26.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA - BIELSKO- 2600pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: 26.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA - BIELSKO- 2600pkt

Post autor: Laik »

Rozumiem – pozytywnie mnie zaskoczyłeś;), znasz Romka i wiesz jak było na DMŚ.

EDIT - 50 zł dla najlepszych generałów poszczególnych armii będzie - sklep nie traktuje tego turnieju jako źródło dochodów =D>

Aktualniejsza lista:

1. Debelial – DOC
2. Jankiel – DE
3. Król Goblinów – OK.
4. Eltharion HE
5. Szymon – HE
6. Solo – SK
7. Gremli – DF
8. Spawn - WOC
9. Biały – OK.
10. Młynek - DE
11. Durin – WoC
12. Never – OG
13. Irek – DF
14. Denis – SK
15. Ździchu – EMP
16. Bercik – HE
17. Quaki - DF
18. Benek – VC
19. Pepe – LIZ
20. Scoutmaster – OK.
21. Artur Szyndler
22. Qc – DE
23. Łukasz Kocoń – LIZ
24. Marek Bąk – DOC
25. Marcin Kocoń –
26. Turalyon – HE
27. Valten – COD
28. Laik - WE
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

27. Valten – COD
Chaos of Dwarfs? Call of Duty? A nie powinno być LoA jako Legion of Azroth? :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Stosuje oficjalne skróty ligowe, aczkolwiek mam informacje że Paweł wybierze jednak imperium.

Niczym przed Openerem powoli ujawniam kolejne fakty - na turnieju będziemy mieć najlepszego w Polsce (bo jedynego :P ) sędziego - Liddera :mrgreen:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

=D> A ty Laik zagrasz jako jedyny WE i zgarniesz nagrode za najlepszego generała WE :D

Ja musze pokonać tylko durina moją trolowo galrauchową armią i kasa moja ;)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Spawn – wiesz, mało jest takich klimaciarskich pałer gejmerów jak ja :mrgreen:

Na ten moment gwarantowane 50 zł mają jeszcze Never i Benek, dla odpowiednio najlepszego orka i wampira

WAŻNA SPRAWA - PISAŁ JUŻ O TYM DEBELIAL ALE NIE JEST TO UJĘTE W REGULAMINIE(PRZEZ POMYŁKĘ):

W PIERWSZYM SCENARIUSZU MOŻNA NISZCZYĆ WSZYSTKO:
- MAGICZNE ITEMY
- BLOODLINY
- CNOTY
- MOCE SLANNA
- DEMONICZNE GIFTY
- KRASNOLUDZKIE RUNY

SŁOWEM WSZYSTKO - tak dla sprawiedliwości :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Niszczymy runę czy runiczny przedmiot ?? :wink:
Uściślijcie to bo takie czary jak 6 z HM niszczy cały przedmiot :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

cały "item"

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Czyli za 1 razem możesz zniszczyć 3 krasnoludzkie scrolle :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

scrolle może będą wyjątkiem :) , napiszę jutro jeszcze.

Prze pierwszą bitwą powtórzy się jeszcze wszystko na wszelki wypadek.

xant_valley
Warzywo

Post autor: xant_valley »

Powróciłem do sieci (albo na sieć...) po chorobie, więc już co trzeba uzupełniłem w pierwszym poście. Dziękuję Debelialowi i Laikowi za aktualizacje podczas mojej nieobecności!

