Co i jak testujemy dla maszyn?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Co i jak testujemy dla maszyn?
Pytałem już w pytaniach krótkobrodego ale dostałem różne odpowiedzi i pewnie ten temat tam zaraz zniknie w gąszczu
a więc jeszcze raz:
jakie charakterystyki testuje na maszynach z charakterystyki maszyn a jakie z charakterystyk załogi?
chodzi mi głównie o Ld przy panice i I przy słońcu czegośtam
a więc jeszcze raz:
jakie charakterystyki testuje na maszynach z charakterystyki maszyn a jakie z charakterystyk załogi?
chodzi mi głównie o Ld przy panice i I przy słońcu czegośtam
- SiersciucH
w podręczniku akapit wyżej pisze również "You always use the M, WS, Bs, S, I, A and Ld of the crew. The toughness of the war machine is used against ranged atacks."
a tłumacząc to "War hachines automatically fail all characteristic tests,save for toughness and leadership tests."
wychodzi "maszyny automatycznie oblewają wszystkie testy charakterystyki, rzuty obronne na wytrzymałość i testy leadership."
a tłumacząc to "War hachines automatically fail all characteristic tests,save for toughness and leadership tests."
wychodzi "maszyny automatycznie oblewają wszystkie testy charakterystyki, rzuty obronne na wytrzymałość i testy leadership."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Przetłumacz sobie to zdanie jeszcze raz. Podpowiem ci, że słowo "save" to nie "armour save" lub wardSiersciucH pisze: a tłumacząc to "War hachines automatically fail all characteristic tests,save for toughness and leadership tests."
Dlatego właśnie jestem za tłumaczeniem podręczników na język polski. Niektórym czytanie tekstów po angielsku nie wychodzi na dobre
troszke przegialesSoulferin pisze:RB str.108 - "War machines automatically fail all characteristic tests, save for Toughness and Leadership tests." LD i T testujesz na charakterystyce załogi.
maszyna ma swojego T, wiec testuje ja na swojej.
a teraz reasumujac:
Kod: Zaznacz cały
War machines automatically fail all characteristic tests, save for Toughness and Leadership tests
Ld jest testem liderki wiec wykonujemy ja na najwyzszej jaka mode posiada. maszyna ma 0 jednak obsluganci maja 9. wykonujemy wiec test na 9.
slonce (6 smierci) kaze nam wykonywac test I. zgodnie z powyzszym zdaniem, takie testu nie mozemy wykonac. oblewamy go wiec, z automatu.
jest rowniez zdanie:
Kod: Zaznacz cały
You always use the M, WS, Bs, S, I, A and Ld of the crew. The toughness of the war machine is used against ranged atacks
ruszamy sie? maszyna nie ma M - wykorzystujemy 3 zalogi.
strzelamy z balisty? BS zalogi.
powiem wiecej. jest taka jednostka w TK sepulchral stalker. oni maja autohity z kosci artyleryjki a przy ranieniu zamiast T uzywaja I. na maszyny to dziala bo te uzywaja I obslugi (bo to nie jest test).
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- SiersciucH
ok teraz już rozumiem (ogolnie niezła lipa z tym słońcem) a teraz jakieś rady jak się temu przeciwstawić, czy warto brać runę pożeracz czaru, czy może lepiej zainwestować w dwie runy rozproszenia? jakieś inne pomysły ?
Na runelordzie można się pobawić w takie rzeczy. A na VC imo o wiele lepiej jest zeżreć popychaczkę, to ona jest najgroźniejsza.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
tak tylko że popychaczka na oddziale walczącym ma ASF i rerolla więc również wole wciągnąc popychaczkę niż małe wskrzeszenie.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed