Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Re: Piłka nożna

Post autor: Pieta »

Muszę Cię rozczarować, ale Śląsk z ilością oddawanych strzałów nie ma problemów. W tamtym sezonie średnia oscylowała w okolicach 20 na mecz. Teraz nie bywa dużo gorzej. Przypomnę po raz trzeci w tym temacie, że goli również strzela najwięcej. Drugi rok z rzędu w całej lidze. No teraz są ex aequo. Problem medialności klubu polega, chyba, na wyrównanej kadrze i braku wyróżniających się gwiazd. Trudniej zapamiętać ok. 20 nazwisk bo tylu gra regularnie, niż 2-3 wyróżniających się gwiazdorów i patrzeć na mecz przez pryzmat ich popisów. Może o to chodzi.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że to nie tyle kwestia gwiazd, co sposobu grania zespołu... Co do strzałów, to chyba nie mam szczęścia do meczów tego zespołu #-o . Choćby z Górnikierm ich liczba była mizerniutka, zobaczymy dalej.
Istotne jest, że do walki o mistrzostwo włączyła się już drugi sezon drużyna Śląska i - przynajmniej od tej strony - walka jest bardziej wyrównana. Choć z drugiej strony, wolałbym 2,3 naprawdę silne drużyny, które nie pękają w pucharach i nie odstają technicznie i wytrzymałościowo od europejskich drużyn.
Co do meczu Legii - w przekroju całego spotkania zasłużyła na zwycięstwo, miło zaskoczył już po raz któryś Ljuboja...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Gdzie jest Manchester ? A tak w Lidze Europejskiej xD widzę ten mecz Legia - ManU :]

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Dobrze im tak i ten skąpemu ćwokowi Fergusonowi, ligi też ni wygrają, życze im tego.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A Real jedzie do przodu :D

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Mi szkoda Ajaxu :/
Nie wiem jak to mozliwe, ale przed 6. kolejką mieli bilans 6:3 a Lion miał 2:6, czyli siedem bramek przewagi :/ skończyło się 6:6 i 9:7
Pechowo też w grupie z najwieksza ilościa Polaków :? Tranzospor i Lile zagrały dla ruskich ;)
Chalsea - Valencja 3 : 0
Robson - Dzik 1 - 0 :mrgreen:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Mnie cieszy że drużyny z Polakami w składzie odpadają(wyjątek Arsenal)
Ileż można puszczać Borussię czy Trabazonspor. Podobnie zresztą było w przeszłości z pokazywaniem w tv Celticu
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Robson pisze:Mi szkoda Ajaxu :/
Nie wiem jak to mozliwe, ale przed 6. kolejką mieli bilans 6:3 a Lion miał 2:6, czyli siedem bramek przewagi :/ skończyło się 6:6 i 9:7
Pechowo też w grupie z najwieksza ilościa Polaków :? Tranzospor i Lile zagrały dla ruskich ;)
Chalsea - Valencja 3 : 0
Robson - Dzik 1 - 0 :mrgreen:

Może ktoś potwierdzić , że Ajax w uja zrobili ? Meczyku nie oglądałem a słyszałem od kolegów na roku , że brameczek nie uznawali im :/

@Robson podziękujcie wy tam ładnie Drogbie bo jakoś jego powrót dobrze zrobił Niebieskim :P

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ajax strzelił dwie legalne bramy, których nie uznano, ale przy wyniku Lionu 7:1 brakowało im aż trzech bramek.
Mnie cieszy że drużyny z Polakami w składzie odpadają(wyjątek Arsenal)
Ileż można puszczać Borussię czy Trabazonspor. Podobnie zresztą było w przeszłości z pokazywaniem w tv Celticu
LOL, a ja bym chciał, żeby Arsenal odpadł, bo ile można oglądać samych polskich bramkarzy za granicą #-o ktoś z naszych w końcu strzela bramki w LM, a ty narzekasz :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Ingen175
Kradziej

No z bramkami Ajaxu to jakiś kompletny fail. Znów potwierdza się ,że organizacje piłkarskie nie panują nad błędami. Przecież takie sytuacje nie raz się zdarzają.
Niemniej wyniku ogólnego to by i tak nie zmieniło.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mnie jednak szokuje, że oba kluby z Manchesteru odpadły. O ile brak awansu MU nie dziwi mnie - graja wyjątkowo słabo w tym sezonie, w lidze też się prześlizgują przez mecze, wygrywając je ledwo ledwo, to fail MC jest już dla mnie sensacja :shock: . Zespół, który w lidze leje wszystkich, kto podejdzie i to kilkubramkową różnicą, w LM nie daje rady... Czyżby Napoli było aż tak silnym zespołem :?: #-o . W chwili obecnej faworyci: Real, Barca, Chelsea i Napoli #-o .

Ingen175
Kradziej

W zasadzie nie ma co komentować.
Real jest dobry, ale Barcelona lepsza :(

Są dwie rzeczy na które liczę :
- Enzo Zidane - mam nadzieję ,ze dorośnie i będzie grał na miarę swego ojca. Może wtedy włodarze Realu postanowią spuścić C. Ronaldo. Gość, który zarabia najlepiej w tym klubie w meczach o wielką stawkę nie potrafi grać tak jak trzeba.
- Czekam też na jakiegoś obrońcę który będzie mógł zastąpić Pepe

Czas pokaże czy stanie się tak jak marzę.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, o 00:14 przez Ingen175, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Barca, Barca i jeszcze raz Barca :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Mimo koszmarnego błędu bramkarza w 1 min. meczu pokazali klasę. A Real? Cóż - po raz kolejny okazuje się , że bycie gwiazdą i bycie gwiazdorem (CR :mrgreen: ) to wielka różnica. Dzisiaj gwiazdą nr 1 był Iniesta. Robił co chciał na boisku, był nie do zatrzymania. Może jeszcze Barca wróci do gry [-o< .

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

To tej waszej gwiazdeczki sedzia sie bal zdjac z boiska za faul na 2 zółtą!!!!!!!! Poza tym to jest kolejny z meczow barcy, gdzie gra totalnie slabo a i tak wygrywa.

poprostu farcik.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

pisząc w ten sposób tylko prowokujesz...

sędzia w tym meczu kilkakrotnie oszczędził też Pepe, Diarrę, Alonso...

wynik 1:3 fartowny nie jest. Fartowny to byłby 1:0 czy 0:1... Real momentami grał bardzo fajną piłkę, ale przez większość czasu nie miał pomysłu na grę, CR po raz kolejny dowiódł, że na ważne mecze nie ma psychiki... Trzy wolne w mur, jeden ledwo doleciał do bramki... A przecież on normalnie doskonale wykonuje stałe fragmenty gry... I ustawienie Realu było genialne... Zaczęli siedmioma defensywnymi graczami, a trzema ofensywnymi... u siebie? świetnie... a ponoć to oni przed tym meczem byli w gazie, a Barca grała słabo... I taka prawda, tylko że Barca potrafiła się na ten mecz zmobilizować.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Gdyby za każde tego typu przewinienie sędzia miał usuwać z boiska piłkarzy, to Real w drugiej połowie zostałby zdekompletowany po 15 min. gry :!: :!: :!: . To co robili obrońcy Realu + Lass to było prawie to samo, co w poprzednich meczach derbowych. Obejrzyj , Lenart, jeszcze raz ten mecz i policz ilość fauli i ich brutalność po obu stronach. Zobacz, co Ci wyjdzie :wink: .
A Messi zagrał przeciętnie, a mimo to był o niebo lepszy od Ronaldo, który umie grać tylko przeciwko słabym zespołom. W tym meczu CR potwierdził to po raz kolejny. Hat tricki łatwo strzelać, jak się gra z przeciwko drużynie o 10 - 20 razy mniejszym budżecie. Jak się gra z silnym kadrowo zespołem, to CR jest bezradny - który to już raz. Niech lepiej reklamuje szampony, nie mam wiele szacunku dla takiego piłkarza, co nie umie udowodnić swojej wielkości w ważnych meczach. Na ligę za to jest w sam raz, tam jest wiele słabeuszy i można na nich nabijać statystyki.