To co dodane (i też już tu pisane przez mych zacnych kolegów):

--> Godzina rozpoczęcia gier: g. 9:30 (prosimy stawiać się już od 9:00 by dokonać zapisu)

--> Rozpiski będą punktowane i sprawdzone jeśli zostaną wysłane do dnia 25.11 (piątek) do godziny 12:00

--> Na turnieju można używać zasad dodatkowych oddziałów i modeli z księgi Tamurkhan, the Throne of Chaos (Forge World). Warunkiem wystawienia tych jednostek jest posiadanie oryginalnych modeli (od tej zasady NIE MA wyjątków)

--> Dopuszczamy także na życzenie możliwość skorzystania z zasad kawalerii Rhinox'ów opisanych w na stronie Forge World, pod warunkiem posiadania oryginalnych lub bardzo dobrze skonwertowanych modeli (w razie wątpliwości prosimy o kontakt) (zmiana że już nie White Dwarf :) )

--> BITWA I - scenariusz podstawowy: BLOOD AND GLORY - korekta wpisu
Dodatkowe zasady bitwy:
Liczenie punktów za ten scenariusz zgodnie z systemem Arenowym.
** Duchy Zemsty: Na ziemiach gdzie toczone będą walki pomiędzy graczami ścierało się już w przeszłości wiele armii, pozostałe po nich duchy czerpią siły z magicznych przedmiotów – im silniejszych tym lepiej!
W pierwszej i drugiej swojej turze gracz ma możliwość wybrania jednej z sił magicznych będących w posiadaniu dowolnego modelu w armii przeciwnika (mogą to być również przedmioty bohaterów specjalnych):
- Przedmioty Magiczne
- Bloodline'y
- Cnoty
- Moce Slaan'a
- Demoniczne Gifty
- Krasnoludzkie Runy – przedmiot ten automatycznie jest niszczony i nie można z niego korzystać do końca tej bitwy. Wyboru i niszczenia dokonuje się przed rozpoczęciem tury zanim zostaną podjęte jakiekolwiek akcje.
W ten sposób oba gracze mają możliwość zdjęcia do dwóch przedmiotów armii przeciwnej które będą uważać za największe zagrożenie.

--> HARMONOGRAM TURNIEJU
Harmonogram pozostaje tylko punktowy. Celem turnieju jest rozegranie czterech bitew, tak by turniej był miarodajny. Nie zrobimy tego jednak bez Waszej pomocy. Czas na pierwszą bitwę został ustawiony na 2 godziny 50 minut. Wiemy też że po drugiej bitwie będzie chwila wytchnienia i przerwa na posiłek (ok. 30 minut). Resztę czasów będziemy dostosowywać na bieżąca – liczymy na dobrą zabawę i rozsądek czasowy także z Waszej strony – ku dobru wspólnemu :)
8:30 – Otwarcie sali.
9:00 – Rozpoczęcie zapisów. Przy zapisach należy pokazać rospiskę armii lub odebrać tę którą wysłaliśmy mailem do sprawdzenia.
9:25 - Koniec zapisów, spotkanie organizacyjne graczy
9:30 – – Start Rundy pierwszej. Czas na tę bitwę: 2 godziny 50 minut.
Następne punkty będą dostosowywane na bieżąca, tak by zakończyć całość w rozsądnym czasie. Gdzie się będzie dało tam będziemy oszczędzać.
Po drugiej bitwie będzie przerwa na posiłek
ok. 20:30 – zakończenie oficjalne, wyniki, rozdanie nagród.

--> Dodano także uzupełniony dokument PDF do pobrania.

Przypominam że jeśli ktoś chce skorzystać z noclegu proszę dać mi znać! (Inaczej sam się nie pojawię na noc bo pasjanse mi się nudzą :) )

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

xant_valley pisze: - Krasnoludzkie Runy – przedmiot ten automatycznie jest niszczony i nie można z niego korzystać do końca tej bitwy. Wyboru i niszczenia dokonuje się przed rozpoczęciem tury zanim zostaną podjęte jakiekolwiek akcje.
W ten sposób oba gracze mają możliwość zdjęcia do dwóch przedmiotów armii przeciwnej które będą uważać za największe zagrożenie.
Rozumiem że dotyczy to kasacji run na przedmiocie a nie np. zniszczenia całego pancerza czy katapulty? ;)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No wiesz Quaki ... zawsze możesz się dogadać ze nie gracie tego scenariusza :wink: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Kto chcialby dla mnie odebrać 4 Kroxigory zamówione w Gnomie przy okazji? Próbuję się skontaktować z nimi przez maila, ale nie odpisali ;(. Tak czy siak byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś się znalazł.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

