki i tak maja calkiem niezla szanse posadzic dominacje + mam smoka z flaming zionieciem (choc na szczury to on i tak leci do dzwonka). No nie wiem, Raptorous jest mega sztandarem, a obecnie wsadzam w tych ryckow 930 punktow, wiec wolalbym, zeby nie uciekli od jakiegos idiotycznego -1.Kalesoner pisze:Wreszcie pojawił sie czemp w rycerzach, chociaż od biedy teraz i mag może pełnić jego funkcję. Szkoda trochę fastów i braku płonących ataków.
edit. w sumie to masz Marcin zajebista racje, ze tych flamingow brakuje... Jakby byl jeszcze czas pograc i potestowac, to pewnie pokusilbym sie o 2 magow z fire, ktorzy tez daja rade na DE, ale Arena i tak w ten weekend, a pozniej zmienia sie format na 2400 ETC (znaczy powiedzmy od stycznia, ale do tego czasu bedziemy cisnac Wroclaw i Lodz), wiec to juz jest zupelnie bez znaczenia.