Ingen175
Kradziej

Nie ma to jak obiektywność fana Barcy. Nawet pomimo wygranej trzeba dalej hejtować.
Spójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana, a momentami powiedziałbym że to Barca grała agresywnie (D. Alves, Pique). Ostatnie 10 minut to frustracja Realu i wiążące się z tym faule.Nie wiem czego się spodziewałeś.

Real mógł to wygrać, ale nie w taki sposób. Szczerze powiem ,ze gdyby nie ta 1 niefartowna bramka to Real mógłby nic nie zdobyć. Ronaldo miał dwie 100 % sytuacje, których piłkarz na jego poziomie nie ma po prostu prawa marnować. Tymczasem on nie dość ,ze je zmarnował to jeszcze 3 razy zepsuł stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.

Tak na prawdę Real musi zdać sobie sprawę ,ze C. Ronaldo nie jest kimś komu można zaufać w meczu o stawkę. Powinni wydać te mln. które marnują na Ronaldo i zakupić kogoś. Nie wiem kto teraz nadaje się na taką funkcję, ale C. Ronaldo na pewno nie.

A ty Lenart nie kompromituj się.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

@Lenart
To tej waszej gwiazdeczki sedzia sie bal zdjac z boiska za faul na 2 zółtą!!!!!!!!
Nawet madridismo uwaza, ze sedzia mial dobry mecz, a sedziowal konsekwentnie. Pierwsza kartka dla Leo byla troche z czapki, to odpuscil mu ta jedna sytuacje, tak samo jak nie gonil Lassa (ktory przepieknie spierniczal przed sedzia zaraz po faulu na zolta :mrgreen: ), ale przy kolejnym, lekkim faulu Lassa, ktory na zolta nie byl - wlepil.
Gdyby usunal Leo, to do konca meczu polecieliby na bank takze Ramos, Pepe i Lass. Serio chcialbys by sedzia byl ostry? :D
Nie mowiac juz o tym, ze narzekanie madridismo na sedziow po meczach z Ajaxem i Valencia to naprawde przedni dowcip. Pamietacie bluzgi na Iturralde? To ledwie tydzien temu bylo, a mecz sedziowal wzorowo.
Poza tym to jest kolejny z meczow barcy, gdzie gra totalnie slabo a i tak wygrywa.
To troche mowi o przeciwniku, nieprawdaz? :twisted:

@Ingen175
Spójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana,
Jak na Real, ofc. Tylko wycinali, przerzucali w powietrzu, wycinali, kopali i wycinali. Nie bylo deptania i boksu, wiec jak na Real to faktycznie :mrgreen:
Ilosc fauli wyrownana? O_o 22:13. Faaaaaaaktycznie...
stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.
To mit. Real ma dwa sposoby rozegrania wolnych - strzal CR lub wrzutka Xabiego. 1 sposob rozegrania roznego - wrzutka. Fakt, ze Barca wiekszosc stalych fragmentow rozgrywa wracajac do tiki-taki, ale to koniecznosc spowodowana srednia wzrostu ;) Mowienie o "doskonalych rozegraniach stalych fragmentow gry" to jakis zart, a przed GD czytalem to z 5 razy.
Tak na prawdę Real musi zdać sobie sprawę ,ze C. Ronaldo nie jest kimś komu można zaufać w meczu o stawkę. Powinni wydać te mln. które marnują na Ronaldo i zakupić kogoś. Nie wiem kto teraz nadaje się na taką funkcję, ale C. Ronaldo na pewno nie.
Dla odmiany pelna zgoda. Tyle, ze to nie pierwszy taki mecz CR, w tym meczu sfailowal glownie Mou wystawiajac tridente zamiast trivote, do tego w przeciwienstwie do Pepa nie wykorzystal przerwy na nic chyba, patrzac na real w 2 polowie. Zmiany byly jakims zartem, szarpiacy Di Maria schodzi, a zostaje CR? Zdjecie Lassa? Potem Barca w srodku pola robila co chciala, momentalnie mozna bylo to zauwazyc. Kaka byl dobrym pomyslem, zgoda.

