pytania o magię

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: pytania o magię

Post autor: Lidder »

Andrzej pisze:Można
Jak mi to wyjaśnisz to nie dostaniesz bana :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A niby jak wyjaśnisz, że nie można? Biorę x kości, rzucam czar i patrzę na wynik. Jest cv, to czar wszedł, nie to nie ma. Jedyne co, to sędzia mógłby dać za to worsta :roll:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Grichalk pisze:Czy można rzucić czar, który nie ma prawa wejść? Np. Czar na którym trzeba uzyskać wynik 10, a mamy 2lv maga bez żadnych dodatkowych bonusów używającego jednej kości tylko po to, aby się jej pozbyć.
mozna

@Lidder:
FAQ DE

Andrzej
Pan Spamu

@Lidder

Mówił Ci już ktoś, że od kiedy jesteś w LS, to się z Ciebie wielki cwaniak zrobił? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Tak, wiem, że to jest z FAQ DE. Andrzeju musisz się nauczyć, że tu się tak odpowiada. ;) Miałeś rację, ale sam jednak o tym nie wiedziałeś :lol2:

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

np dark elfka z sztyletem teoretyczne ma szanse rzucić taki czar.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Chodzi o brak posiadania szansy. Czyli np. o zmarnowanie kostki z power of darkness.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Przypomina mi to trochę sytuację jak deklarowanie niemożliwej szarży aby zejść komuś z drogi.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Takie pytanie - jak się ma czar regrowth ( albo inne czary pozwalające przywrócić do gry zabity model ) do czempionów z magicznymi przedmiotami ? Czy po przywróceniu zachowują swój sprzęt ? I co w wypadku przedmiotów jednorazowego użytku ? Domyślam się, ze jeśli zostały już wykorzystane to stan się ten nie zmienia .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Dulltran
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dulltran »

Według mnie taki champion powinien mieć po wskrzeszeniu taki stan przedmiotów, jaki miał przed swoją śmiercią, tj. jeśli miał jakiś magiczny mieczyk, to po wskrzeszeniu go ma, ale jeśli miał one-use only itemek który wcześniej wykorzystał, to nie powinien go mieć z powrotem.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

To jasne, że ma to co miał. Problem zaczyna się przy itemach one use only...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

zdaje sie, ze zostalo uscislone (a czego aktualnie nie moge znalezc :P ), ze po zamianie z 6 beasta (transformacja kadona), mozna ziac kazdym stworem ale tylko raz.
wiadomo, breath weapon mozna uzyc raz na gre (czyli one use only).
jesli zamienimy sie w greater fire dragona mozna wykonac breath atak. przy ponownej zamianie w tego samego smoka juz nie mozna.

tutaj sytuacja jest analogiczna.
raz na gre oznacza doslownie, ze tylko raz na gre. nic sie tutaj innego nie wymysli.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Wydaje się to logiczne, przecież ożywiasz dany model, nie cofasz się w czasie i nie przenosisz go do swojego wymiaru :)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Gramy w battla, tu nic nie jest logiczne :D

Nie no, faktycznie, jak tak teraz na to patrzę, to nie ma opcji, żeby mógł użyć tego itemu ponownie, imo koniec tematu :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

1. Atrybut z Lore of Life (odzysk 1 rany na model w promieniu 12") jeśli czar się uda.
Czar musi wejść (przeciwnik nie rozprasza/nie udało mu się rozproszyć) - Czy wystarczy, że wartość rzutu osiągneliśmy, a przeciwnik i tak nam to rozproszył.

2. Czy można uleczyć tym postać jeśli jest w oddziale ? Czy tylko jeśli biega solo ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Ad 1
Musi wejść do końca, czyli przeciwnik nie może rozproszyć żeby to działało.
Ad 2
Można. Dowolny model w 12".
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

a czy można tym uleczyć czołg?
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

czołg można leczyć

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

X.Maciek pisze:Ad 2
Można. Dowolny model w 12".
Jeśli będę miał 7szt. dryad to też mogę uleczyć ?? (tj, postawić 8szt. do sytuacji wyjściowej - postawienie tej 8 dryady jest już wskrzeszeniem więc nie wiem czy mogę z atrybutu) Czy tylko chodzi o leczenie woundów na modelach z większą ilością woundów niż 1 ?

W challenge też mogę uleczyć postać ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »