Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: rudobrody79 »

testowałem BoCh przeciwko WoCh i stwierdziłem,że magią bestii i niektore czary z dziczy są super.
generała - wodza gorów ( grałem na 1600 ) wsadziłem w klocek bestigorów. czy to dobrze ? jak gracie ? gdzie go trzymacie ?

Po wzmocnieniu klocka czarem z Bestii +1 do wytrzym.i +1 do siły rzuciłem "oponczę" na genka +k6 siły i k6 ataków i udało mi się zabic błogosławionego bohatera z wardem w pojedynku.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

no w bestigorach albo gorach, to zależy co się ma :wink:

szczerze nigdy nie grałem na wild magic, nie widze tak za wiele fajnych czarów, albo dla tego że nie ma porównania do beasta czy shadowa 8)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Tak, tylko uzależniasz sporo od wejścia kombinacji czarów, a ja w sobotę pchnąłem 3 rydwany i 12 centków przeciw społowionym swordmasterom, bo miałem 5 powerów a przeciwnik 2 dispele w ostatniej turze i poległem, bo jeden czar osłabienia siły niewszedł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

hertstona się nie miało :P

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

nigdy nie liczę na kombinację czarów !!!
mam swoistego pecha, ktory daje o sobie znac czasami, np rzucałem czar 5 kośćmi i wypadły 3 jedynki.
wolę bardziej liczyć na "cokolwiek" dla zabawy nie dla spinania się

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

rudobrody79 pisze:nigdy nie liczę na kombinację czarów !!!
mam swoistego pecha, ktory daje o sobie znac czasami, np rzucałem czar 5 kośćmi i wypadły 3 jedynki.
wolę bardziej liczyć na "cokolwiek" dla zabawy nie dla spinania się
słusznie też nie liczę na "magię ", i dlatego rzucam małą miazmę z 2 kostek :lol2:

zmniejszam ryzyko zjebania :P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie szybka piłka co jest pierwsze Slug-Skin czy rzucanie czelendża (pamiętając że slug skin jest przed impaktami). I czy coś sie zmienia w kolejnych turach CC ? Prosiłbym o uzasadnienie którejś z opcji :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie mam AB przed oczyma ale z tego co pamiętam to jest napisane że jest przed impactami

czyli :

Slug-Skin
impacty
czelendże
make way
A I
itd.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Jest dokladnie napisane ,ze slug skin jest przed jakimikolwiek innymi uderzeniami :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Uderzeniami tak ale co z czelendżem ? Bo jak jesteś w czelendżu to traktowany jesteś jakbyś stykał sie z tylko jednym modelem.
Myk polega na tym żeby na farcie zabić czemipona zanim krzyknie czelendż.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Z opisu wynika iż w istocie można tak zabic czempiona prze wyzwaniami. Trzeba tylko zranić i przeciwnik musi nie zdać save-a :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

W moim przypadku chodziło o zabicie championa w Witchkach :wink: czyli 50/50.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Witam, mam pytanie do starych wyjadaczy - potrzebuje wiedziec czy wzory gorow i ungorow z tej edycji , co wypuszczono khorngory i pestigory, sa takie same co obecnie produkowane ? Ciezko mi sformulowac zapytanie dla googla ;) Pozdrawiam!
Obrazek

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Nie są. Gory mają smuklejsze sylwetki i więcej szczegółów teraz (dużo ozdóbek), a ungory są bardziej zgarbione i mają piwne brzuszki. :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Malkolm pisze:co wypuszczono khorngory i pestigory
te modele były produkowane tylko w 6ed. / 7ed. potem już nie

teraz są tylko bestigory ale nie wiem jak to wygląda po między starymi a nowymi

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ja kompletnie nie widzę różnic. Jest parę dodatkowych wzorów głów i jeden rodzaj broni kosztem innej. Bardzo opłacało sie kupować stare Boxy Beast herdów.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Gory są te same, plus ze 3 nowe wzory i sporo nowych, doklejonych szczegółów lub lekko pozmienianych. 100% kompatybilności ze starymi.
Ungory są całkowicie nowe, może kilka starych główek, ale ciężko je spasować ze starymi. Mimo wszystko z wyglądu są podobne. Tu nowe smuklejsze.
Bestigory bazują np. na starych głowach gorów, którym przybyło trochę elementów zbroi/hełmów.

Wiadomo, że stare boxy herdów były bardziej opłacalne, ale dzisiejszy batalion też jest w miarę. Ceny wszystkich figurek po prostu poszły w górę. Najlepiej mieć i stare boxy i nowe. Będzie większa różnorodność.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

grywam dość często ze znajowymym który ma rogatych, dotychczas jak grał przeciwko moim zielonym, skavenom czy TK miała ogromny problem by nabić chociaż małe punkty, ostatnio dorwał księgę bestii z 5/6edycji i nagle zaczął nabijać remisy i zwysięcstwa nawet z DE czy HE czy tylko mi się wydaje że stary book+przedmioty i zasady z nowej edycji daje naprawdę na prawdę fajne kombosy(minotaury, bestigory w corach, sztandar dający zatrute ataki za 25p., marki na jednostkach) bez porównania do wymiotu werbalnego Philla Kellego?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie zaczynaj starego już rozwałkowanego na najdrobniejsze czastki pierwsze flameu xD

Poprzedni book był lepszy i bardziej klimatyczny howgh ; ) w tej edycji byłby bardzo dobry. Natmoiast i na nowszym booku da się grac i tyle.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Qc-Rat pisze:Nie zaczynaj starego już rozwałkowanego na najdrobniejsze czastki pierwsze flameu xD

Poprzedni book był lepszy i bardziej klimatyczny howgh ; ) w tej edycji byłby bardzo dobry. Natmoiast i na nowszym booku da się grac i tyle.
+ :)

choć mi brakuje troszkę marków :roll:

ODPOWIEDZ