1xWoch, 1xEmp , 1xVc.. i QRDE 3xOK!! wtf- żeby za łatwo tego najlepszego generała nie zrobić 8)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

A nie ma 2x emp i 2 x Woch ?
Widzisz Goblin to jest niedocenianie tego co się ma - Qc mógłby bestiami dostać za free 5 dych a pożycza ode mnie DE
Co z a koleś xD

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ja własnie wiem, ze Romek to by każdemu z nas wejściówkę za DMŚ opłacił i nas nakarmił, ale trzeba go powstrzymywac przed tym i dbac o finanse GNOMA ^^

Za free Bartek to Ty może chcesz, ja i tak nie walcze o 50 złotych tylko o to by odebrać tytuł Wielkiemu Królu Słońcu Księciu Ciemnościu Mistrzu Solu!

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Ta i niby tym razem miał bo ci się udać i niby z jakiej racji DE a nie bestiami ?? :roll:

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Rozpa poszła

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

lista po ostatnich zmianach:

1. Debelial – DOC
2. Jankiel – DE
3. Król Goblinów – OK.
4. Eltharion HE
5. Szymon – HE
6. Solo – SK
7. Gremli – DF
8. Spawn - WOC
9. Biały – OK.
10. Młynek - DE
11. Never – OG
12. Irek – DF
13. Denis – SK
14. Bercik – HE
15. Quaki - DF
16. Benek – VC
17. Pepe – LIZ
18. Scoutmaster – OK.
19. Artur Szyndler
20. Qc – DE
21. Łukasz Kocoń – LIZ
22. Marek Bąk – DOC
23. Marcin Kocoń –
24. Turalyon – HE
25. Valten – EMP
26. Szaitis - VC

xant_valley
Warzywo

Post autor: xant_valley »

Rozpiski przyjęte, odpowiedzi porozsyłane.

Tutaj tylko raz jeszcze napiszę co ważnego:

1. Jutro turniej zależy od graczy - jego sprawne prowadzenie i czas zakończenia. Dlatego też Bardzo Prosimy o wsparcie organizatorów w kwestii przygotowań i porządków - nie ma tego dużo, ale pomoc to ważna rzecz. Jutro ok. 8:30 rozpoczynamy rozkładanie ławek i stołów na sali - bardzo proszę w miarę możliwości być już wtedy, lub chwilę później, i pomóc - to dla nas (i dla Was) ważne.
Proszę też już teraz w miarę możliwości o nie uciekanie wcześniej i wsparcie choć pięcioma minutami przy porządkach - 5 minut wystarczy i dużo nam da jako organizatorom.

2. Prowadzenie turnieju chcemy by było sprawne - prosimy o nie przedłużanie czasów bitew i sprawne ich rozpoczynanie. Nad wszystkim czuwa sędzia, a nad nim nasza pracownica Beatka - będzie większość czasu z Wami. Do niej proszę zwracać się z pytaniami odnośnie sklepu i tego co potrzebujecie aktualnie od organizatora.

3. Przypominam że punkty hobbystyczne zdobyć można też zdobyć za klimatyczny opis swojej armii - czym/kim jest, jaki ma cel, skąd się wzięła w tych potyczkach, itp. Kilka (min. osiem) zdań. Polecam się zastanowić nad tym i coś napisać!
Opisy Armii będą zbierane podczas drugiej rundy turnieju.

Do zobaczenia jutro, ja zjawię się po godzinie 20:00 już na ukoronowanie nowego mistrza, rozdanie nagród i przeprowadzenie porządków.

Pozdrawiam,
Roman Cupek

ODPOWIEDZ