Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
- rudobrody79
- Falubaz
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
testowałem BoCh przeciwko WoCh i stwierdziłem,że magią bestii i niektore czary z dziczy są super.
generała - wodza gorów ( grałem na 1600 ) wsadziłem w klocek bestigorów. czy to dobrze ? jak gracie ? gdzie go trzymacie ?
Po wzmocnieniu klocka czarem z Bestii +1 do wytrzym.i +1 do siły rzuciłem "oponczę" na genka +k6 siły i k6 ataków i udało mi się zabic błogosławionego bohatera z wardem w pojedynku.
generała - wodza gorów ( grałem na 1600 ) wsadziłem w klocek bestigorów. czy to dobrze ? jak gracie ? gdzie go trzymacie ?
Po wzmocnieniu klocka czarem z Bestii +1 do wytrzym.i +1 do siły rzuciłem "oponczę" na genka +k6 siły i k6 ataków i udało mi się zabic błogosławionego bohatera z wardem w pojedynku.
- rudobrody79
- Falubaz
nigdy nie liczę na kombinację czarów !!!
mam swoistego pecha, ktory daje o sobie znac czasami, np rzucałem czar 5 kośćmi i wypadły 3 jedynki.
wolę bardziej liczyć na "cokolwiek" dla zabawy nie dla spinania się
mam swoistego pecha, ktory daje o sobie znac czasami, np rzucałem czar 5 kośćmi i wypadły 3 jedynki.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
słusznie też nie liczę na "magię ", i dlatego rzucam małą miazmę z 2 kostekrudobrody79 pisze:nigdy nie liczę na kombinację czarów !!!

zmniejszam ryzyko zjebania

Panowie szybka piłka co jest pierwsze Slug-Skin czy rzucanie czelendża (pamiętając że slug skin jest przed impaktami). I czy coś sie zmienia w kolejnych turach CC ? Prosiłbym o uzasadnienie którejś z opcji 

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Uderzeniami tak ale co z czelendżem ? Bo jak jesteś w czelendżu to traktowany jesteś jakbyś stykał sie z tylko jednym modelem.
Myk polega na tym żeby na farcie zabić czemipona zanim krzyknie czelendż.
Myk polega na tym żeby na farcie zabić czemipona zanim krzyknie czelendż.
Czcij Koze !!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z opisu wynika iż w istocie można tak zabic czempiona prze wyzwaniami. Trzeba tylko zranić i przeciwnik musi nie zdać save-a
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Gory są te same, plus ze 3 nowe wzory i sporo nowych, doklejonych szczegółów lub lekko pozmienianych. 100% kompatybilności ze starymi.
Ungory są całkowicie nowe, może kilka starych główek, ale ciężko je spasować ze starymi. Mimo wszystko z wyglądu są podobne. Tu nowe smuklejsze.
Bestigory bazują np. na starych głowach gorów, którym przybyło trochę elementów zbroi/hełmów.
Wiadomo, że stare boxy herdów były bardziej opłacalne, ale dzisiejszy batalion też jest w miarę. Ceny wszystkich figurek po prostu poszły w górę. Najlepiej mieć i stare boxy i nowe. Będzie większa różnorodność.
Ungory są całkowicie nowe, może kilka starych główek, ale ciężko je spasować ze starymi. Mimo wszystko z wyglądu są podobne. Tu nowe smuklejsze.
Bestigory bazują np. na starych głowach gorów, którym przybyło trochę elementów zbroi/hełmów.
Wiadomo, że stare boxy herdów były bardziej opłacalne, ale dzisiejszy batalion też jest w miarę. Ceny wszystkich figurek po prostu poszły w górę. Najlepiej mieć i stare boxy i nowe. Będzie większa różnorodność.
grywam dość często ze znajowymym który ma rogatych, dotychczas jak grał przeciwko moim zielonym, skavenom czy TK miała ogromny problem by nabić chociaż małe punkty, ostatnio dorwał księgę bestii z 5/6edycji i nagle zaczął nabijać remisy i zwysięcstwa nawet z DE czy HE czy tylko mi się wydaje że stary book+przedmioty i zasady z nowej edycji daje naprawdę na prawdę fajne kombosy(minotaury, bestigory w corach, sztandar dający zatrute ataki za 25p., marki na jednostkach) bez porównania do wymiotu werbalnego Philla Kellego?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
+Qc-Rat pisze:Nie zaczynaj starego już rozwałkowanego na najdrobniejsze czastki pierwsze flameu xD
Poprzedni book był lepszy i bardziej klimatyczny howgh ; ) w tej edycji byłby bardzo dobry. Natmoiast i na nowszym booku da się grac i tyle.

choć mi brakuje troszkę marków