Natomiast to byl zdecydowanie mecz Pepa i w tym miejscu musze odszczekac wszystko, co pisalem wczesniej. Barca zaczela systemem 4-3-3, ale od 20 minuty Pep przestawil zespol na 3-4-3 i takim dociagneli do konca, od razu zmienila sie tez gra Barcy. Motywacja w szatni - wystarczy porownac do realu by zobaczyc roznice klas.
Pep pieknie zamknal usta kazdemu chrzaniacemu, ze "odziedziczyl" zespol. Tutaj glowna role odegrala taktyka Pepa 3-4-3 (70 minut na wyjezdzie 3 obroncami na santiago bernabeu! trzeba miec jaja), a 2 gole zdobyly nabytki Pepa.

VeB!
Moge stracic mistrzostwo, jesli oba GD beda nasze.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ingen175 pisze:Nie ma to jak obiektywność fana Barcy. Nawet pomimo wygranej trzeba dalej hejtować.
Spójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana, a momentami powiedziałbym że to Barca grała agresywnie (D. Alves, Pique). Ostatnie 10 minut to frustracja Realu i wiążące się z tym faule.Nie wiem czego się spodziewałeś.

Real mógł to wygrać, ale nie w taki sposób. Szczerze powiem ,ze gdyby nie ta 1 niefartowna bramka to Real mógłby nic nie zdobyć. Ronaldo miał dwie 100 % sytuacje, których piłkarz na jego poziomie nie ma po prostu prawa marnować. Tymczasem on nie dość ,ze je zmarnował to jeszcze 3 razy zepsuł stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.

A ty Lenart nie kompromituj się.
Easy,Ingen, żadnego hejtowania w mojej wypowiedzi nie ma, przeczytaj dokładnie :wink: .
Pozwoliłem sobie na 1 wycieczkę do CR, bo juz nie mogę zdzierżyć, jak robia supergwiazdę z kogoś, kto nią nie jest i za każdym razem to wyłazi. I jeszcze chcą mu złote buty dawać, to już totalne nieporozumienie...
Tak jak poprzednik uważam, że sędzia był znakomity i poprowadził mecz nie dopuszczając do bydła. Real więcej od Barcy faulował, to nie podlega dyskusji, faule też były ostrzejsze. Barca z kolei odwzajemniała się "dokładaniem od siebie" przy tych faulach, czyli jak zwykle.
Czy Real mógł wygrać - pewnie tak, gdyby wykorzystał wszystkie sytuacje, które miał. W I połowie, kiedy jeszcze mieli parę, nie dawali wiele pograć Barcelonie, ale w ten sposób całego meczu nie można grać, tempo było zawrotne. Myślę, że Real przeliczył się z siłami nieco. Natomiast styl gry Barcy - pomimo pressingu, jaki stosuje - pozwala jej wytrzymać do końca. I nie jest to kwestia lepszej kondycji, tylko imho właśnie stylu gry.
Dla samej La Liga lepiej się stało,że wygrała Barca - im bliżej są obie drużyny, tym jest ciekawiej, zobaczymy, może na Barcę zmniejszenie straty do Realu podziała motywująco [-o< .

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Tak patrzę na statystyki i obie drużyny oddały po kilka strzałów mniej niż Śląsk w meczu z Górnikiem.
@smiejagreg napisałeś, że to była mizerniutka ilość i według Twoich standardów to gran derbi powinno być gorsze niż nędza.
A skoro jeszcze ostro się faulowali, to w ogóle jakaś kopanina. Czym Wy tu się jaracie? :D

To co Cracovia wczoraj zrobiła, to były emocje.

ODPOWIEDZ