Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

smiejagreg pisze:Kurde, Qc, teraz juz całkiem zgłupiałem i nie wiem , jakie są kolory Twoich figsów #-o :wink: .
Ale które? ;)

smiejagreg pisze:Prosty przepis na biały: farba White od Vallejo na przykład :mrgreen: :D .
Nie aż tak prosty :P

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wrzuć fotki, na których odcień figsów jest najbardziej zbliżony do rzeczywistego, wtedy będzie jakieś pojęcie :wink: .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

smiejagreg pisze:Wrzuć fotki, na których odcień figsów jest najbardziej zbliżony do rzeczywistego, wtedy będzie jakieś pojęcie :wink: .
To chyba jak skończę malować. Mój aparat ma problem z robieniem zdjęć, na którym jest za mało kolorów ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Więc kończ malować, do jasnej ciasnej, nie mogę się doczekać :evil: :wink: .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zdaje się, że dokonałem niewielkiego kroku na przód w fotografii. Na zdjęciu coś widać (przynajmniej na moim monitorze). A może to zasługa tego, że modele Łuczników zyskały już barwy Miasta Białego Wilka: błękit i biel. Jako, że Stary Świat to niezbyt przyjemne i czyste miejsce, to i Zbrojni z Middenheim, to najczystszych nie należą, mundury mają znoszone, powycierane.
Biel to mieszanka: Desert Yellow, Kommando Khaki, Bleached Bone i Skull White, na to rozwodniony wash Gryphon Sephia.
Błękit to mieszanka: Cygnar Blue Highlight (P3), Hawk Torquoise, Ultramarines Blue, Ice Blue i Skull White. Na to wash Devlan Mud i Asurmen Blue.

Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Chyba udało mi się zrobić w końcu lepsze zdjęcia :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dałem białe tło, bo dzięki temu aparat łapie odpowiedni balans bieli, a kolory wychodzą najbliżej tym w rzeczywistości.

Dziś nałożyłem barwy miasta Zbrojnym, oraz Chorążemu i Sygnaliście. Użyłem tych samych farb co w przypadku Łuczników.
Zbrojni to wojownicy wywodzący się z chłopów lub mieszczan zamieszkujących Middenheim. Większość zostaje powołana do czynnej służby na okres dwóch lat. Oddziały zbrojnych patrolują trakty i lasy położone wokół Middenheim, odpierając ataki najeźdźców. Choć stanowiska dowódcze są zdominowane przez wiernych świątyni Ulryka oficerów, to w Middenheim obowiązuje system awansu oparty na zdolnościach wojownika. Prosty chłop lub mieszczanin może więc dosłużyć się wysokiej rangi.
Obrazek

Awatar użytkownika
KitiTom
Wałkarz

Post autor: KitiTom »

Ależ sie ekipka klaruje ;-) pięknie! Żebym to ja miał tyle zawzięcia i konsekwencji...
p.s. ale widzę chociaż że nie tylko ja wstaję rano do roboty... ;-)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nałożyłem barwy miasta na modele Włóczników i bohaterów (farby te same co w przypadku Łuczników i Zbrojnych):

Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Jak zwykle malowanie jest świetne :D Niemniej szata księdza kolorystycznie do mnie nie przemawia.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kończ waść! Już niedużo zostało :wink: .

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Lubię zaglądać jak krok po kroku powstaje cuś ciekawego 8) .
Ekipa w końcu nabrała koloru :wink: .

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Tułowia od bretońskich zbrojnych.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

Na początek trochę prywaty. Jako, że licznik odwiedzin na blogu przekroczył 30k dzięki wszystkich za odwiedziny! Jednocześnie zachęcam tych, którzy jeszcze tego nie zrobili do polubienia strony WFS na FB oraz dołączenia do blogosfery.

Kolejny krok w pracy nad Zbrojnymi z Middenheim do Warheim Fantasy Skirmish to tarcze i chorągwie (na których freehandy pojawią się później). Kolory skopiowałem z rysunku przedstawiającego The Swords of the Ulric z Uniforms & Heraldy of The Empire.

Jako, że malowanie żółtego na czarnym to jeszcze większa przyjemność niż bieli ('no ale w sumie to sam sobie modele na czarno spodkładowałem'), do pomalowania tarcz użyłem: Snakebite Leather, Desert Yellow, Burbonic Brown, Sunburst Yellow i Rotting Flesh. Wash to Gryphonne Sepia i Devlan Mud w zagłębienia.

Na pomalowane na żółto tarcze czerwień nakładało się bardzo łatwo, a użyte farby to: Red Gore, Blood Red, Blazing Orange. Washe to Baal Red oraz Devlan Mud i Badab Black w zagłębienia.

Wieńce laurowe i zielone kokardy to: Snot Green, Goblin Green i Rotting Flesh. Washe to Thraka Green ('wyjątkowo cuchnący').
I ostatnie: wstęgi na których pojawią się pobożne wezwania, to Kommando Khaki i Bleached Bone. Washe to Gryphonne Sepia i Devlan Mud.

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurde, Qc, jakoś mi ten białożółty odcień nie teges - nie pasuje zbytnio do kolorystyki figsów. Wygląda, jakby był wzięty z innych figsów. Rozumiem, że jesteś ograniczony jakąś kolorystyką (nie znam barw fluffowych :oops: ), ale tu aż się prosi o ciepły żółty przechodzący w brąz. nie wiem, ten zestaw kolorystyczny cos ma niedobrego - może ktoś to trafniej określi...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mnie też on nie leży, nawet technicznie jakoś słabiej go wymalowałeś niż inne elementy. Np ten sztandar niewycieniowany przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

smiejagreg pisze:Kurde, Qc, jakoś mi ten białożółty odcień nie teges - nie pasuje zbytnio do kolorystyki figsów. Wygląda, jakby był wzięty z innych figsów. Rozumiem, że jesteś ograniczony jakąś kolorystyką (nie znam barw fluffowych :oops: ), ale tu aż się prosi o ciepły żółty przechodzący w brąz. nie wiem, ten zestaw kolorystyczny cos ma niedobrego - może ktoś to trafniej określi...
Jest to inspiracja na podstawie jednej grafiki z Uniforms & Heraldry of the Empire. Tam ulrykanie posiadają takowe tarcze.
Moim zdaniem o ile żółte tarcze są ok, to już sztandar i szmata na trąbce jest taka sobie. Lepsza byłaby czerwień.

Fluffowo zbrojni z Middenheim powinni używać następujących wariacji kolorów: niebieskiego, białego, szarego, czerwonego, czarnego. Natomiast prowincja Middenland dodatkowo zielonego i żóltego.

Pozdr.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Link do grafiki zamieściłem na początku poprzedniego posta.
A żółty nie jest taki jasny w rzeczywistości - chyba za długi czas naświetlania nastawiłem. Poza tym, podoba mi się ta kolorystyka i chciałem, żeby tarcze i chorągwie się wyróżniały. Sztandar będzie jeszcze zdobiony freehandami, więc jest wycieniowany na tyle na ile uznałem to za konieczne. Następnym razem postaram się zrobić lepsze zdjęcia.

Dzięki za komentarze :)

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

quidamcorvus pisze: Thraka Green ('wyjątkowo cuchnący').
Po zakupie pierwszego zestawu washy nie miałem problemu z "wyjątkowo cuchnącymi" :) Niemniej dwa ostatnie banabab black cuchną tak niesamowicie, że dłuższe obcowanie z nimi w zamkniętym pomieszczeniu potrafi przyprawic o torsje :mrgreen:

Szatę księdza zostawiasz tak jak jest ?

ODPOWIEDZ